Concert Madonna la Bușteni 201X

Incepem anul cu Evenimente, care mai de care mai bine pregătite. In sfârșit incepem să ne dăm seama că dacă nu vine zăpada suntem in plop, sau pe la noi jneapăn numai că ne dăm seama greșit.

Mă intreb și eu ca tot românu’ , Oare ce fac la Bușteni ( este valabil și pentru celelalte localitați vecine) dacă nu e zăpadă ??? – Păi ai ce face vere, ai aer curat, peisaje, apă de izvor, trasee turistice cât cuprinde, vreo 100-120 prin toți Bucegii , de alpinism așișderea, vreo 200, te dai cu mountain-bike-ul pe vreo 30 de trasee, te duci cu mașina mică până la Piatra Arsă sau cu jeep-ul până unde ”prevede legea”, ai unde dormii ai unde mânca poți bea pană nu mai poți până dimineața prin baruri, cluburi, discoteci, joci biliard, mergi la sexy club , te cațeri prin pomi prin parcurile de aventură, te impuști cu vopsea ca indienii și mai poți face multe altele, numai să vrei !

Problema cu zăpada este că … jumatate din ce spuneam eu mai sus cam dispare din posibilitatea ta de petrecere a timpului liber, deci … ??? și mai e și aspectul acela frumos că oricum veneai să-ți admiri in principiu copilul cum ia lecții de schi in timp ce tu te plictisești de moarte cu un vin fiert cu apă iar după ce termină copilul lecția trebuie să te ingropi tot in bar sau in restaurant că-i frig.

Așadar, zic și eu… Nu-i mai bine când e cald afară. Acum să nu mă ințelegeți greșit dar in afară de faptul că pierd DOAR proprietarii sau administratorii de domenii schiabile, in afară de ei nu ar trebui să piardă nimeni nimic, din contră ar trebui toți să fie fericiți că nu mai au cheltuieli cu incalzirea și să vină ”banu’ gros” dar… incă nimeni nu vrea să promoveze ”SEZONUL CALD DE SKI” 🙂 . Păi ce !… când plouă vara la munte se inchid stațiunile ? când e inchis Peleșul pentru renovare sau alte obiective se inchid stațiunile? cand se pun bariere prin Bucegi se inchid Bucegii?

Păi e cam lipsă de interes și viziune să stai cu mâinile in sân și să aștepți să-ti pice din cer zapada, că ce te faci dacă te rogi și te rogi degeaba ? bine aici nu e vorba de credință pentru că in general nu prea am văzut pe vreun credincios să zică ia-mi DOAMNE ci doar da-mi insă și Dumnezeu dă dacă până atunci ai crezut in El , nu așa doar ca să-ti facă ție o poftă.

Așadar precum spuneam, asta cu dă-i Doamne zăpadă ! ar fi mers dacă până acum mergeam și noi pe la biserică SA NE RUGĂM, nu să lăsăm sponsorizări, ce merge insă este ”Invață-ne doamne să facem TURISM !” că n-am invățat la școală și in timp ( 1-2 ani) ne mai trezim și noi.

Acum ce-i cu titlul… 🙂 … aflăm din Gândul.info ( http://www.gandul.info/financiar/primarul-din-busteni-face-din-bahamas-planul-pentru-autostrada-zapezii-o-inauguram-cu-madonna-11876548 ) că domnul Primar Dr. Ec. Emanoil SAVIN a promis că in 2017, când se va da autostrada Brașov – Comarnic in funcțiune dânsul o va invita pe Madonna să cânte la Bușteni.

Deci asta inseamnă VIZIUNE și PLANIFICARE, acest om, acest distins primar, vede in viitor, vede că DN1 este full și trebuie o autostradă pentru a se mai goli stațiunile un pic și a se mai descongestiona traficul rutier, vede că va obtine si un al 4-lea mandat de primar, vede că va inflori activitatea economică a orașului renăscut și va avea bani la buget ” căcălău” pentru a putea să o aducă pe Madonna să cânte in una dintre cele două locații tradiționale din Bușteni respectiv pe amfiteatrul din parcul central sau la baza pârtiei Kalinderu sau și și , cred că intrarea va fi liberă și Madonna va fi făcută cetățean de onoare !

Sursa foto –  la aflarea veștii 🙂

Aceste viziuni de dezvoltare au venit intr-un concediu binemeritat, după ce in ultimul an a fost prezent zi de zi și chiar și in timpul week-end-urilor in Bușteni, ascultând parerile și greutățile celor pe care cu onor ii conduce, implicându-se in activitațile zilnice de derulare a investițiilor, apreciindu-și subalternii și ușurând viața orpsiților buștenari , concediu binemeritat cum spuneam  in BAHAMAS, zonă turistică fără trafic rutier, goală in acest moment pentru că nu au pârtii de schi, doar frunze de palmier și nuci de cocos.

Nu mă freacă grija pe unde-și fac unii concediile dar parcă zilele astea , de azi și până poimâine răspoimâine, ESTE Cupa Mondială de Escaladă pe Gheață , ce-i drept este și meciul de box al cetățeanului de onoare Lucian Bute.

Inchei … Acesta este un pamflet  și cine zicea că IARNA NU-I CA VARA, n-a prea avut viziune și pot spune cu mâna pe inimă că si ”iarna poate fi ca vara” dacă VREM !

 

Să nu cumva să dai share sau like articolului că te vede vreun vizionar ! 🙂  totuși ” Felicitări că ai ajuns până aici! ”

___Vizualizari 554

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
00019urlatoarea
Poiana Țapului – Bușteni – Cascada Urlătoarea ( Urlătoarei )

Nr. 21. Fotografie realizată în 1916, reprezintă Cascada Urlătoarea, altitudine 860 m. Drumul de acces dinspre Bușteni este mai lung...

Incepe noul an școlar. Programul deschiderii la Bușteni

Cu bucurie și emoție va incepe noul an școlar 2019 - 2020 , luni 09,09,2019. În conformitate cu ordinul ministrului Educației...

Close