Cupa Mondială de Escaladă pe Gheață se desfășoară in șoaptă

Readuc aminte cititorilor că in perioada 15 (16) – 18 Ianuarie, la Bușteni se desfășoră cel mai important eveniment sportiv și turistic al localității. Readuc aminte pentru că săptămâna trecută anunțam acest eveniment spre deosebire de mulți alții care ar fi avut mai mult interes.

DSCN3595

Știam și am mai spus eu pe aici că deobicei la Bușteni se face publicitate post eveniment, nici anul acesta nu se dezice.

Ieri 16 ianuarie , am plecat in jurul orei 16 spre pârtia Kalinderu, locul de desfășurare al evenimentului, am traversat orașul, cred că sunt aproximativ 2,5 km și …

Două bannere stradale deasupra celor două treceri de pietoni (și) pentru persoane cu dizabilități și două afișe A4 lipite pe cele două pasarele, in rest nimic nimicuț.

Este jenantă lipsa de interes a organizatorilor și aici nu mă refer la Primărie ci la Clubul Alpin Român care beneficiază de BANII PUBLICI ai locuitorilor dar și de cei ai populației României.

O bataie de joc a Clubului Alpin Român la adresa noastră. Se utilizează GRATUIT două estacade moderne cu utilaje pentru producerea gheții in valoare de… 1.000.000 de EURO , investiții finanțate de Ministerul Dezvoltării și Primăria Bușteni, Primăria Bușteni acordă premii sportivilor in valoare de 10.000 euro , oameni care muncesc zi și noapte, sponsorii pun la dispoziția C.A.R. sume fabuloase, toate aceste eforturi fiind facute pentru … ATRAGEREA DE TURIȘTI și pentru IMAGINE și …

Și NIMIC! Ieri la ora 17.00 , cu tot cu cei 75 de sportivi inscriși erau la Estacade cu greu vreo 50 de privitori, 50 nu 500 sau 5000, ce vedeți in fotografia de deasupra, ASTA ERA TOT !

Noroc că la astfel de ”Evenimente” este obligatorie prezența organelor de ordine pentru că altfel ți-era frică să stai și să privești in linistea șublimă a desfășurarii campionatului.

Și să recapitulez un pic … bătaie de joc, adică cel mai mare eveniment care se desfășoară anual, devenit tradițional in care s-au investit 1.000.000 de Euro și Primăria acordă premii in valoare de 10.000 de Euro anual presupune, nu ca la Sinaia Forever 50.000 de vizitatori dar măcar 10.000 .

Stiu că unora nu le place aglomerația dar nici tristețea asta:

DSCN3589

Amplasare Banner

DSCN3590

 

Intrarea pe strada Valea Albă . Atenție !!! Nu există nici un indicator care să facă referire la Pârtia Kalinderu din DN 1.

DSCN3591

DSCN3592

Avizierele fără nici un fel de afiș care să anunțe Cupa Mondială și strada pustie.

DSCN3593

Drumul ce duce la Părtia Kalideru, nimic despre Eveniment,  ”Aglomerație negativă” 🙂

Surprinzător … Partia Kalinderu I este in stare EXCEPTIONALĂ, stratul de zăpadă depășește 25 cm, s-ar schia in conditii foarte bune dar …

DSCN3610

 

ESTE GOALĂ !

Și Marele EVENIMENT :

DSCN3594

DSCN3596

DSCN3597

DSCN3604

 

Precum vedeți in ultima fotografie INCĂ se montează BANNERE, poate, cine știe, se vor mai monta și duminică afișe cu sponsori, se vor face fotografii să vadă lumea că au fost 🙂 . Foate frumos!

Dacă ne uităm pe banner vedem in jur de 25 de sponsori, dacă ne uităm la locul faptei sunt 7 mari și lati, respectiv Borsec, Generali, Radio România, Hotel Silva, Mens Sana nuștiu ce, The north …,  marele ABSENT de la promovare – HOTEL ALEXANDROS, ( Vă pupă șefu’ că l-ați uitat ) cu toate că exista pe afișul evenimentului 🙂 ! Eu in locul lui nu ași mai semna cecul cu premiile alea de 10,000 de Euro și ași trimite fotografiile astea sponsorilor .

DSCN3605

DSCN3607

 

Se spune că ceeace se petrece aici se transmite in peste 100 de țări 🙂 🙂 🙂 , LiveStreamingul de pe iwcbusteni.ro NU FUNCTIONEAZĂ ! in care țări ???

Și am plecat la ceas de seară către casă …

DSCN3616

 

La Casa de Cultură – Centrul Cultural Aurel Stroe – Vedere cu bulevardul pietonal din centru

DSCN3617

DSCN3618

 

Parcul Central – GOOOOOOOOOOOOOOOOOOOOLLLLLLLLLLL  !!!!

DSCN3620

 

Si bannerul de peste DN 1 de la prima trecere de pietoni (și) pentru persoane cu dizabilitați – Voi distingeți ceva ??? că eu nu!

Astăzi la ora 17.00 uitându-mă pe camera web celor de la alpinexpert.ro, amplasată pe terasa barului INSIDE  aceeași ”prezență, 50 – 60 persoane, mâine se incheie MARELE EVENIMENT cu un foc de artificii și un PARTY pentru sportivi,  avantaj cine ???

Cam trist!

”Acesta este VIITORUL , singura șansă a localitații Bușteni este TURISMUL , Bușteni o stațiune renăscută, investim in turism, strategia de dezvoltare a turismului” – 🙂 , AȘA ???

Nici macar nu te felicit cititorule că ai ajuns până la sfârșitul acestui articol pe care nu-l pot numi nici măcar Pamflet, este doar un strigăt de disperare, un urlet de durere , un plânset surd.

Dar VIAȚA merge inainte! poate cine știe, Poarta Bucegilor va renaște, sau poate că nu.

___Vizualizari 738

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Deșeuri, contracte, penalizari, infrigment UE , nu doar la Bușteni

Incep acest articol cu o imagine transmisă de un cetățean din Poiana Țapului . Intr-adevăr arată urât, insă s-ar putea...

004
Inchideti bine ușile și ferestrele, o hoardă de hoți operează in Bușteni

Astăzi de dimineață, orele 5 - 5.30, am fost prădat de hoți. Profesioniști băieții, in ”șoaptă” au curățat  gențile, banii...

Close