Majestatea Sa, Muntele – Prezentarea

Este numele unui produs turistic de calitate realizat de către Asociația Microregiunea Turistică Munții Bucegi prin intermediul Programului Operațional Regional 2007 – 2013 , titlul proiectului Promovarea potențialului turistic antropic și natural din zona Munților Bucegi.

Proiectul este mult mai amplu dar acest produs turistic are două componente, respectiv o harta integrată a traseelor turistice si o broșură descriptivă a traseelor montane.

brosura trasee

harta trasee

Pe scurt Harta cuprinde pe fața 1, traseele și obictivele turistice din :

Harta 1 – Masivul Postavaru, Masivul Piatra Mare și Munții Baiului

Harta 2 – Munții Piatra Craiului

Harta 3 – Masivul Ciucaș

Iar pe fața 2 , format A1 , Harta turistică a Munților Bucegi și Baiu.

Foarte utilă este broșura descriptivă a traseelor turistice care cuprinde:

–  122

trasee bucegi prez

 

– 8

trasee muntii baiu

 

– 16

trasee masivul ciucas

 

– 25

trasee piatra craiului

 

– 12

trasee piatra mare

 

si 24

trasee postavaru

 

 

Majestatea Sa, Muntele, este un produs turistic, realizat cu multa muncă timp de aproape 2 ani , informațiile sunt reale si oficiale, in realizarea acestuia fiind implicate Autoritațile Locale membre in asociație, echipele Salvamont, Jandarmeria Montana, specialiști ai CJ. Prahova, Dâmbovița și Brașov, Administrația PNB, si mulți mulți altii.

Aceste unelte utile se distribuie GRATUIT turiștilor in Centrele de Informare Turistică :

– Centrul de Informare Turistică Sinaia – Bd. Carol I, nr. 47,

– Centrul de Informare Turistică Bușteni – Bd. Libertății, nr. 174,

– Centrul de Informare Turistică Azuga – Str. Victoriei, nr. 61

– Centrul de Informare Turistică Predeal – Str. Intrarea Gării, nr. 1

– Centrul de Informare Turistică Râșnov – Str. Piața Unirii, nr. 12

– Centrul de Informare Turistică Bran – Str General Mosoiu, FN

 

NOTĂ ZdB:

Dealungul timpului am participat la realizarea unor hărti turistice ale Munților Bucegi, Vaii Prahovei, Teleajenului, Doftanei, etc si pot spune că această hartă , cel putin pentru Bucegi și Baiu este cea mai completă și reprezentativă in acest moment, cu o calitate grafică deosebită și atent verificată. Bineințeles sunt prezente și câteva mici scăpari datorate dezvoltarii dinamice a arealului prahovean dar bogăția informațională este deosebită și consider că va fi foarte utilă in activitatea de informare a Arealului Bucegilor cât și a celorlalte zone tratate.

 

 

___Vizualizari 1704

7 thoughts on “Majestatea Sa, Muntele – Prezentarea

 1. spre exemplu la Muntii Baiului, sunt descrise doar traseele omologate? pentru ca asa ar fi mult mai multe! Va multumesc frumos si chiar sunt interesata de raspuns pentru ca ma intereseaza Muntii Baiului

  1. Buna ziua,
   Majestatea Sa Muntele prezinta doar traseele omologate deoarece a fost foarte atent intocmita mai ales din prisma sigurantei turistilor, care nu pot fi trimisi pe trasee nemarcate sau nesigure. Mai multe detalii despre harta puteti obtine de la cea care a reusit sa o tiparească, respectiv Carment Frâncu, accesand site-ul inbucegi.ro sau pagina de facebook asociatia microregiunea bugegi
   Cu stima

  2. In aceasta harta au fost cuprinse numai traseele turistice omologate din fiecare masiv. Informatiile despre trasee au fost corelate cu informatiile din certificatele de omologare, unele fiind corectate cu ceea ce s-a constatat in teren. Acolo unde s-au constatat diferente majore, acestea au fost semnalate celor abilitati sa faca corectiile necesare.
   Va invitam si pe site http://www.inbucegi.ro unde, pe langa informatii despre obiective turistice veti gasi si o harta interactiva.
   Va multumim pentru interesul acordat acestui material si va dorim soare pe cararile Majestatii Sale, Muntele!

 2. Bună seara!
  Extrem de interesantă broșura. Și sunt sigură că este și foarte utilă. Vă rog să îmi spuneți dacă se mai găsește la Centrul de informare turistică din Sinaia. Iar dacă nu… unde mai este disponibilă?
  Mulțumesc anticipat!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
HPIM4855
Despre Primar, Viceprimar si Administratorul public de la Bușteni

E greu, foarte greu să ințelegi ce inseamnă democrația, votul , atribuțiile aleșilor, drepturile și obligațiile acestora, mai ales dacă...

006
Mă așteptam să fie aglomerație la Sinaia Forever

Anul trecut (2014)  la Sinaia Forever au fost in jur de 52.000 de vizitatori pe parcursul a trei zile. Edițiile...

Close