DETALIILE FINANCIARE ALE AFACERII TELESCAUNUL DIN BUŞTENI – Dezvaluiri ”incendiare” TelegrafulPh.ro

Cu caractere mari este titlul din ObservatorulPh.ro, care scrie se pare din ce citeste fiecare propriu jurnalist in același ziar on-line.

si link-ul catre articol – http://www.observatorulph.ro/viata-prahovei/34963-detaliile-financiare-ale-afacerii-telescaunul-dinbusteni

Si nu mă apucam de comentat dacă nu citeam urmatorul paragraf interesant : “Noi mergeam în pierdere, aşa că am preferat să concesionăm telescaunul. Totul s-a făcut transparent, prin licitaţie publică. În felul acesta Buşteniul va apărea mai des la ştirile Pro TV despre sporturile de iarnă şi turism” 

Cu alte cuvinte, ne-am găsit niște proști care să ne facă reclamă moca !

Sunt curios cum o fi reacționat ”fostul  sef al PROTV” care, zic cei de la ”observatorulPh” controlează TELEFERIC SA, Societate pe Acțiuni care are ACȚIONARI, care in principiu vor DIVIDENDE și nu fac pomeni gen acoperirea pierderilor unor APL-uri.

Tot in ObservatorulPh vedem cum TELEFERIC SA a reușit să semneze cel mai ”bine gândit” contract de concesiune care va aduce niște profituri uriașe pentru acționarii săi , ce-i drept profiturile astea uriașe se vor numi pierderi dar de când cu ”trendurile descrescătoare” nici nu mai ști cum să te exprimi.

Mai sus este adresa celor de la ObservatorulPh, din care reiese că avem in incinta primăriei Bușteni niște ”adevărați negociatori” care au reușit să pună să semneze ” niște adevărați” , un contract in care se indexează ratele la valoarea in euro nu in lei , acoperind pierderile , unde mai pui că au semnat si fără Nocturnă și fără transformator și fără estacade și fără parcarea mare cu toate că… de prin anunțurile  ”licitației transparente ” publicate in Monitorul Oficial , Ziarul Adevărul si in cel mai mare și citit cotidian  Telegrama !!! 🙂apăreau urmatoarele extrase :

Plan situatie

extras plan situatie

Atenție !!! – Acesta nu este transformatorul de la SMIS 3457 🙂  .

Si nu e tot …

formular oferta

si programul:

program functionare

Se pare că așa s-a ajuns la redevența minunata de 255.000 Euro… in primul an … Atenție !!! fără nocturnă că nocturna nu s-a dat 🙂 , ceeace ați văzut de sărbători erau PROBE !!! inaine de legarea la rețea ca punct de consum 🙂 🙂 pentru că NOCTURNA nu a fost pusă in functiune, nuuuuu 🙂 .

Așadar și prin urmare, cum naiba s-a evaluat oferta tuturor, Azuga, Sinaia si Teleferic SA și care or fi fost adevăratele sume licitate transparent ??? că văd că fară nocturnă, transformator și etc a dat pretul de mai sus.

Ce să mai zic, cred că a fost flacăra violet pentru că Teleferic SA a incheiat contractul in 9 octombrie 2013 cu tot cu anexe respectiv inventar insă inventarul a fost constatat in 11 octombrie, grabă mare, ce să-i faci, ciudat este ca inventarul care apare in studiul de oportunitate si anexa la contract este unul si același numai că intre aceste perioade (iulie – octombrie ) s-au mai efectuat ceva casări pe la unele mijloace gen tunuri de zăpadă și hidranți, le-o fi scos cineva din inventar sau tot Teleferic SA e bun de plată ?

Eu zic că toată minunea asta ”transparentă” s-a creat deoarece prin 18 septembrie 2013  scriam in ZdB un articol intitulat  Legătura dintre Parcul Central și Pârtia Kalinderu Bușteni, ce lipsea  atenționând că o vor lua unii in barbă iar acei unii s-au gândit că sunt ei deștepti și le rezolvă pe toate  🙂 . Le-au rezolvat ceva de genul :

Constatăm astfel și din acest punct de vedere nu putem constata existența vreunui avantaj creat operatorului ca urmare a concesionarii instalației de iluminat, intrucât nu sunt percepute taxe si sau tarife in beneficiul autorității locale si de asemenea nu este identificată in tariful de utilizare a instalației de transport pe cablu, vreo componentă in legătură cu utilizarea instalației de iluminat”

Si incă o chestie foarte mișto, tot așa extras :

”In privința avantajului creat operatorului am fi putut avea o eventuală suspiciune in măsura in care instalația de transport pe cablu ar fi fost funcțională numai in interdependență cu instalația de iluminat și dacă ar fi deservit exclusiv acest obiectiv.

Ori instalația de iluminat deservește domeniul schiabil ( neconcesionat ) care nu poate fi utilizat si in condiții de nocturna, spre deosebire de instalația de transport pe cablu care poate fi utilizată și in absența instalației de iluminat ”

Sursa extrase – Adresa 11654 / 05.11.2013

Traducere liberă : Cu toate că s-a concesionat telescaunul nu s-au concesionat partiile Kalinderu I si II, doar s-au pus la dispozitie  ???!!!. Pe Kalinderu I ( neconcesionat doar pus la dispozitie ?!) există instalația de nocturnă care nu se va mai pune in functiune in urmatorii 10 ani pentru ca ar fi avantaj de piață ( SMIS 3457) dar privind adresa oficiala a primariei catre ObservatorulPh vedem că totuși bunurile mobile Kalinderu I si II sau cam concesionat 🙂 iar oferta de achizitie s-a facut și pentru nocturna. Cine mai ințelege ceva?!

Dar nu vă mai intrebați atâta că vă intrebați degeaba, unii au semnat fără să citească, altii au semnat fără să știe , altii au antedatat si uite așa, pe fondul lipsei zăpezii, in aprilie când o fi de plătit redevența, are grijă Consiliul Local Bușteni să dea o hotărâre prin care SC Teleferic S.A va fi exonerat de plată că s-a mai intâmplat si in cazul altor contracte din care aș putea enumera spre exemplu publicitatea stradală sau terenuri pe care se vor construi ample investitii de cogenerare și … dar mai bine nu le enumăr 🙂 , așa că uitați, ideea e că tot pierdere se va numi și tot pentru bugetul local .

Inchei cu un citat al primarului Orașului Sinaia – Dl Vlad Oprea :

M-am luptat pentru a nu lăsa orașul fără nici un viitor. Sinaia înseamnă turism montan, iar cine deține transportul pe cablu poate face rău sau bine comunității. Eu nu voi pune niciodată interesul economic înaintea sinăienilor. Așa cum era firesc telegondola este și va rămâne în continuare un bun public. Cu toate manevrele și presiunile pe care acel escroc a încercat să le facă, nu a reușit să influențeze instanțele. Am avut încredere și iată că justiția și-a făcut datoria. Le mulțumesc celor care au avut încredere în mine pentru a duce această bătălie, Vom continua proiectele de dezvoltare a domeniului schiabil și vom fi mereu PRIMII în turismul montan ” 

Contextul citatului pentru ca rastălmacitorii să nu creadă altceva – http://ziardebusteni.ro/2013/10/25/procesul-de-executare-a-telegondolei/

Când veți termina de citit acest articol  să știți că este un comentariu la articolul din ObservatorulPh.ro și am pus link la inceput , deci comentariu 🙂 da !

Așa că dacă ai de comentat ceva la comentariul meu … 🙂

Și bineințeles acesta este un PAMFLET și trebuie tratat ca atare.

Felicitări !!!!  ai reuşit să citeşti articolul până la capăt, asta înseamnă că eşti un cititor exemplar, lucru foarte rar în ziua de azi. Pentru ca prietenii tăi să vadă cât ești de extraordinar dă şi tu un SHARE sau un Tweet,  asta dacă bineințeles ți-a plăcut și ai dat și Like la pagina noastră ( vezi dreapta).

___Vizualizari 990

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
harta-ocolitoare-1024x513
Trafic fluidizat la Bușteni pe scurtătură – Rute ocolitoare spre alte destinații turistice

Exista totuși și alternative pentru a economisi timp și carburant, adică utilizarea scurtăturii, intrarea in Poiana Tapului ( zona industrială)...

Utile – Cabinet stomatologic – Busteni

Cabinet stomatologic Medic specialist stomatolog Dr. Nargea Roxana Adresa , Busteni, Str Prahovei Nr 22. ( din centru - Primaria...

Close