Cu bune și cu rele la Zilele Orașului Bușteni

De vreo 10 ani, orașul Bușteni a aut parte de spectacole și evenimente șterse, tacute, făcute in șoaptă și heirupist. Cam toate se anunțau după ce se intâmplau și de cele mai multe ori recenziile erau proaste.

Nimic sau nimeni nu prevedea ca acest week-end in care s-au organizat Zilele Orașului Busteni să fie altceva decât un kitsch, pentru că s-a utilizat in mare parte aceeași rețetă ”de succes”, anunțat cu maxim o săptămână inainte, bani ( puțini ) pentru eveniment, aprobați in ultima clipă, cu o majoritate simplă in Consiliul Local, puțină publicitate in mass media și colac peste pupăză și un scandal intre Primărie / Consiliul Local și firma care se ocupă cu salubrizarea parcurilor.

Precum ați văzut, am fost și vineri prezent, de pe la ora 17.00 in Parcul Central dar n-am stat mult.

Ieri insă, sâmbătă fiind am plecat inspre parc cam pe la aceeași oră,  17 fără ceva , insă am reușit să ajung abia la 17.40 ! De ce ? …

Spre surprinderea mea, dar și a locuitorilor bușteneni, Bușteniul era PLIN, până la refuz de turiști ! Printre puținele dăți cănd aproape că te gândeai că ai greșit localitatea .

Știți că inainte se spunea prin comunicatele de presă ”mii de turiști sunt așteptați la Bușteni ! ” și doar ii așteptam ? Ei bine, de data asta au și venit !

Tot surprinzător, centrul era curat, coșurile de gunoi goale, iarba tunsă, trotuarele măturate , adică civilizat. Ceea ce mă duce la impresia că și turiștii veniți au fost muuult mai civilizați ca de obicei, ceea ce cred că e de bine .

Distracția din parc a durat cam până pe la 23.00, incheindu-se la vreo oră după mega spectacolul artificiilor .

Atmosfera a fost incendiară, artiștii incântănd publicul.

De ce am scris in titlu, ”cu bune și cu rele ” ? 

”Cu bune ” ați văzut până acum, nici ”relele” nu sunt foarte rele dar mai trebuie lucrat . Poate că nici organizatorii nu s-au așteptat la un așa succes și poate că iși vor nota și remedia situațiile când vor mai organiza evenimente de acest gen .

  • In primul rând trebuie lucrat la imagine și comunicare iar in condițiile in care organizezi Zilele Urbei incearcă să te adresezi in primul rând locuitorilor prin promovarea tradițiilor, obiectivelor și produselor locale, pentru că in afară de doi producători sau antreprenori locali … nu prea au fost.
  • Curățenia a fost exemplară dar toaletele … au lipsit cu desăvârșire , cu toate că Parcul Central are un ansamblu de toalete, care insă au stat inchise. 
  • Chiar dacă nu toți consilierii locali au fost de acord cu organizarea evenimentului, măcar cei care au fost să fie prezenți in mijlocul mulțimii că poate așa mai află de unele probleme.
  • Spațiile de servire /alimentație publică să fie mult  mai multe că ajungi să-ți dai viața la schimb cu un loc la mese.

Iar ca ultim aspect, n-am ințeles in ce a constat ”parteneriatul” cu Centrul Cultural Aurel Stroe unde … nu s-a intămplat nimic .

 

In rest, numai de bine și Felicitări !

 

 

 

___Vizualizari 637

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vine vacanța, vă așteptăm la Bușteni ! Tarife și Program

Stațiunea Turistică Bușteni este pregătită să intâmpine turiștii de toate vârstele. Vacanța copiilor a inceput iar Administrația locală și operatorii...

HPIM2858
Excursii in Bucegi cu autoturisme 4X4 partea a-III-a

Voi incepe prin a relua comentariul de astăzi al unui ANONIM , care insă chiar subliniază niște aspecte importantante din...

Close