Cum să-ți faci nervi in Parcul Natural Bucegi ! Cu botul pe labe !

Prin 2012 – 2013 Administratia Parcului Natural Bucegi aviza favorabil asfaltarea Bucegilor prin megainvestiția DJ 713 pentru că vezi Doamne, asfaltul va contribui la cunoasterea ”mai profundă ” a masivului . Asfaltarea s-a realizat cu sprijinul si implicarea Consiliilor Județene Prahova și Dâmbovița și s-a plecat de la un drum care pornea de nicăieri si pe termina tot nicăieri la limita județului Prahova , respectiv la Piatra Arsă …

iar in Județul Dâmbovița mai mult sau mai puțin la Lacul Bolboci cu prelungire pana la Telecabina Peștera. 

In studiul de impact de la acea vreme pe la indicatorii anuali figurau cred vreo 10000 de vizitatori care insă, ca impact au fost atinși ( indicatorii ) in primul weekend de la deschiderea Tansbucegiului.

Interesant este că in 2013 sau 2014, la inaugurarea Transbucegiului s-a montat o barieră la Piatra Arsă pentru că … in Parcurile Naturale este interzis cu mijloace motorizate pentru că… poluare.

Tot la inaugurare, in prezența Președinților CJ-urilor de atunci dar și a primarilor localitaților Moroieni și Bușteni s-a propus asfaltarea de la barieră până la telecabina Babele – Bușteni ( de către primarul de atunci al Bușteniului ), dar … nu s-a putut pentru că … zona de protecție specială , poluare, mijloace motorizate … și teama că autoritațile Prahovene vor strica integritatea naturală, că cine știe ce mega construcții vor apărea, sau chiciuri . 

Teama asta de ”stricare a peisajului ” de către autoritățile prahovene este și acum, chiar dacă, pe partea de Dâmbovița chiar s-a intâmplat, totuși s-a intâmplat ”armonios”, cu viluțe montane, cu garduri montane etc cu centre monahale/mănăstirești cu căștigare de monumente naturale respectiv Babele și Sfinxul care tot in Dâmbovița sunt acum.

Ce vreau eu să spun este că , cu toată părerea de rău, trebuie să recunosc că noi prahovenii, pe lângă dâmbovițeni suntem niște neghiobi ! 

Ce poți vedea și admira in Dâmbovița ?

… pe scurt floră, faună, monumente ale naturii, obiective turistice și LA TOATE AJUNGI PE ASFALT ! 

Ce poți vedea și admira in Prahova, până unde te duce asfaltul ? 

Bine ințeles că nu prea se pot spune multe, nici măcar cine a dat aviz de funcționare pentru așa ceva, totuși , se pare că teama aceea că suntem buni doar la tâmpenii a fost indreptățită !

Așadar, cu părere de rău și cu toată sinceritatea vă spun, managementul turistic prahovean lasă de dorit iar  conducătorii Bușteniului ar trebui să se trezească până nu este prea târziu, pentru că Poarta Bucegilor, in curând va deveni Moroieniul ! … Iar in acel moment, chiar dacă este induioșător vom fi pierduți și cu botul pe labe ! 

 

Acest articol reprezită o părere personală, chiar dacă părerea este mai veche și face referire directă la o teorie a conspirației , aceea că Bușteniul TREBUIE SĂ DISPARĂ de pe harta turismului românesc .

___Vizualizari 173

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Stramosii-lui-Cristian-Achim
”DERBEDEI” IESIȚI LA VOT !

Emanoil SAVIN – Ce il recomandă Primar al orasului Bușteni, 3 mandate in perioada 2004 – 2016 Senator in Parlamentul...

Alegeri locale Bușteni 2024 – prezentarea candidaților și precizări

In 9 iunie 2024 vom merge la urnele de vot pentru a ne alege conducătorii destinului orașului nostru pentru următorii...

Close