Centrul medical de permanență Busteni poate căpăta contur sau nu

Astazi 25.06.2022 a avut loc o dezbatere publică care a avut ca temă achiziționarea unui imobil, in vederea realizarii unei dorințe majore a populației orașului nostru, și anume , Centrul Medical de Permanență Bușteni.

Proiectul de hotărâre se află pe site-ul oficial al Primăriei din 09.06 și poate fi descărcat și consultat .

La acestă intâlnire cu cetățenii s-a facut o scurta prezentare a imobilului, o simulare de impărtire a spațiilor necesare pentru aproximativ 6 specialități medicale.

Totodata, imobilul are două etaje unde se pot crea spații locative/locuințe de serviciu pentru personalul medical care va deservi acest centru.

Acest proiect, Centrul Medical Busteni este un ”TREBUIE/MUST” , la nivelul oricărei Stațiuni turistice de interes național, dar si mai important, este o cerință a locuitorilor orașului nostru catre reprezentanții Unitații Administrativ Teritoriale de aproape 12 ani, de când, fosta unitate medicală a fost demolată.

0040hotelcaraiman-spital

Dezbaterea publică a fost prezidata și moderată de dl. Primar Mircea Corbu , ca inițiator de proiect și de dl. Arh. Marius Buruiană.

Au fost dicuții constructive, nu neapărat ”pro” proiect. Au existat si alte propuneri pentru alte clădiri, locații, amplasamente, spre exemplu , dl Consilier Miclea a propus să se adapteze in cadrul Casei Romano – Franceze două cabinete medicale , un domn din sală ( cu scuzele de rigoare , nu știu numele pentru că nu s-a prezentat ) a propus renovarea cladirii MAI de langă gradinița de pe strada Victoriei, un alt domn a propus să se achizitioneze clădirea fostei Case de copii – 9 Mai , Dl. Florescu Alexandru a propus să construiască prin ”Asociația Pentru Bușteni”, un centru medical pe vechiul amplasament al fostului spital și după finalizare să-l doneze UAT-ului.

S-au discutat aspecte privitoare la funcționarea cu contract cu Casa de Asigurări de Sanatate pentru ca pacientii să beneficieze de servicii publice gratuite de sănatate, despre existența unei salvări , de scrierea unor proiecte de finantare pentru dotarea Centrului, de atragerea de personal specializat , de costuri …

Prețul de achizitie al imobilului , negociat de echipa de specialitate a Primăriei este de 450 .000 euro cu plata a 250,000 euro , iar diferența de 200,000 euro prin alocarea de teren/terenuri.

Prezența in sală , pentru acest subiect important, pentru mine, a lăsat de dorit. 30 de persoane prezente din care DOAR consilieri PNL, Partidul Verde, PER și PMP . PSD nu a participat la dezbatere ! De ce ? Nu mă intrebați . Mister ! Pentru că acum exista prilejul să expună puncte de vedere PRO sau CONTRA .

Finalul dezbaterii mi s-a părut insă apoteotic !

Pentru a se infăptui un Centru Medical la Bușteni, va trebui să existe o hotărâre de Consiliu Local, iar pentru adoptare sunt necesare 11 voturi PENTRU! 

Ei bine, in acest moment, există temerea că aceste 11 voturi nu sunt sigure! Există consilieri locali care sunt impotriva achizitionării locației , implicit impotriva CENTRULUI MEDICAL !

Deci dacă s-a ajuns aici, cu bețe-n roate , pe principiul să nu se facă ceva, că dacă iese din nou … să mă ierte Dumnezeu, dar Bușteniul nu va mai avea vreodată un Centru Medical.

Așadar, vă recomand, ca măcar in ceasul al 12-lea, să participați la ședința de Consiliu in care se va propune achiziția imobilului pentru Centrul Medical, pentru că, indiferent de rezultatul votului, măcar veți ști CINE a vrut sau nu a vrut Centru Medical la Busteni!

 

___Vizualizari 748

2 thoughts on “Centrul medical de permanență Busteni poate căpăta contur sau nu

  1. Este bine ca nu s-au prezentat! Asa pe repede inainte, totul iese prost. Sunt interese la mijloc! Imi pare rau ca tu nu vezi astfel de lucruri. Sustin proiectele propuse de Asociatia penttu Busteni sau cea cu renovarea Casei de Cultura fosta Clubul Sportiv de Ski, MAI de pe Victoriei!

  2. Eu personal si chiar activ ,am participat la dezbaterea ce a avut loc la casa de cultura si cu profund regret si surprindere , am constatat , ca desi sunt membri aceluiasi partid, sunt uni consilieri (cazul domnului consilier MICLEA CONSTANTIN, de la PNL) ce se opun orcarui proiect, deoarece nu a fost propunerea domniei sale. propunerea domnului primar si a majoritati consilierilor, in cazul in speta dezbatut in aceasta sedinta, fiind procedurA de a achizitiona ,prin contract de vanzare cumparare, a hotelului MERY, situat in str VALEA CERBULUI, in apropierea magazinului LIDL Prin achizitionarea acestui spatiu intentionanduse a se crea un centru medical de urgenta (atat de necesar cetatenilor acestui oras) dar uni consilieri ,in frunte cu domnul MICLEA CONSTANTIN, se opun proiectului in cauza , deoarece au dumnealor alte propuneri. Acesti gica contra urmarindusi propriile interese ,nu m-ai tin cont de faptul ca ani trec si ei din dezbatere in dezbatere si din pur egoism sunt contra dezvoltari acestui minunat oras (numit candva , pe buna dreptate , dupa cum la asezat mama natura :PERLA BUCEGILOR) Toti acesti domni , cu epoleti sau fara isi pot duce la bun sfarsit planurile marsave si neconstructive, datorita nepasari si neimplicari noastre, ramanand de fiecare data , din 4 in 4 ani , sa constatam , ca a m-ai trecut un mandat peste alesi nostri , fara sa faca nimic util si foarte necesar pentru orasul , pe care multi dintre noi chiar il iubim sincer.Pe aceasta cale, va rog frumos , veniti toti cei in care spiritul civic de bustenar adevarat , inca este viu , sa demonstram , acelor ce se opun (din cadrul consiliului local) ca ei nu sunt decat trecator in aceste functii, dar adevarata putere suntem noi , cetateni de buna credinta si cu suflet de adevarati bustenari, nascuti si crescuti la umbra muntilor BUCEGI si care iubim neconditionat acest oras. Nepasarea si neimplicarea noastra , le da apa la moara , acestor parveniti rau intentionati, vremelnic cocotati acolo sus , numai cu sprijinul nostru, dar din pacate toti uita ,odata ajunsi acolo , ca noi i-am trimis ,pentru a ne reprezenta si nu pentru asi face interesele meschine. Veniti sa le aratam cine detine adevarul dezinteresati. Cand se va supune la vot , vom vedea concret ,cine doreste cu adevarat , ca orasul nostru ,sa aiba parte de un centru medical de urgenta si cine sunt farisei ce pun piedici dezvoltari orasului , sub masca bineintentionatului si aparari intereselor noastre. ASA SA NE AJUTE BUNUL DUMNEZEU.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bușteni – Cupa Copiilor Caraimanul – 12 – 13 iunie 2021

Săptămâna trecută, sâmbătă și duminică , a avut loc prima etapă a cupei Caraimanul Kid's Cup ediția a-IV-a . Acest...

madonna-EFE
Concert Madonna la Bușteni 201X

Incepem anul cu Evenimente, care mai de care mai bine pregătite. In sfârșit incepem să ne dăm seama că dacă...

Close