Se aproba Bugetul 2022 si Strategia de dezvoltare durabila a orasului in 22.02.2022

N-am mai scris de mult timp in Ziar de Bușteni referitor la anumite probleme sau evenimente ce se petrec pe raza minunatului nostru oraș, in primă fază pentru că nu stiam ce ar mai fi de scris iar in a doua fază pentru că nu am mai avut timp.

Ca nu am avut timp nu poate fi o scuză că nu v-am tinut informați, insă am observat că au apărut alte site-uri , publicații sau on-lineri care au prelut mare parte din ceea ce facem eu.

Saptamana viitoare, fiind insă două evenimente importante, respectiv aprobarea Bugetului Local pentru anul 2022 dar si aprobarea Strategiei de Dezvoltare Locală a orașului Busteni pentru perioada 2021 – 2027 , m-am gandit că bine ar fi macar să vă anunț.

Așadar 

Punctele 3 Buget si 4 Strategie sunt de o importantă covârșitoare pentru orice localitate din țara asta și tocmai de aceea, chiar dacă nu ”am avut timp sau interes” , noi, locuitorii pentru a parcurge materialele si a veni cu ceva propuneri sau modificari, ar trebui măcar să fim prezenți pentru a lua la cunoștință.

Nu voi face analiza Bugetului ca de obicei, chinuindu-mă să fac paralele intre bugetele ultimilor 2-3 ani, investitii realizate sau nerealizate , pentru că din propria-mi experiență vă lasă reci, insă voi spune doar câteva lucruri :

  1. La sedința de aprobare a taxelor si impozitelor din decembrie 2021 s-a spus că impozitele și taxele NU se măresc.
  2. Previziunile unui buget nu pot depăsi procentul de realizare ale anului anterior. Anul trecut Bugetul Local s-a realizat in proportie de 99,86% .
  3. Unde sunt previziunile 2023 – 2025
  4. Dacă anul trecut pe lista de investiții  existau niste capitole :

Si acum vă rog să aruncati o privire asupra propunerii de Buget, care se va vota in unanimitate, la capitolul  TAXE PROPRIETATE, AMENZI, INVATAMANT, SANATATE …

Si să vă mai uitati putin si pe investitiile anului 2022 :

Dacă vă dă cu virgulă nu este vina nimănui, poate doar a consilierilor locali care ”atât au putut ” .

Eeee ! că va fi aprobat Bugetul Local de mai sus este ”pistol cu apă rece” pe lângă faptul că va fi aprobată Strategia de dezvoltare a orașului Bușteni pe perioada 2021 – 2027 !

Singura pagină care merită citită din aceasta lucrare este cea de mai sus, in rest:

ESTE CEL MAI PROST DOCUMENT PROGRAMATIC SI DE PLANIFICARE REALIZAT VREODATA IN ROMANIA PENTRU ORICE LOCALITATE DIN ACEASTA TARĂ SI ESTE UN AFRONT ADUS ATAT  LA ADRESA ADMINISTRATIEI PUBLICE LOCALE A ORASULUI, CONSILIULUI LOCAL, PRIMARULUI ORASULUI BUȘTENI, CAT SI LA ADRESA LOCUITORILOR ORASULUI BUSTENI !

Este un document realizat din birou, dintr-un birou aflat hăt departe de orașul Bușteni, care are date de analiză puse din burtă, fară nici măcar o informație reală luată din Bușteni. 

Strategia are o VIZIUNE total diferită de ceea ce se dorește la nivelul orașului atat de Administrație cât si de cetățeni și nu este corelată cu realitatea .

Ca si document nu este altceva decât o ”unealtă” de diminuare a cheltuielilor bugetare la capitolul HÂRTIE IGIENICĂ.

Orice strategie are un plan de acțiune, un GANTT , ca să poți analiza in orice moment unde te afli cu implementarea . Bătaia asta de joc, numită ”strategie”, NU ARE !

Sunt curios dacă ”scribii” acestei strategii vor avea ”curajul” de a prezenta documentul spre aprobare pentru ași putea incasa banii pe ”mizeria” asta, pentru că n-au avut curajul unei consultări publice reale cu cetățenii așa cum cere LEGEA.

Și mă opresc aici!

Ca de obicei, nu trebuie să apreciați să distribuiți sau să comentați, pentru că eu in general scriu articolele acestea doar ca să mă aflu in treabă și nici nu trebuie să mergeți la ședințele de Consiliu Local, pentru că de aceea sunt aleși consilierii, să vă reprezinte ”cu toată priceperea” .

 

 

 

 

___Vizualizari 326

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Otravirea cu ciuperci – sezonul și campania incepe !

Se pare că și dacă ești ”ciupercar” tot o poți incasa. Poți muri ca ”băiatul” dacă ești curios să vezi...

Eu susțin EMANOIL SAVIN !

Din 12 martie 2024 a început perioada electorală pentru Alegerile Locale, Județene și Euro Parlamentare , care vor avea loc...

Close