Strategie , MiniMall și alte investiții la Bușteni, din ședința CL de ieri.

Precum spuneam in articolul anterior, am participat la ședința ordinară a CL Bușteni din data de 30 iunie 2021. Titlul articolului precedent era ”ultima ședință TRANSPARENTĂ”,  pentru că pe ordinea de zi era și aprobarea noului Regulament de Organizare și Funcționare la CL Bușteni ( ROF ), care însă, precum anticipam, bazându-mă pe buna credință a aleșilor si inadvertențelor din document , ar fi trebuit retras, ceea ce s-a și întâmplat.

Totuși, cu toate că s-a început ședința cu aprobarea ordinii de zi cu retragerea punctului 8 ( ROF ), pe ecranul din sala de ședințe am surprins următoarea imagine : 

Adică ”Strategia de dezvoltare durabilă a orașului Bușteni” 

Am fost surprins, plăcut și neplăcut in același timp, după care s-a explicat de către prezentator, un domn Profesor in cadrul Universității de Management al ASE București, că materialul este de fapt o etapă de consultare publică cu membri CL Bușteni, in care ar fi trebuit ca aceștia să-și dea cu părerea asupra planului de măsuri și să prioritizeze eventualele proiecte sau acțiuni pe care eventual le au sau au fost identificate din chestionarul de pe site-ul Primăriei sau din sondajele care au fost realizate, atenție !!!, pe un eșantion de 1,5 % din populația Bușteniului ( 9541 locuitori ) !!! , adică vreo 143 de persoane cu vârsta cuprinsă intre 0-102 ani ?!?! 

Lucrarea in sine, pare realizată in mod profesionist, dar, pentru că și aici este un mare ”dar” … 

In principiu, dacă vrei să ai o inițiativă cetățenească si să promovezi un proiect de hotărâre de CL , această trebuie să aibă la bază un număr de semnături egal sau mai mare cu 5% din numărul total al persoanelor cu drept de vot, conform Cod Administrativ ( 8800 persoane peste 18 ani ), aproximativ  440 semnături, iar inițiativa trebuie să se înscrie in viziunea si obiectivele strategiei localității.

Așadar 143 de persoane intervievate, in mare parte vor da ”direcția de dezvoltare ” pentru următorii ani iar dacă nu te înscrii in ceea ce s-a dedus din studiu acum, și dacă vrei să ”schimbi” ceva in ”bine” cu ajutorul a 440 de votanți sau chiar cu ajutorul a 8000 … ??? 

Să trecem și peste asta.

Prezentarea Strategiei a fost introdusă un pic forțat in cadrul ședinței ordinare ceea ce, a dus la pierderea timpului prezentatorului și amânarea prezentării într-o altă ședință ?! fapt extrem de grav, pentru că timpul este potrivnic orașului in contextul lipsei unei strategii și a unui plan de măsuri coerent . La câte ședințe extraordinare și deîndată se fac lunar la Bușteni … să mă ierte Dumnezeu, dar astăzi deja trebuia reluat subiectul .

Pentru foștii mei colegi consilieri dar și pentru cei noi, am un sfat : Nu aveți timp să pierdeți timpul și nici nu aveți voie , pentru că sunteți aleși să ”FACEȚI” nu să o tărăgănați fără un obiectiv precis. Mai sun ”doar” 3 ani până la următoarele Alegeri.

După prezentarea Strategiei, a avut loc o a doua informare, cea referitoare la Parcare, obiectiv cuprins la capitolul investiții in Planul Bugetar 2021 cu o valoare aproximativă de 400.000 lei, care va fluidiza traficul pe DN 1 , care are la bază și o hotărâre de CL prin februarie 2021 și care va fi amplasată/construită pe locul fostului Spital.

Astfel, in ședința de ieri , un investitor, a făcut ”o propunere interesantă” , aceea de a construi un MINI-Mall pe această locație și totodată o parcare , care va fi administrată de Primărie. In MINI-Mall vor fi atrase firme de renume internațional , se vor crea locuri de muncă, vor veni bani la Buget din administrarea parcării și se va rezolva si fluidizarea traficului pe DN 1 , pentru că se va realiza parcarea .

Aceasta fiind o informare nu are ca finalitate adoptarea unei Hotărâri de CL, însă ideea care s-a desprins din această prezentare , din rândul consilierilor locali a fost ” să așteptăm să vedem ce iese in Strategie !!! ” , că dacă iese din sondaje că 143 de locuitori vor ”marfă internațională de calitate” , Consiliul Local Ales va vota acest obiectiv , atât de important pentru urbe.

Nu aș vrea să credeți că fac mișto in vreun fel cu acest subiect , însă, anticipez că in doi ani , maxim, vom avea un MINI-Mall în care se va vinde marfă de calitate, cu acordul majoritar al locuitorilor orașului, pentru că, într-adevăr , avem nevoie de introducerea de mărfuri de calitate in Bușteni, asta dacă vrem și noi să fim in rândul stațiunilor civilizate.

După aceste subiecte a început ședința și s-a întrerupt din nou ședința pentru că a mai fost o informare, privind auditul de la Piața Agroalimentară , care din motive tehnice , sunet jos, … n-am prea înțeles nimic, cert este că subvențiile către acest serviciu vor fi diminuate consistent, se va remodela / re zona interiorul, spațiile de expunere vor fi mai multe iar spatiile de depozitare mai mici, in principiu nu se vor mări tarifele de închiriere ci se vor actualiza cu rata inflației cu care nu au mai fost corelate de muuuult timp și vor fi încurajați  producătorii locali, orice o însemna asta.

Și a început din nou ședința . 

Și după ce s-a termina ședința a mai avut loc o informare, cea a domnului Florescu cu Substația de Ambulanță, cumva , stabilirea unei întâlniri cu membri comisiei de sănătate și eventual și cu celelalte comisii într-o altă zi, in funcție de programul dlui Florescu și al partenerilor in ”Asociația Proiectul Bușteni” pentru a vedea care este cadru legal de colaborare. Doar menționez că dl. Florescu a încercat prin vreo 3 adrese să stabilească o întâlnire cu membrii Comisiei de sănătate. 

Îmi aduc aminte că prin 2016 – 2017, dl. Florescu a venit in CL Bușteni cu propunerea de revigorare a activității la Estacada de Gheață de la DS Kalinderu. L-a acea vreme a fost îndrumat să ”intre într-un cadru legal” și pe urmă, într-o ședință viitoare … 

Și s-a terminat ședința de C.L. 

Era să uit, la ședință au participat si reporterii de la Prahova TV , care au înregistrat și vor transmite probabil online . 

Concluziile le trageți dvs. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Web up! ZdB Style

___Vizualizari 861

One thought on “Strategie , MiniMall și alte investiții la Bușteni, din ședința CL de ieri.

  1. Mall face bine… pentru producătorii locali… de opinii.
    Avem copii campioni europeni și mondiali cu resurse limitate, insuficiente să acopere un cantonament de 6 zile.
    Mall face bine. Bani ptr copii nu…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Se aplică AMNISTIA fiscală și reducerea impozitelor pe perioada starii de urgență la Bușteni

Stimați cetățeni ai localității Bușteni, Au apărut normele de aplicare pentru OUG 69/2020 , privind reducerile de impozite și taxe...

fumează decent
Țigara fericită – Cum poți fuma in orice restaurant și club

Păi dacă se dau legi și dacă toți NEfumătorii ne tratează ca pe ”pleava societății”, este de datoria NOASTRĂ, a...

Close