Ultima ședință ordinară TRANSPARENTĂ a CL Bușteni in 30.06.2021 pentru că așa au vrut ”Cetățenii”

Luna trecută anunțam ședința ordinară pentru luna mai 2021 a C.L. Bușteni in care scriam că la ”propunerea și presiunea străzii” au fost introduse pe ordinea de zi niște proiecte de hotărâre periculoase și nocive in același timp și care, totodată, nu vor putea fi puse in practică fără modificarea Regulamentului de Organizare și Funcționare a CL, pe lângă faptul că nu au avut la bază toate documentele necesare, nu îndeplineau minime cerințe legale și puteau afecta direct ”cetățeanul” prin încălcarea GDPR.

Au fost câteva voci care nu au înțeles că era doar o opinie, dar o opinie justificată d.p.d.v. legal și au preferat să meargă in continuare pe aceeași cale, a ”forței străzii„ .

Cum necum, a fost adoptată HCL 106 / 2021 care nu iși va mai produce vreodată efectul însă va adânci netransparența administrativă , care , până prin 2020 , cu chiu cu vai mai ” răzbătea in feudă ”

De ce zic 2020 ? Pentru că, precum ați observat și dacă nu ați observat am observat și apreciat eu, de când a venit Mircea Corbu la frâiele orașului au fost anunțate toate ședințele, toate locurile de muncă scoase la concurs, au fost și câteva proiecte scoase la consultare publică … era un început spre o transparență administrativă, dar … n-a fost bine ! Au trebuit făcute valuri, că trebuie să fie ședințele ”LIBERE” să poată fi ”prezentat gol” Consilierul Local, să fie arși pe rug toți cei care nu sunt împotriva noii administrații să fie continuat bâlciul , atacul la persoană și calomnia.

Iată HCL 106 / 2021  … unii au strigat VICTORIEEEEE !

Super realizare !

Si iată că a venit și ziua convocării noii ședințe ordinare pe anul 2021, luna iunie , ziua 30 la ora 14.00 in sala CPPI :

Deci ce avem noi aici, mai precis la punctul 8 ? … NOUL ROF al CL Bușteni !

Nu vorbesc despre faptul că urmează același tipar de ”aruncare pe piață” a unor documente necitite, incoerente și plagiate de pe la alții, dar constat că acum a intervenit și ”reaua credință”  .

In acest articol mă voi referi strict la ceea ce înseamnă TRANSPARENȚĂ , cu toate că întregul document are lacune majore iar uneori introduce chiar elemente hazlii , pe care le puteți cunoaște numai dacă veți asista ”FIZIC”  la ședință , nicidecum on-line !

S-a luat dreptul la cuvânt al ”persoanelor ” interesate, la ședințele de CL :

S-a definit TRANSPARENȚA ! – Vor exista 3 categorii de informații / probleme cu  caracter public, hotărâri cu caracter normativ și probleme/hotărâri cu caracter individual și secret.  Ședințele CL vor fi înregistrate , insă numai cele din primele două categorii.

Și in sfârșit s-a definit PARȚIAL , ce înseamnă PERSOANĂ INTERESATĂ și cum poate lua cuvântul, cu toate că nu mai poate lua cuvântul  !

Și bineințeles, a treia categorie de persoane interesate este cea care se incadrează la HCL cu caracter individual, căreia i se aduce la cunoștință separat proiectul de HCL individual, și dacă are ceva de comentat sau prezentat o poate face in scris cu depunere la Registratură ,  până la inceperea ședinței .

Astfel, s-a ”transparentizat” activitatea CL tocmai prin incălcarea principiului transparentei proiectelor cu caracter normativ, că dacă nu-l aduci la cunoștința publicului de unde să iți facă cineva in scris vreun amendament și să-l propună CL spre dezbatere și să aibă totodată calitatea de ”persoană interesată” ???

In urma acestui ”nou ROF” viitoarele convocatoare vor arăta după cum urmează :

Când vor apărea așa … nu va mai spune nimeni niciodată ” AȚI VÂNDUT ORAȘUL pe nimic!” pentru că … TRANSPARENȚĂ !

Așa că sloganul din 31.05.2021  cu VICTORIEEEE! se va transforma in ” AM INFRÂÂÂNT ! Legal !

Asta bineînțeles dacă nu cumva, conform principiului Cinstei și Corectitudinii in baza căruia acționează CL Bușteni, nu va fi scos de pe ordinea de zi și ”regândit local” nicidecum prin vecini, cu ” acordul  inițiatorului sau inițiatorilor (1/3 din nr total de consilieri pt. a introduce pe ordinea de zi un proiect de hcl), după caz” .

Mai sunt multe de completat in acest ROF și ii readuc aminte d-lui Primar că prima ședință de CL pe care a convocat-o in anul 2020 a avut ca prim punct pe ordinea de zi ”modificarea Comisiilor” ! Păi ???

Voi participa la ședința din 30.06.2021 , ca persoană interesată, conform art. 25 din vechiul ROF și voi lua si cuvântul , atât la punctul 8 cât și la punctul 11, dacă cine va fi președinte de ședință îmi va da dreptul să vorbesc, dacă nu, voi asista .

Acest articol reprezint o opinie.

Web Up ! ZdB Style

___Vizualizari 654

One thought on “Ultima ședință ordinară TRANSPARENTĂ a CL Bușteni in 30.06.2021 pentru că așa au vrut ”Cetățenii”

 1. Domnule Achim, oricât v-ați dori nu veți reuși să transformați o babă de 80 de ani, în adolescentă.
  Încercați să trageți concluzi din trecutul dvs, ascensiunea în cariera profesională a fost la fel de rapidă ca și declinul: Altfel spus, părtinirea după „voia stăpânilor” nu are trai lung.
  Curând se va încheia și capitolul Mircea Corbu, în timp ce slugărnicia dvs va rămâne în memoria puținilor cititori pe care vreți săi controlați cu informați transcrise de pe ciornele stăpânilor.
  Frumos ar fi să vă aplecați cu adevărat asupra informațiilor de interes local, să dați dovadă de imparțialitate și să nu mai vopsiți țambre putrede deturnând sensul legiuitorului privind transparența.
  sau caracterul ședințelor publice transformate de Corbu în cine de taine.
  mulțumesc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Aruncați cu noroi in noi, ridicați piatra și dați

ACUM este momentul să aruncați cu noroi in noi P.N.L. Organizația Bușteni !...  De ce ? Pentru că suntem 9...

Grădinița din Poiana Țapului nu va fi mutată

Aseară, in timp ce mă pregăteam să scriu despre parodia aceea de centură ocolitoare care va fluidiza bugetul țării de...

Close