Centrul de vaccinare, Mister POT și Curierul de Bucegi

Acesta este primul articol pe anul 2021, prilej cu care vă urez un an bun.

A fost o perioadă de calm in ultima lună, așa că nu am mai scris nimic, de altfel nici nu am prea avut ce, pentru că așa cum ați putut observa Bușteniul se ”menține” pe linia de dezvoltare și acțiune din ultimii 16 ani, ce-i drept , cu foarte puține excepții. Așa cum ați observat, deszăpezirea trotuarelor s-a făcut exemplar ca și in anii trecuți, a străzilor la fel , ca și in anii trecuți, de iluminat festiv nici nu mai discut , a fost, perfect funcțional in parcurile orașului mai ales in Centru și in Poiană, ”Senatorul” a fost ”pedepsit” și nu i s-a mai iluminat părculețul din fața casei, cei din Silva, la fel.In ultima ședință a anului 2020 au fost aprobate impozitele și taxele locale, așa cum au fost ele supuse consultării publice, și dacă n-a mai fost nimeni să ceară vreo reducere așa au rămas. Au rămas la fel dar s-au mai mărit un pic. De fapt nu s-au mărit ci au fost indexate cu rata inflației, undeva cu 3,8%.

 

Ideea este că s-a mărit cu 3,8% valoarea proprietăților . Unii dintre dvs. veți avea niste ”surprize” plăcute, mai ales cei cu activități economice, care nu ați făcut reevaluarea imobilelor ( din 3 in 3 ani ) , pentru că veți plăti 2% din valoarea de piață a acestora. Așa este legal !

Pe de altă parte, dacă veți reface evaluarea până la 1 martie … veți plăti ”doar” 1,3%.

Pentru cei peste 350 de persoane fizice autorizate și SC-uri care activează in turism … dacă ați fi solicitat reducerea acestor impozite așa cum au făcut cei din Sinaia, acum ați fi plătit cu 20% mai puțin, dar ”statul in casă” golește portofelul! Oricum, tot este bine, deoarece cu banii incasați sunt convins că se vor realiza proiecte mărețe de dezvoltare.

 

Un subiect ”fierbinte„ de actualitate este Centrul de Vaccinare anti COVID 19 din Bușteni, care este funcțional și va fi avizat de DSP , acesta putându-și incepe activitatea din 8 februarie 2021.

 

Revenind la activitatea de turism. De câte ori, in miez de noapte ați avut de realizat o intervenție la sistemul de incălzire, la instalațiile electrice, la multe alte probleme sau avarii apărute instantaneu și ați căutat un ”meșter” , ori o firmă care să vă poată ajuta ?

Cu acea ocazie ați văzut că nu prea avem oferte pentru astfel de servicii. Ei bine, se pare că o mare parte dintre aceste probleme se pot rezolva deoarece a apărut … MISTER POT !

 

Prin septembrie 2019, dacă nu mă inșel prea tare , a apărut in spațiul public , in formă tipărită, prima ediție din ”Curierul de Bucegi” .

Timpul a trecut și nu am mai găsit timp pentru a prezenta această publicație, insă de curând, intâlnindu-mă cu redactorul acesteia vă aduc la cunoștință o scurtă prezentare :

 

”Curierul de Bucegi, ziar independent, echidistant, neaservit politic care promovează valorile civice si cultura anunta apariția rubricii Vocea cetățeanului in care orice persoana poate semnala problemele cu care se confruntă.

O publicație trebuie in primul rand sa faca auzită vocea cetățenilor.

 In plus, cei cu talente literare pot trimite texte spre publicare in ziarul Curierul de Bucegi, duplex jurnalistic cu publicatia Courier of Luton.
Ne puteti contacta la numarul de telefon al redacției 0774099892
Valeria Ionita
Manager Curierul de Bucegi si Courier of Luton”

 

Sper că informațiile din acest articol vă vor fi de folos .

___Vizualizari 639

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN4230
MULȚUMIM SIMONA HALEP – IPOCRIZIE LA 2200 DE METRI

Acest slogan stă scris sub Crucea de pe Caraiman, MULȚUMIM SIMONA HALEP , asta pentru cei care se intreabă ce naiba...

mb18
Cabana Caraiman 2003 – 2008

   

Close