Magia Crăciunului stins la Bușteni. Parcul Central luminat peste drum.

In ultimul timp mi s-a spus tot mai des că sunt cârcotaș, că sunt nostalgic, că scriu împotriva ( noii) administrației de la Bușteni, ca și când, până acum n-am fost cârcotaș, n-am fost nostalgic și nu scriam impotriva administrației ( vechi ).

Să ne aducem aminte la capitolul cârcoteli cele 300 de articole ZdB din 2012 – 2020 …

Să ne aducem aminte  despre nostalgii , cele 350 de articole ZdB din 2012 – 2020 …

Să ne aducem aminte despre ”impotriva administratiei ” , cele 650 de deasupra + 150 din 2012 – 2020

Păi … acum ce ați dori ? … să nu mai fiu cârcotaș, nostalgic sau să preamăresc activitatea Administrației noi? … Ok, bine , fie ca voi!

Astăzi voi scrie fără să fiu nostalgic, fără să cârcotesc, doar să ridic in slăvi marea reușită a administrației locale de la Bușteni de a ”lumina” , cum scriam odată ”cătunul Bușteni” .

Atenție, nu am nostalgii, nici prin cap nu-mi trece să mă mai gândesc că am trăit intr-un oraș condus ”prost” , care prin artificii meschine și frauduloase asfalta străzi, băga apă, dădea cadouri, organiza evenimente cu focuri de artificii, crea o opulență luminoasă de sărbători de stătea mâța-n coadă și turiștii făceau milioane de poze,  Acum realizez că astea erau de fapt niste mizerii, ba PSD-iste, ba PDL-iste, numai ca să ne ia nouă ochii și să se infrupte ei .

Am fost de fapt manipulați cu plăsuțele cu dulciuri la mai toate sărbătorile in ultimii 20 de ani, ca să se mențină ăia la putere făceau credite și auziți voi, asfaltau străzi, reabilitau școli și grădinițe, izolau termic blocuri, făceau sute de spații locative și câte și mai câte.

Erau atât de nechibzuiți incât, atunci când nu aveau bani la buget pentru nimicurile alea aruncate in ochi, rechizite, cioco-late, lăți sau lungi iși trimiteau buzduganele după sponsorizări, miliarde , de pe intreg teritoriul urbei.

Ce-i drept, ăia cu sponsorizările primeau ba un contract de dezăpezire, ba unul de bordurare, ba unul de asfaltare, ba un teren  … diverse altele … hmmm , căpușari .

Revenind la cătunul nostru, acum trecem printr-o schimbare, de la cantitate la calitate!

Inainte se aprindeau in jur de 100,000 de beculețe in Parcul Central, mult consum de energie, destul de puțin la investiții pentru că in ultimii trei ani se inchiriau multe dintre ornamente și se achita chiria după … Paște( le  cailor )  .  Acum , s-a făcut un salt… și calitativ, și eficient și de locație. 

Parcul Central a fost luminat … peste drum ! Matematic numărul de beculețe se poate afla ușor … este 30% din 30% din numărul de ștampiluțe puse pe actuala ”putere legitimă” de la Bușteni, in data de 6 decembrie 2020, adică ”legitimitatea aia de 10%” , total 800 și ceva de beculețe.

Intotdeauna Centrul era opulent, in perioada sărbătorilor iar celelalte cartiere erau marginalizate … și aplicându-se criteriul schimbării, eficienței și procentului de legitimitate absolută de 10% … 

Cartier Poiana Țapului – Parc 

Cartier Zamora – Parc …

Cartier Silva – Parc 

Apropo, pentru cei care imi spun că Sinaia și Azuga aprind beculețe multe de sărbători  pentru că nu au datorii … pentru că nu au preluat ”o grea moștenire” , vreau să vă spun că Sinaia și Azuga ”nu au predat” mandatele către ”alte schimbări”, că dacă se intâmpla … să vezi atunci ”grele moșteniri” .

In ceeace privește articolul, să știți că nu este un atac la actualul primar, nuuuuu, nu este atac pentru că nu primarul are in atribuții parcurile, iluminatul, dezapezirea, asfaltările, sau cimitirul , etc, aceste atribuții cred că le are vice-primarul, dar nefiind sigur, cu siguranță este de vină Consiliul Local, in special cei din ”opoziție”, sau cei de la ”putere” … m-am incurcat … nu este atac la nimeni, este doar REALITATE.

Inchei articolul tot mândru ca buștenean, pentru faptul că BUȘTENIUL ARE UN PARLAMENTAR !

NICOLAE VOICULEȚ – AUR ! – printre altele, buștenean și ce să ne facem, Ambasador al Tricolorului, artist de excepție, Cetățean de onoare al Orașului  iar in cele din urmă DEPUTAT DE PRAHOVA !

In cele din urmă, ați văzut că s-a luminat Parcul Central, chiar dacă peste drum și chiar dacă după sărbători!

Un pic tot sunt nostalgic, la treba cu colaborarea intre ”stațiunile de pe Valea Prahovei” … cumva, iși mai aduce cineva aminte ce este acela un skipass comun ? măcar un transport in comun care să facă legătura intre Azuga și Sinaia? … că ANAF-ul am văzut că ”a rămas ” la Bușteni . 

La PRO-TV urmează Grinchul a furat Crăciunul , l-am mai văzut, are un final FERICIT ! Din nefericire la noi viața bate filmul, și văd că s-a anunțat că ”grinchii ” mari, ne-au furat, după Paște și acest Crăciun !

Nu fiți nostalgici ! … 

Acest articol nu este un pamflet, este doar o opinie liber exprimată conform Constituției.

___Vizualizari 1126

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Parcul Natural Bucegi se desființează

A fost odată Abruptul PRAHOVEAN, propus acum pentru retragere din lista Rezervațiilor Naturale și din lista Ariilor Naturale Protejate. Un...

bolo1
Aceiasi bolovani, ipostaze diferite

Close