Traditia, Istoria și Credința nu pot fi șterse

După ziua de ieri, cea a Resfințirii Monumentului Eroilor – Crucea Caraiman, dar și a Zilei Naționale a României, care ar fi trebuit să fie marcată cum se cuvine am cerut câteva precizări cu privire la cele intâmplate, domnului Senator Emanoil SAVIN dar și domnului Consilier local Irinel Ghiță .

Emanoil Savin – SENATOR DE PRAHOVA, fost primar al orașului Bușteni 2004 – 2016 :
” Sunt dezamăgit și trist in acelaș timp pentru că actualii ”puternici politici”  iși ocupă tot timpul cu distrugerea iremediabilă a ortodoxiei, a istoriei, a identității naționale , a neamului românesc, iși bat pur și simplu joc de munca multor oameni care au realizat ceva bun pentru comunitățile pe care le-au condus.
Sărbătoarea Sfântului Andrei, Ocrotitorul României, Ziua Națională a României, dar și alte evenimente cu încărcătură simbolică națională, sunt transformate cu un tupeu nemărginit de liberalii de carton in ultima perioadă in palmares , doar pe munca asiduă și meritele altora .
Mă refer la evenimentul de Resfințire a Crucii Eroilor Neamului de pe Muntele Caraiman de către Ministerul Apărării Naţionale, la care nu am fost invitat și sunt singurul reprezentant al Senatului României în Prahova , nici eu și nici cei care au contribuit la această realizare de marcă, nu au fost invitați nici măcar actualii Consilieri Locali ai Bușteniului, au fost invitate persoane certate cu legea (Mircea Roșca) sau numai reprezentanți PNL.
Am fost inițiatorul principal al proiectului de reabilitare al Crucii Eroilor Neamului încă din anul 2012, am făcut studiile de specialitate, am întocmit documentaţiile necesare multiplelor şi diverselor lucrări de reabilitare şi reparaţii ce trebuiau efectuate la monument, am inițiat proiectul de transfer în administrarea MAPN-ului în 2016.

PNL și-a dat, din nou, aramă pe faţă! De data aceasta, asumarea unui nemeritat capital politic şi de imagine!”
Pentru Ziua Națională
 Actual Consilier Local – Irinel Ghiță – fost Primar al Orașului Bușteni 2017 – 2020
” Cel mai anost 1 Decembrie pe care l-a trăit orașul Bușteni de la Revoluție incoace. … Să nu inviți tu Primar PNL, oamenii care au scris istoria acestui oraș, Savin Emanoil, Primar atâtea mandate și singurul Senator de Prahova, consilierii locali, foști și actuali, militarii ca simbol al celor ce s-au jertfit, să anunți populația,  chiar și in aceste condiții de epidemie, cu respectarea distanțării fizice …cam asta este dimensiunea noii administrații de la Bușteni ! Indivizi mici că nu le poți spune oameni! ”
Trist dar adevărat, Ziua Națională a fost tratată cu total dezinteres, chiar cu o ură atroce, față de cinstirea înaintașilor, față de dorința populației de a acorda respect lor, celor care s-au jertfit pentru Marea Unire, pentru o Românie LIBERĂ , ură care in curând va deveni ceva obișnuit.
Astăzi  1 DECEMBRIE 2020 ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI – ORAȘUL BUȘTENI : 
Până astăzi de 1 DECEMBRIE – ZIUA NAȚIONALĂ A ROMÂNIEI IN ORAȘUL BUȘTENI :
Comentariile sunt de prisos, totuși inchei cu un comentariu …
La mulți ani România ! La mulți ani români !  sper să fie și de acum incolo urare . 

___Vizualizari 801

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Bușteni – nou inceput de an școlar – prima zi de scoală cu tristețe

Este poate prima dată in viață când tristețea mă cuprinde in mod iremediabil. Prima zi de scoală, an de an,...

Afis_SF_2015
Sinaia Forever – 4-6 septembrie – un an in trei zile incendiare

Sinaia365: Festivalul anului la Sinaia, în primul weekend al lunii septembrie! Între 4 și 6 septembrie, Primăria orașului Sinaia organizează...

Close