Altfel despre Emanoil Savin, candidat P.E.R și alegerile Parlamentare

In preambulul acestui articol precizez că, pe parcursul acestei campanii electorale pentru Alegerile Parlamentare i-am invitat să-și prezinte oferta politică pe toți jucătorii scenei politice din Bușteni, pentru ca alegătorii să-și poată forma o opinie reală, să voteze in cunoștință de cauză și să găsească , pe cât posibil toate informațiile intr-un singur loc, aici, in Ziar de Bușteni.

Astăzi public un interviu / discuție de campanie, ”altfel” pe care am avut-o , respectiv propunerile Partidului Ecologist Roman prin vocea D-lui Senator de Prahova , Emanoil SAVIN, candidat pentru Camera Deputaților la alegerile din 6 Decembrie 2020,  pagina 3 pe buletinul de vot, poziția 12.

ZdB:  Bună ziua și bine v-am gasit domnule Senator Emanoil Savin.

Pentru acestă intâlnire m-am gândit să oferim cititorilor răspunsuri la intrebările pe care le au cu privire la dvs. in urma multor materiale apărute in media sau in spatiul privat dar si răspunsuri cu privire la viata politică actuală, cum vedeți viitorul acestei tări, al județului Prahova și al comunității căreia i-ați condus destinele din 2004 panâ in 2016 , din fotoliul de Primar al orașului Bușteni și din postura de Senator de Prahova intre 2016 – 2020.

Emanoil Savin : ( Cu un zâmbet larg ) – In primul rând salut cu căldură cititorii dvs. mulțumindu-vă pentru interesul cu privire la multele materiale din media apărute despre mine, in proporție covârșitoare de bine, dar si unele de rău. Cred că interesul este foarte mare mai ales pentru materialele ”de rău” , că se pare că astea prind mai mult la public, dar sper să clarificăm multe dintre aspectele răuvoitoare.

S-a mai intâmplat să acord interviuri și să constat că s-au redat in media numai lucruri care in mare parte arătau doar părți hilare sau care, scoase din context pareau lucruri rău intenționat realizate.

Voi incerca să fiu scurt, cu toate că este imposibil să spui in cateva cuvinte ce ai făcut intr-o viată, cel puțin pentru mine, despre care nu se poate spune ca nu am facut nimic.

Intotdeauna am vrut să fac tot ce omenesc a fost posibil pentru toti cei din jurul meu, dar precum sti, oricat a-i face nu poți mulțumi pe toată lumea.

Nu poti face totul, iar asta duce la nemultumire in rândul celor din jur. Fiecare, vrea să îi fie rezolvată problema lui, inaintea celorlalți. De fiecare dată, in tot ceeace am facut, am incercat să rezolv problemele celor multi sau celor mai multi. Din cauza asta, au apărut nemulțumiri care au dat naștere la zvonuri, bârfe, au creat opinii negative și uite așa, s-a ajuns ca o nemulțumire individuală să poată avea iz de nemulțumire de grup.

Noi românii am trait vreme de 50 de ani in comunism si am rămas cu acele metehne, de a ponegri ”capitaliștii”, am fost obișnuiți ”să ni se arate adevărul” nicidecum să gândim cu capul nostru, să muncim noi pentru noi, să trăim noi pentru noi, nu, noi vrem ca unii să muncească dar să impartă roadele muncii cu ei, dacă se poate să le dea totul lor iar apoi să muncească din nou și tot așa.

Când nu le dai totul , atunci ”capra ta trebuie să moară”, numai că ei vor in același timp să-ți ia și capra și tu in continuare să le dai la fel de mult … greu!

ZdB:  In spațiul public au apărut dealungul timpului numeroase ”acuzații„ , ca să le spunem așa, cum ar fi  : Defrișări ilegale , Avere de top Forbes, Petreceri inedite, Cei mai mulți Cetățeni de onoare , Afaceri și incompatibilități …

Emanoil Savin : Exact ce spuneam … multe neadevăruri, au fost aruncate înspre mine, toate aruncate in mod meschin și anonim, bârfe… Din invidie și frustrare.

Niste persoane, bune de nimic, au incercat să-mi stirbească imaginea, atacându-mă in mod mizerabil, harțuindu-mă atât pe mine, familia și pe cei apropiați, atacându-mi viața privată… lumea iubește can-can-ul.

In 16 ani, prin declarații mincinoase, plangeri anonime s-a incercat denigrarea mea, s-a incercat minimizarea lucrurilor bune pe care le-am făcut, înlăturarea mea politică , crezându-se că pot ei să culeagă roadele a ceeace numai prim muncă am realizat, că li se cuvine .

ZdB: Cred că v-ați abătut cumva de la subiect …

Emanoil Savin : Nu m-am abătut deloc . Defrișari ilegale :

Este vorba de fapt de un lucru bun, făcut de unii să pară ceva oribil.

In 2012 , cand eram Primar al Bușteniului, am făcut un proiect de modernizare a rețelelor de apa potabilă si stații de tratare pentru Bușteni, un proiect finanțat prin CNI ( Compania Națională de Investiții ) , 10 milioane de euro, pentru ca Bușteniul să aibă apă de calitate, să ajungă tuturor și să mai dam și vecinilor nostri.

M-am lovit de Romsilva, m-a reclamat că nu am plătit scoaterea temporară din fond forestier pentru inlocuirea rețelelor de apă vechi de 70 de ani. Au inventat zone de protecție forestieră ,zone cu păduri virgine (???), pe suprafețe brăzdate de tafurile exploatatorilor silvici sau ințesate de trasee turistice … in timp ce o pădure virgină trebuie să aibă o suprafață minimă de 60 hectare și să nu fi călcat picior de om pe acolo de minim 30 de ani … au ”plantat” din birou păduri virgine ca să platim pentru scoaterea temporară … miliarde !

Am ajuns Senator si am propus modificarea Legii Utilităților publice și a Legii Silvice pentru ca toată țara să poată beneficia de utilități, apa, gaze, electricitate indiferent de categoria terenului prin care se trece in mod gratuit. Peste 1000 de localitați din România, care aveau proiecte in acest sens nu-și puteau dezvolta comunitațile pentru că inainte de a incepe li se diminuau drastic posibilitățile de investiții pe acele plăți . Viața umană trebuie să aibă prioritate, bineințeles in strânsă legătură cu natura, dar când nici măcar nu afectezi natura, unii vor să stai pe loc!

Toată presa a vuit că vreau să tai pădurile virgine … multă lume a și rămas cu această idee, că le-aș fi tăiat, numai că, spre deosebire de Romsilva care a aprobat defrișarea țării, eu nici măcar nu am afectat fondul forestier, mai ales ”pădurile virgine”, plasate pe niște hărți, din niște birouri, fără nicio legătură cu normele și definițiile europene.

Cu Parcul Natural Bucegi, la fel, probleme, au trasat limita PNB prin mijlocul cimitirului orașului, ”din eroare de măsurare”, peste intravilanul orașului, doreau să inchidă traseele și potecile montane, autorizate de zeci de ani , ne-au băgat păsunile tradiționale in zone de protecție strictă iar producătorii autohtoni nu si-au mai putut lua subvențiile de la APIA, n-au mai putut să facă transhumanță.

In alte cazuri, la Căminul Alpin sau in Poiana Coștilei, s-a impădurit natural , din pășuni , pe teren s-a constatat că e pădure și atunci Romsilva s-a gândit că i-ar aparține, intrând abuziv pe proprietatea orașului Bușteni, in intravilanul orașului de fapt.

ZdB: Pentru că ați spus de Poiana Costilei, in intravilan … ?

Emanoil Savin : Tratăm acest subiect mai spre sfârșit , pentru că ar fi de discutat despre Topul Forbes și petreceri inedite , care ar trebui să le discutam exclusiv in privat. Eu averea mi-am caștigat-o prin muncă. Multă muncă, nimic nu mi-a picat din cer iar averea mi-am realizat-o până in 2003. Din 2004 incolo aș putea spune că ” am venit cu bani de acasă” pentru a dezvolta orașul Bușteni. Multe din realizări le-am avut datorită relațiilor și ajutorul oamenilor care au văzut că vreau să fac ceva bun, indiferent de culoarea politică pe care o aveau ei sau eu.

Mereu au fost acuzații că aș fi acoperit sau ”răsplătit” ilegal diverse ”favoruri”, dar toate aceste acuzatii, făcute cu preponderență anonim nu au fost probate in instanțe, nu am avut nicio condamnare sau vreo sentiință cu suspendare, spre diferență de unii dovediti, condamnați dar care au beneficiat de niște virgule legale să ia procese incheiate de la zero. Mai crunt, rivalii politici m-au acuzat sau au lansat zvonuri despre orori care nici măcar nu mi le pot inchipui.

Rep: am ințeles … in mod josnic v-au atacat viața privată, incercând să vă distrugă imaginea .

Emanoil Savin : De curând, intr-un interviu televizat am spus de ce Bușteniul este Orașul vedetelor .

ZdB: Toată presa, locală, județeană și națională a vorbit despre transferul anului in politica romănească la Partidul Ecologist Român a numeroase figuri politice dar și artistice sau din domeniul culturii.

Una dintre cele mai importante figuri politice sunteți dvs, iar in Prahova sunteți cea mai cunoscută figură politică, care a ales acest partid, de ce ?

Emanoil Savin : Importantă figură cu siguranță, dar și controversată totodată.

De la inceputul carierei politice m-am aflat intotdeauna in partidul in care am considerat că mă poate  sprijini pentru a ajuta comunitatea pe care o reprezint. Cât timp am fost Primar am valorificat toate oportunitățile, din punct de vedere politic pentru că numai așa se pare că merge in România, dar nu la modul ”contravențional” , ci am putut să prezint necesitățile, nevoile locuitorilor de la poalele Caraimanului, să prezint justificat, prin proiecte, cam tot ceeace vedzi acum.

Bușteniul avea nevoie de infrastructură stradală, de utilități, de izolare termică, de accesibilitate, de fluidizare rutieră, de investiții in sport, in cultură, in invățământ, ce mai, in toate domeniile.

Mi s-a oferit timpul și ințelegerea oamenilor politici, au avut disponibilitatea de a-mi asculta păsurile, de a-mi acorda increderea , ca apoi să ajute Bușteniul prin Legi, Ordonanțe, fonduri guvernamentale…

Toate proiecte au fost justificate, pentru fiecare bănuț in parte, și s-a văzut că este posibil, ca prin echipe de profesioniști să poți să realizezi ”TOTUL” , nu câte ceva sau NIMIC .

Astăzi Bușteniul este ”NUMĂRUL UNU” in toate domeniile, raportat la punctul de plecare, anul 2004 .

Nu-mi place să fac paralele intre localități sau moduri de dezvoltare intre Bușteni și Sinaia dar, dacă este să comparăm cele două stațiuni turistice, pot spune că dacă aș fi condus Sinaia, acum Sinaia ar fi depășit multe stațiuni de top din Europa.

Am condus insă Bușteniul și sunt mândru de aceasta pentru că , să luam infrastructura stradală – este realizată in proportie de 98 % , 78 de kilometri de infrastructură rutieră locală. Mai sunt necesare intervenții pe vreo 9 straduțe sau fundături. Sinaia ???

Să luam spațiile locative construite pentru tineri, persoane vulnerabile social, persoane fară locuință sau evacuate, Blocuri ANL – 10 Blocuri . Sinaia ???

Toate Blocurile de locuinte reabilitate termic, singura localitate din România, cu bani numai din Bugetul Local și Național fără nicio contributie a locatarilor . Sinaia ???

Doi investitori strategici care au contribuit direct la viata economică a Bușteniului, Borsec și Ducati, 650 de noi locuri de muncă . Sinaia ???

450 de terenuri pentru tineri in suprafată minimă de 300 mp pentru constructia de locuințe. Sinaia ???

Structură de escaladă pe gheață si Fun-Parc iarnă-vară , investiții care au pus pe harta internațională a sporturilor, Bușteniul.

Asfaltarea Văii Cerbului . Sinaia – Drumul cotei ???

Crucea de pe Caraiman, eu m-am zbătut și alții au tăiat panglica … panglicari, oameni mici care vor să se dea mari .

Bușteni o stațiune renăscută !  4 milioane de Euro fonduri  UE ,  15 ani nu s-au mărit impozitele și taxele locale, nu au fost inventate fel de fel de taxe pentru agentii economici ca la vecini, au fost protejați pe plan local antreprenorii in turism.

6 Poduri și podețe de peste 3 milioane de lei, sălile de sport și terenurile de sport toate modernizate,  toate școlile și gradinițele,  am transformat in tradiție locală Ziua cadrului didactic, Ziua pensionarului, 1 Iunie, Zilele Bușteniului, Rechizite an de an , Majorat, Scoala de șoferi gratuită pentru absolvenții clasei a XII, iar acestea sunt doar cateva exemple.

ZdB: Sunteți Senator de Prahova ,  v-aș ruga să-mi spuneți câte ceva despre activitatea dvs. in Senatul României , in sprijinul cetățenilor din acest Județ , in special din Valea Prahovei cu accent dacă se poate , pe orașul pe care l-ați condus aproape 12 ani, Bușteni și de ce ar vota cetățenii, Partidul Ecologist Român  la aceste Alegeri PARLAMENTARE.

Emanoil Savin : Precum ai spus, am condus Orașul Bușteni din 2004 in 2016 iar cetățenii din Prahova m-au susținut pentru a deveni Senator in Senatul României in 2016, pentru că am dovedit o implicare deosebită in Administrație și au avut incredere in mine.

Timp de 12 ani, de fapt 16 ani, am lucrat zi și noapte pentru a dezvolta acest frumos oraș, dar și județul Prahova, oricine poate vedea că permanent, viața urbană a prosperat, de la infrastructura stradala, turism, locuinte, cultură și invățământ, sport, mediu, aproape tot ce ține de viața cotidiană.

Ca și Senator de Prahova , din 2016 până săptămâna trecută am avut 99  de inițiative legislative in domenii economice, de mediu, de sanătate, sport și invățământ  75 de luări de cuvânt in plen, datorită votului meu, Alocațiile copiilor au fost dublate și au ajuns la 150 lei pentru fiecare copil al României, nu așa cum au spus cei din Opoziție care au votat contra, am participat la modificarea si completarea legii pensiilor și a sănătății, am fost inițiatorul legii sportului prin care a fost salvat Sportul Românesc pentru că acum pot fi susținute cluburile sportive direct din bugetele locale, am modificat Legea utilitaților.

In Prahova, indiferent de culoarea politică a Primarilor i-am susținut de fiecare dată când m-au solicitat cu proiecte sau am votat in Senat pentru lucruri care mi s-au parut normale, de exemplu am susținut proiectul de lege privind trecerea Lacului Brebu, cu titlu gratuit, din domeniul public al statului și din administrarea Apelor Române în domeniul public al Comunei Brebu în administrarea Consiliului local Brebu. Am susținut toți primarii care au avut inițiative …

Referitor la orașul Sinaia, indiferent de diferende, m-am  implicat direct pentru  obținerea de fonduri pentru finalizarea noii secții a Spitalului Zonal, pentru Laparoscop si pentru alte echipamente medicale care să deservească toate localitățile învecinate.

Dealungul timpului m-am implicat in actiuni de ajutorare a persoanelor și comunitatilor aflate in situații defavorizate.

ZdB : Văd că v-ați infăcărat. Am zis la un moment dat in Ziar de Bușteni că voi publica ce ati făcut bun la Bușteni, pentru că nu prea s-a mai mișcat nimic de când ați plecat la Senat…

Emanoil Savin : Mda, la acest punct sunt foarte dezamăgit, nu numai eu ci și locuitorii Bușteniului care au arătat la Alegerile locale că am luat o hotărâre mai puțin bună  susținând candidatul PSD , care nu a fost in stare să continue dezvoltarea orașului.

Când am plecat la Senat am lăsat o multitudine de proiecte in continuare, care au fost finalizate, insă in afară de acestea nimic nu a apărut nou, niciun proiect, nicio viziune de la fosta administrație.

Eu ce am promis că fac, am făcut, am continuat dezvoltarea, am continuat să mă lupt pentru o viață mai bună ,  pentru că buștenenii și prahovenii merită mai mult.

ZdB: Vreți nu vreți, eu tot vă intreb… Ați schimbat 8 partide, acum sunteți in Partidul Ecologist Român și cereți votul pentru P.E.R , peste ceva timp, dacă treceți din nou ”in altă barcă”, ”veți fii nemulțumit” de ei ?

Emanoil Savin : Am trecut prin multe partide dar de fiecare data am trecut pentru că nu și-au respectat cuvântul, negocierea, de a mă susține și ajuta, pentru că eu la rândul meu imi dădusem cuvântul pentru bușteneni și pentru prahoveni. Am ajuns la concluzia că partidele mari nu iși respectă promisiunile.

Pentru Alegerile Parlamentare din 6 decembrie candidez la Camera Deputaților din partea Partidului Ecologist Român pentru că este important să ne îndreptăm atenția către nevoile fiecarui prahovean, să atragem investiții, să dezvoltăm infrastructura, agricultura apicultura, turismul, să atragem fonduri europene pentru acestea.

Schimbare este necesară! Chiar dacă P.E.R. este un partid mic, nu ducem lipsă de viziune, integritate, implicare și profesionalism. A face performanță înseamnă unitate, parteneriatul nostru reprezintă o șansă uriașă de redresare a comunității, un salt în creșterea nivelului de trai al fiecărui prahovean.

Ziua de 6 Decembrie 2020 este una decisivă pentru întregul neam românesc.

Trebuie să fim responsabili și să alegem pentru VIAȚĂ!

Toți ne dorim normalitate, să fim sănătoși, să respirăm aer curat, să ne plimbăm prin natură, să ne petrecem timpul împreună cu prietenii și familiile, să privim roadele holdelor pe masa noastră, să vedem din nou zâmbetul în ochii copiilor, părinților și bunicilor nostri, să fim din nou uniți, să fim demni și LIBERI.

Partidul Ecologist Român a luptat, luptă și va lupta în continuare cu credință pentru o viață curată, pentru ROMÂNIA SĂNĂTOASĂ.

Pe 6 decembrie 2020 este momentul ca VIAȚA să revină la normal, este momentul DEZROBIRII, este momentul când trebuie să ne apărăm tradițiile, familiile, credința, demnitatea, resursele, locurile de muncă!

ZdB: Ce le transmiteti alegătorilor pentru data de 6 Decembrie ?

Emanoil Savin :

Dragi Bușteneni, dragi Prahoveni și dragi Romani, eu, EMANOIL SAVIN, vă invit la vot in data de 6 decembrie, pentru a pune ștampila pe candidații noștri, Candidații P.E.R pentru Parlamentul României.

Votați PARTIDUL ECOLOGIST ROMÂN!

Pe buletinul de vot pentru SENAT in  Judetul Prahova,

pagina 3, poziția 11!

Pe buletinul de vot pentru CAMERA DEPUTAȚILOR in Judetul Prahova,

pagina 3, poziția 12!

 

Cod MF 11200031

___Vizualizari 1161

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
0065biserica
Bușteni – Biserica cu hramul ” Naşterea Presfintei Născatoare de Dumnezeu şi pururea Feciora Maria” sfinţită in 8 Septembrie 1889

Astăzi, 8 septembrie 2020 se implinesc 131 de ani de la sfințirea Bisericii Domnești cu hramul " Naşterea Presfintei Născatoare de...

Tabăra din Valea Cerbului s-a redeschis,Bine ați venit

Anul trecut, exact pe 21 martie realizam un articol intitulat ” Tabara de refugiați din calea cheltuielilor de intretinere din Valea...

Close