Busteniul are Viceprimar !

Precum spuneam in articolul de ieri, astazi, 16.11.2020, la initiativa a 7 consilieri locali a avut loc sedinta de alegere a Viceprimarului orasului Busteni.

Acest moment, sau alegere, cred ca era mai asteptata decat cea a Primarului, dupa atata intarziere si pronosticuri despre aliante si para aliante.

Asadar, in jurul orelor 14.15, a fost deschisa sedinta extraordinara cu o prezenta de 13 consilieri locali si cu participarea in sala a 6 sau 8 persoane interesate. Cred ca este cea mai mare prezenta cetateneasca la vreo sedinta publica din ultimii 10 ani.

Sedinta a avut un singur punct, respectiv alegerea Viceprimarului orasului Busteni.

Prima nominalizare, a domnului Popescu Dumitru a fost facuta de catre PNL, prin vocea dlui Consilier Miclea Constantin care a transmis si un mesaj de colaborare pentru binele Busteniului si a solicitat celorlalti 12 consilieri locali sa sustina propunerea sa.

Va reamintesc ca PNL are in portofoliu un numar de 6 Consilieri locali.

O a doua propunere a venit din partea Partidului Verde prin vocea d-lui Musat Gabriel care l-a propus pe dl. Codescu Valentin la functia de Viceprimar.

Va reamintesc ca partidul Verde are in portofoliu un numar de 3 consilieri locali iar PMP un singur Consilier Local.

Partidul Social Democrat si Partidul Ecologist Roman nu au depus nicio nominalizare.

Va reamintesc ca PSD are in portofoliu un numar de 4 consilieri locali iar PER , un consilier local. Total 15 Consilieri Locali

Absenti de la sedinta, un consilier PNL ( dl Cezar Popescu – plecat din tara ) si unul PSD ( dl. Ghita Irinel – probleme de sanatate – plecat din localitate pentru 14 zile ) .

Votul pentru Viceprimar , prin Lege este secret!

Acum sa vedem cum este cu votul secret …

In principiu, singura nominalizare la postul de Viceprimar a fost a PNL pentru dl. Popescu. Era de asteptat ca si celelalte partide sa aiba nominalizari si precum am spus, au si avut, adica o nominalizare ( una ).

Din pura coincidenta, buletinele de vot preprintate au avut inscrise doar doua randuri pentru doi candidati !!!! Pentru ca , neexistand nicio “combinatie“ , cine si-ar fi putut imagina ca PSD sau PER, sau chiar Partidul Verde si-ar depune vreo candidatura. Deh … coincidenta.

Tot asa, ca si coincidenta, inaintea sedintei, intalnindu-ma cu cativa consilieri locali, am constatat ca acestia nu au pixuri ca sa poata bifa pe buletinele de vot si precum ma stiti, baiat pregatit, le-am imprumutat eu patru pixuri, ce-i drept, de culori diferite, doua verzi, unul albastru si unul violet si inca unul verde deschis unui alt consilier pentru ca m-am gandit sa nu cumva sa si-l fi uitat si domnia sa si nu se putea amana sedinta inca o saptamana numai pentru atata lucru . Toate pixurile , de calitate, BIC cu gel . Coincidenta , pentru ca , nu se gandise nimeni sa aduca 13-15 pixuri pentru votare. Am fost inspirat. Ce bine ca am fost prezent si am putut ajuta !

In sfarsit, s-a votat , secret . Nimeni nu negociase nimic, nimeni nu se aliase cu nimeni, buletinul de vot, coincidea la pozitii cu numarul de candidati, adica doi.

S-a votat !

Dl. Popescu , invingator la puncte, 8 voturi din 13 , iar domnul Codescu, 5 voturi din 13.

Minimum de voturi necesare pentru alegerea viceprimarului, 8 ( opt ).

Stiti ca am un aparat foto performant, Cannon PowerShot SX 420 cu zoom optic 140X .

Numaratoarea voturilor s-a facut foarte transparent, prin aratarea buletinelor de vot catre sala.

Culoarea pixurilor mele cu gel , stralucind la blitz … 4 din 5 … la un singur candidat.

S-a incheiat votarea, dl. Popescu a tinut un speech deosebit, privind intr-adevar viziunea de dezvoltare viitoare a orasului Busteni, atingand puncte nevralgice ca deszapezirea, salubrizarea, digitalizarea institutiilor din subordinea Primariei, etc.

In concluzie, in acest moment, Busteniul are Primar PNL, Viceprimar PNL, vot majoritar in cele trei comisii de specialitate, majoritate simpla ( 8 voturi ) in Consiliul Local dar si majoritate absoluta 10 voturi ( 70 % ) pentru a trece orice proiect de hotarare. De acum incolo drumul catre viitor este neobstructionat.

Intr-adevar s-a produs o schimbare la Busteni !

Sa mai zica cineva ca PSD a fost rau si nu a dorit schimbarea Busteniului in bine.

Asadar, Opozitia de la Busteni are acum 5 membri, trei de la Partidul Verde, unul de la P.M.P si unul … dar nu mai zic nimic, pentru ca pixurile nu mi le-au returnat cei carora le-am imprumutat, sau mi le-au returnat dar … cum pot eu acum sa zic TRAIASCA USL 3 !  ??? Nu pot sa zic , pentru ca totul se pare ca a fost facut din pura constiinta, pentru binele orasului Busteni !

 

___Vizualizari 822

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Tabăra din Valea Cerbului s-a redeschis,Bine ați venit

Anul trecut, exact pe 21 martie realizam un articol intitulat ” Tabara de refugiați din calea cheltuielilor de intretinere din Valea...

Sedință ordinară a CL Bușteni, cum votez , Blocul ANL are propuneri de proprietari noi

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de...

Close