Bușteniul, va deveni un apendice nefolositor al Sinăii ? Tot inainte!

Vom deveni vasalii Sinăii ?

Iată o intrebare la care ar trebui să ne răspundem pănă duminică 27. septembrie 2020, dimineața .

Nu mi-am putut inchipui că se va ajunge până acolo , incât să poată fi găsit un individ care să trădeze interesele localității in care s-a născut și crescut, unde s-a realizat .

Nu mi-am inchipuit că poate exista cineva atât de intunecat in gândire in vreun colț de lume incât să nu vadă că este folosit pentru a distruge tocmai vatra in care si-a petrecut viața.

Nu mi-am inchipuit că poate exista vreun trădător de semeni atât de inrăit doar de dorința de inavuțire și accederea la putere.

Iată insă că se poate că o face cu bună știină și culmea este că există ”exemplarul” tocmai in Bușteni!

In ultima vreme din Sinaia se trag sforile pentru ingenunchierea economică si socială a orașului Bușteni

Iată eșafodajul pe scurt in ordine invers cronologică:

Pe 24 septembrie pe la orele 8.00 a aparut pe contul lui Vlad Oprea un anunț ciudat pentru cei din Bușteni, din Administrație.

Trezoreria revine acasa! … inapoi la Sinaia unde ii era locul.

Ințelegem din adresa respectivă că Vlad Oprea a făcut o solicitare privind inființarea Serviciului Fiscal Orășenesc și Trezoreriei Sinaia prin MUTAREA Serviciului Fiscal Orășenesc și Trezoreriei Bușteni in 16.09.2020 .

Adresa, care este un acord de principiu este datată 22 septembrie și este semnată de către dl Director General Marinel RIZEA de la DGRFP Ploiești.

Acum vreo  15 zile, șeful ANAF Bușteni era schimbat din funcție, așa, din intâmplare .

Același director general DGRFP Ploiești insă transmisese in atenția CL Bușteni o solicitare pentru punerea la dispoziție pentru Trezoreria Bușteni a unei cladiri in vederea reabilitarii actuale, Consiliul local Bușteni aprobase, Contractul de comodat este semnat cu tot cu  Procesul Verbal de predare primire cladire pentru următorii 5 ani incă din 27.08.2020  !

 

Vă spuneam că din intâmplare cel care se zbătuse pentru Trezoreria Bușteni tocmai a fost destituit, pentru că, nu-i așa, cum un ditamai directorul general de la Finanțe să nu poată semna un acord de principiu pentru un sediu NICĂIERI ELECTORAL in Sinaia.

Motivele ? Agenții economici sunt mai puțini in Azuga si in Bușteni, așa că să facă ei bine să se deplaseze un pic pe la Sinaia.

Apoi, vă mai aduceți aminte când cu falnic glas triumfător Vlad Oprea anunța :

 

Tot la fel, numai că după 10 ani, Primăria Oraș Bușteni avea CERTITUDINEA realizării Centrului Medical Integrat, pe care l-a anunțat ca realizabil in 13 septembrie .

Numai că realizându-se pericolul pierderii unei importante piețe , aceea a pacienților din Bușteni și poate și Azuga, a intrat cu un avânt sălbatic pentru decredibilizarea acestui proiect dl ….

Tot in aceeasi perioadă, Managerul Sanatorilui de copii a fost tras pe dreapta, adică destituit, in locul dumnealui trebuind să sosească nimeni altul decât un nepot al dlui Mircea Roșca, Coordonator Colegiul 1 Prahova PNL.

De ce trebuia să se intâmple treaba asta ? Păi Managerul de la Sanatoriu, profesionist dealtfel nu a cedat presiunilor pentru schimbarea destinatiei si activitații pentru a arunca pe drumuri copii cu dizabilităti sau vulnerabilitați pentru ideea măiastră a candidatului PNL Bușteni de transformare in centru de urgență , unde populația să-și facă o injecție, să-și ia o tensiune … lucruri elementare.

Totuși, pentru a tăia orice posibilitate de realizare a Centrului Medical Integrat in locul fostului Spital, Candidatul PNL s-a gândit să rezolve definitiv acest aspect prin inducerea ideii că desființarea parcărilor de pe Centru este benefică si prin fonduri europene, pe platforma fostului spital va amplasa două parcări, de fapt o parcare subterană, una supraterană și pentru a finaliza si cu turismul și alimentația pentru turism , un … MALL .

Pană aici a fost aproape ok, pentru că la câteva zile, Vlad Oprea, candidat la Primăria Sinaia a ținut cu tot dinadinsul să vină la Bușteni să ne arate cine ne va conduce, adică domnia sa, prin interpusul candidat al PNL Bușteni, spunându-ne că , chiar dacă candidatul nostru nu are experiență in administrație, nu-i nimic, că il susține el, neuitând să ne spună cum că, Primarul Orașului Bușteni nu a vrut doamne ferește să se inscrie in Asociatia Intercomunitară Valea Prahovei 2020 care va face fluidizarea …

De ce ”nu a vrut” Primarul Ghiță Irinel să se inscrie in Asociație ???

 

In Sedința CL Bușteni pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de HCL prin care UAT Bușteni ar fi trebuit să se asocieze cu câteva localități din Prahova dar și din Brasov, pentru constituirea Asociației de Dezvoltare Intercomunitară Valea Prahovei 2020.

Această asociere a fost respinsă de CL Bușteni in unanimitate. Nu că nu a vrut Primarul!

Motivele respingerii au fost simple, nepierderea independenței locale in detrimentul vasalității față de orașul Sinaia.

Obiectivul principal al Asociației era Construirea Autostrazii Comarnic Brașov după planurile exclusive al Primarului Vlad Oprea fără consultare in teren, obiectiv care ar duce la demolarea a peste 68 de proprietăți incepând din str. Crinei pană la Castelul Cantacuzino și susținut cu vehementă de candidatul PNL Bușteni , pe lângă acest obiectiv insă mai figurau câteva obiective , printre care:

  • Punerea in imposibilitate UAT Bușteni de accesare de fonduri guvernamentale sau europene pentru Transport Urban Ecologic in vederea conectivitații și mobilității urbane,
  • Abordarea dezvoltării turistice pentru piața turistică a localității Sinaia, in condițiile in care Bușteniul se adresează altui segment de piață turistic,
  • Coordonarea serviciilor publice in mod centralizat de la sediul acestei asociații, adică nereinființarea serviciuluil de Gospodărire Orășenească, etc

Puteți citi pagina 3 .

Conducerea asociației prin statut era asigurată exclusiv de Vlad Oprea, fară posibilitate unei conduceri rotative

Din asociație nu făcea parte nici orașul Predeal și nici Consiliile Județene Prahova si Brașov

In aceste condiții, CL Bușteni a hotărât respingerea proiectului de HCL in unanimitate.

In timpul campaniei precum știți, dl candidat PNL Bușteni, a calomniat intreg Consiliul Local cu privire la Fabrica de filtre pentru măști, cum că s-ar pregăti un ”tun”.

Pentru a opri atragerea unui investitor in Bușteni și crearea de locuri de muncă, prin sau cu ajutorul politic al ”prietenului” Vlad Oprea a ajuns să boicoteze hotărârea de consiliu direct in Biroul Prefectului Județului Prahova .

Publică in data de 21 August 2020 o adresă a Prefectului in vederea completării H.C.L- urilor cu niște termeni juridici, pentru fabrica de măști dar și pentru schimbarea din funcția de coordonator Serviciu Salvamont a dlui Haiduc Gheorghe care este nr 2 pe lista PNL Bușteni, cu toate că dl. Haiduc finalizase cel de-al trei-lea contract de muncă posibil prin lege după ieșirea la pensie, cu titlul minciuna și hoția se termină…

Adresa sustrasă, sau pusă la dispoziție de către Prefect, care ar trebui să fie garantul LEGALITĂȚII , a ajuns la Primăria Bușteni in data de 24.August.2020.

 

Dar lucrurile nu se opresc aici. Din timp, candidatul PNL Bușteni a acționat la șubrezirea sănătății locuitorilor orasului Bușteni prin inlocuirea din puncte cheie a unor profesioniști, pentru a se putea preda puterea integral către Sinaia.

Săptămânile trecute, de nicăieri, fără ploaie, fără vânt , apa potabilă livrată de Hidro Prahova a fost livrată, după cum știți, plină de noroi, resturi vegetale și clor. Coincidență sau nu, tehnicianul care se ocupa de reglare vane, intreținere conducte, etc … a fost inlocuit … trimis la Azuga !  Hidro Prahova,  se află sub directa conducere a PNL Prahova prin dl. director Semcu Adrian .

Ultimul aspect , din acest articol, cu privire la COVID 19  și cum din nou s-a incercat șubrezirea credibilității administrației de la Bușteni cât și punerea in pericol a intregii localități .

Aici s-a pus la cale CARANTINAREA orașului Bușteni !

Cam până aici s-a ajuns pentru o funcție, pentru funcția de Primar slugă a Primarului Vlad Oprea din Sinaia.

Dragii mei, aveți la dispozitie 9 candidati care au o ofertă electorală pentru Bușteni și una, cea a PNL Bușteni care este total impotriva orașului.

Votați cu capul, puneți ștampila cu VOTAT pentru Bușteni.

 

 

___Vizualizari 1285

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Rezultatul alegerilor locale P.N.L. Bușteni – update

In data de 24 Martie a avut loc Adunarea Generală a PNL Bușteni, organizată conform Statutului P.N.L. In cadrul Adunării...

Rezultate alegeri locale Bușteni 2016

Bușteniul a fost câștigat de către Emanoil Savin cu 2698 de voturi din aproximativ 4500 valabil exprimate = ( 4798...

Close