Ședința ordinară a CL Bușteni din 27.08.2020, ordinea de zi, votul

In curând mi se incheie mandatul de consilier local. Precum ați observat nu sunt pe lista niciunui partid ca și candidat la funcția de primar sau consilier local și nici ca independent nu figurez.

Fac această precizare pentru că apăruseră zvonuri cum că sunt un trădător, un traseist politic care vrea ”ciolanul”, că …, că… că multe, numai că eu, Cristian Achim, am respectat intotdeuna cuvăntul dat indiferent dacă scris sau verbal și nici traseist avid de funcții și titluri nu sunt, aceasta pe de-o parte, iar pe de alta, imi doresc să participe la actul decizional administrativ cât mai mulți cetățeni , așa că am lăsat locul liber.

Mai sunt câteva aspecte pe care le-am luat in calcul când am făcut un pas in lateral, ” inapoi pe tușă”.

In primul rând am depus un jurământ cu mâna pe Biblie , pentru că sunt CREȘTIN ORTODOX,  in ziua in care am fost validat in funcția de Consilier local.

Jurământul il puteam face și cu mâna pe Constituție ! … insă asta nu ar fi reprezentat nimic , precum vedem zi de zi in jurul nostru, mai ales că Bușteniul se află ocrotit de Dumnezeu, la poalele Sfintei Cruci ORTODOXE, Crucea Eroilor Neamului Românesc.

Acest jurământ va trebui depus și de către cei care vor accede la demnitatea publică după 27.09.2020. Dacă vor jura pe Biblie, puteți fi siguri că iși vor respecta jurământul sau cel puțin vor incerca, altfel … minciuna, ranchiuna, ura, nemernicia lipsa cuvântului dat, vor fi de atunci incolo la ordinea zilei.

Un alt aspect este că, nefiind implicat in alegeri pot sancționa derapajele electorale in mod credibil , nepartinic și pot promova toți candidații, indiferent de culoarea politică, exact cum am luat decizii și in CL Bușteni, pentru TOȚI cetățenii orașului, indifirent de culoarea politică, așa cum am depus și jurământul, ”cu tot ce stă in puterile mele și cu toată priceperea, pentru binele locuitorilor orașului Bușteni!”

Personal, voi vota un Creștin Ortodox la funcția de Primar și pentru consilieri locali, la fel, numai listă cu candidați consilieri  care va conține EXCLUSIV, Creștini Ortodocși și sper să imi urmeze exemplul toți cei care AȚI PRIMIT LUMINA SFĂNTĂ , in acest an 2020 de Paște , indiferent de căt de toleranți cu alte religii sunteți.

Voi vota conform principiului egalității de șanse, fără misoginisme, lista care cuprinde femei și bărbați deopotrivă pe locuri eligibile , conform principiilor EUROPENE, nu liste care promovează medievalitatea, misoginismul, non profesionalismul , demnitatea etc , incă de la primele locuri.

Voi vota o listă de consilieri care promovează oameni valorosi, tineri in simțire și gândire, care ne pot aduce plus valoare in Bușteni.

Voi vota in cunoștință de cauză, după ce mă voi informa cu privire la ceea ce au de spus candidații d.p.d.v. al proiectelor coroborat cu ”capacitatea de a realiza ceeace susțin” și cu posibilitățile financiare pe care le poate permite Bugetul Local, nicidecum aplecând urechea la bârfe, zvonuri, șușanele , intimidări sau și mai grav, la fel de fel de mizerii neasumate.

Voi vota cu cei care iși asumă ceea ce susțin și nu sterg, modifică sau ”blochează” pe cei care ”iși permit” să aibă alte puncte de vedere sau alte opțiuni electorale.

Vă indemn și pe dumneavoastră, cititorii Ziar de Bușteni să-i ascultați pe candidați, inclusiv pe cel independent, să le puneți intrebări să analizați răspunsurile pe care le veți primi și să votați in 27.09.2020 cea mai bună ofertă electorală susținută de experiență, profesionalism, capacitate de implementare , nu alegând ”răul cel mai mic” !

Nu vă indemn cu cine să votați in 27.09.2020 ci vă spun cum voi vota eu.

După acest preambul, anunț Ședința ordinară a Consiliului Local Bușteni pentru luna august, care se va desfășura in data de 27.08.2020 , incepând cu orele 14,00 la Centrul Cultural Aurel Stroe. In principiu este penultima ședință ordinară din mandatul 2016 – 2020.

Aceasta ședință va avea aproximativ 27 puncte, cu punct de interpelări și petiții, cu toate că ordinea de zi cuprinde doar 25 de puncte, deoarece, in urma unor calomnii la adresa Consilierilor Locali , apărute in spațiul public cu privire la o ședință anterioară voi depune, impreună cu colegii consilieri un proiect de hotărâre prin care Consiliul Local Bușteni va acționa in judecată un anume candidat, care prin metode ”neortodoxe” și ”ilegale” și-a permis să terfelească imaginea atât a CL Bușteni cât și a aparatului administrativ și vom vedea dacă Prefectura va mai transmite vreo solicitare de modificare si completare .

Un alt proiect de hotărâre va fi pentru desfășurarea in condiții optime a alegerilor locale dar si a inceputului de an școlar, cu măști și dezinfectanți, pentru toți elevii, nicidecum doar pentru categoriile vulnerabile.

Ordinea de zi si votul:

 

Votul meu nu este necesar să coincidă cu avizul Comisiei 3 și se mai poate modifica, in caz că, amendamentele de factură juridică nu se respectă.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2001 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7. modificată prin OUG 57/2019 – Codul Administrativ.

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizări mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in secțiunea contact ( privat ).

Și de această dată ședința este PUBLICĂ dar vă rog să stați acasă in contextul actual , deoarece “starea de alerta ”  trebuie luată in considerare ca atare, mai ales că numărul de imbolnăviri sau de persoane infectate in județ este in creștere.

Cu stimă,

Consilier local

Achim Cristian .

___Vizualizari 749

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Vă chem alături de mine, alături de echipa candidaţilor PNL

Dragi liberali, Astăzi a început campania electorală pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie. A venit vremea acţiunii, să dăm totul,...

003
Iepurașul fără ouă

O zi frumoasă a fost ieri, pregătiri frenetice de Paște prin Bușteni. Mi-am adus aminte că Primăria a incheiat un...

Close