M-am gândit mult de unde să încep. Să îți pui pe tapet și în câteva cuvinte întreaga viață mi s-a părut mereu o misiune extrem de dificilă, dar am să încerc .
Sunt Alexandru Florescu, am 38 de ani, sunt căsătorit cu o femeie minunată și împreună avem 2 copii ce îmi bucură fiecare zi – Călin de 7 aniși Tudor de 5 ani.
Locuim în Bușteni, locul pe care nu mi-am dorit să îl părăsesc niciodată. Aici învață cei mici, aici ne desfășurăm și noi activitatea profesională.
Soția mea este profesoară de limba română, iar eu, printre altele, sunt administrator al pensiunii Casa Florescu și tehnician la Race Tailor, companie care produce protecții personalizate pentru sportivi. De asemenea, sunt ghid montan și instructor de alpinism și escaladă.
Fiind administrator al unei unități turistice, știu greutățile de care se lovesc cei din acest domeniu, știu ce lacune avem ca oraș, cunosc cerințele celor care ne trec pragul, știu ce înseamnă să nu ai multe de oferit ca stațiune și tocmai acest lucru vreau să îl îmbunătățesc.
M-am născutși am crescut aici, tot aici am terminat și studiile liceale specializarea – Limbi Străine – și pentru a-mi
continua evoluția am ales să studiez dreptul, absolviind Facultatea de Drept din Brașov.
Deși perspectivele se conturau frumos pentru mine în Brașov, am ales să mă întorc în Bușteni, cel mai potrivitși mai
frumos loc pentru un iubitor de munte.
Am contribuit permanentla dezvoltarea și promovarea sportului montan, principalele mele realizări ținând de participarea la deschiderea unor noi faleze de escaladă apreciate atât de cățărători din România, cât și din străinătate.
Câteva exemple ar fi Cariera din Poiana Țapului și Piranha din Valea Seacă a Caraimanului. Pe lângă aceste proiecte
încheiate împreună cu prieteni și pasionați de munte, mai am deschise alte câteva noi în Cariera din Poiana Țapului și Valea Spumoasă.
Sunt pasionat de munte, iar această pasiune a începutîncă din clasa a IX-a când am realizat primele mele ieșiri la
cățarat. Mi-am păstrat această pasiune și astăziși îmi doresc să le-o transmit și copiilor mei,tocmai de aceea ieșim cât
mai des în natură, explorând trasee montane și căutând noi locuri de cățărăt .
În timp, am obținut diferite specializări legate de activitatea montană, reușind astfel să îmi perfecționez aptitudinile și cunoștințele. Toate aceste specializări le-am făcut atât pentru evoluția mea, cât și pentru a-i putea ajuta pe ceilalți să practice aceste sporturi.
Am obținut calificarea de monitor de schi și snowboard, atestat de lucru la înălțime, sunt ghid montan și instructor de alpinism și escladă. De-a lungul anilor, am coordonat serii întregi de tabere de copii și nu m-am oprit din a mă specializa în domeniile mele de activitate.
Toate aceste calificări îmi permit să visez că pot dezvolta viața montană în Bușteni și renaște pasiunea pentru munte.
Minunea de munte care veghează orașul Bușteni este cel care ne poate aduce faima și putem deveni unul dintre orașele pe care iubitorii de alpinism să îltreacă pe lista locurilor de vizitat.
Începând cu anul 2016, m-am implicatîn reabilitarea și modernizarea Refugiului Coștila, împreună cu membrii Clubului Alpin Român, localnici și voluntari din toată țara și multe companii, reușind să finalizăm cu brio acest proiect.
De asemenea, am lansat proiectul Alpin Expert, la care lucrez alături de o echipă locală și care este accesat anual de
milioane de turiști.
Recunosc faptul că ai mei copii sunt prioritatea mea și îmi doresc să rămână acasă, îmi doresc să nu fie nevoiți să plece.
Iar pentru a-i putea ține cât mai aproape de mine, trebuie ca acest oraș să se dezvolte, trebuie să le ofere oprtunități
profesionale și educaționale.
Multă lume mă cunoaște drept Meșteru’, unii mă cunosc prin prisma mamei mele, educatoarea Jeni Florescu, prin mână căreia au trecut generații de copii, alții mă cunosc din acțiunile mele de strângere de fonduri pentru modernizarea unor refugii montane, alții mă cunosc de la taberele de schi.
Pentru cei care nu mă cunosc, îi invit să îmi urmărească activitatea și să îmi adreseze toate grijile și întrebările lor, iar eu voi încerca pe cât pot să răspund la toate.
Nu vreau să promit autostrăzi suspendate, mașini electrice pentru toți locuitorii sau plimbări pe lună, nu vreau să promit un oraș perfect, dar vă promit că în fiecare zi voi munci pentru progresul orașului. Acesta este și motivul pentru care am făcut un pas în față și am ales să mă implic.
Cred cu tărie că:
– pot administra mai bine orașul;
-pot identifica noi resurse de finanțare;
– pot crea o reală comunitate în Bușteni;
– pot digitaliza serviciile publice și turistice;
– pot comunica și pot fi transparent;
Mulțumesc și vă aștept pe 27 septembrie la vot!
___Vizualizari 615