Alegeri locale 2020 -Bușteni – poti semna pentru mai multi candidați !

Nu a inceput bine Precampania!

Am vrut să ”iau pulsul” strângerii de semnaturi la Bușteni și am constatat că se merge, ca si până acum (2016 și 2017) pe falsă informare dar si intimidare.

Petru toți cititorii, cu drept de vot:

Art. 49 din Legea 115/2015 stabilește care este numărul necesar de semnături pentru candidaturi. Conform Legii 84/2020, pentru alegerile locale din 2020, numărul lor s-a redus la jumătate. 

Așadar, pentru a candida ca Primar  sau Consilier local ,din partea unui partid sau independent sunt necesare minim 250 semnaturi.

Art. 51.  …… Un susținător poate sprijini mai mulți candidați la funcția de consilier local, consilier județean și primar.

(1) Lista susținătorilor trebuie să cuprindă data alegerilor, numele și prenumele candidatului, funcția pentru care candidează, numele și prenumele susținătorului, cetățenia, data nașterii, adresa, denumirea, seria și numărul actului de identitate, semnătura acestuia, precum și numele și prenumele persoanei care a întocmit-o. În cazul cetățenilor Uniunii Europene, la rubrica „Denumirea, seria și numărul actului de identitate” se înscriu denumirea, seria și numărul documentului eliberat de Inspectoratul General pentru Imigrări. Persoana care a întocmit lista este obligată ca, împreună cu aceasta, să depună o declarație pe propria răspundere prin care să ateste veridicitatea semnăturii susținătorilor.

(2) Lista susținătorilor constituie un act public, cu toate consecințele prevăzute de lege.

(3) Susținătorii pot fi numai cetățeni români sau cetățeni ai Uniunii Europene cu drept de vot care au domiciliul ori reședința în circumscripția electorală în cauză. Un susținător poate sprijini mai mulți candidați la funcția de consilier local, consilier județean și primar.

(4) Adeziunile susținătorilor se dau pe propria răspundere.

(5) Lista de susținători se depune într-un exemplar original și o copie, la biroul electoral al circumscripției electorale unde se depun propunerile de candidați.

Așadar, PUTETI SEMNA PENTRU TOȚI CANDIDAȚII , SI PE LISTELE TUTUROR!

ESTE INTERZIS SĂ SE SEMNEZE DE MAI MULTE ORI PE LISTA ACELUIAȘ PARTID SAU CANDIDAT !

Din proprie experiență vă spun că este foarte greu pentru candidații noi să obțină numărul necesar de semnături ”dacă s-a zvonit că ai voie să semnezi pentru un singur candidat și că ți se face dosar penal dacă mai semnezi pentru altul!”

Este o formă de manipulare murdară și perversă!

Dacă doriți cu adevărat să schimbați ceva, ascultați propunerile tuturor candidaților, că de promisiuni suntem sătui.

Acest articol este pentru informarea dvs.

Puteți folosi acest articol pentru a informa cetățenii cu drept de vot , prin distribuire.

___Vizualizari 407

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
0153
Ne cerem scuze pentru disconfortul creat de ”nababi” din 28 in 30 august

Așa ar trebui să scrie pe bannere la intrarea ( ieșirea ) in (din ) feuda Bușteni, ca avertisment pentru...

harta-ocolitoaremica
Variante ocolitoare pentru Autostrada Comarnic – Brașov

Prima variantă de fluidizare a traficului pe DN 1 ca alternativă la efemera Autostradă București -Brașov au fost pasarelele provizorii...

Close