Distribuirea Sfintelor Paști și a Luminii la Bușteni, parohiile și programul

Dragi creștini Ortodocși, locuitori ai orașului Bușteni

Aceste sărbători au fost umbrite de un dușman nevăzut care ucide, numit COVID 19. Din această cauză, dar pentru binele nostru, al tuturor, trebuie să ne protejăm prin distanțare socială , iar cea mai bună metodă este aceea de a sta in casă.

Totuși, pentru ”hrana spirituală” și sărbătorirea uneia dintre cele mai importante sărbători religioase ortodoxe , Biserica Ortodoxă Română și Ministerul Afaceriolor Interne au identificat soluția optimă și echilibrată pentru nerăspândirea COVID 19 și sărbatorirea cat mai aproape de tradiție.

Astfel, cu ocazia Sărbătorilor Pascale și în conformitate cu Acordul dintre MAI și Biserica Ortodoxă Română,
Pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paști (sfinţită joi, 16 aprilie 2020) și Lumina sfântă a Invierii  vor fi distribuite credincioșilor care solicită, prin intermediul personalului clerical și al voluntarilor, după urmatorul program:

Pâinea binecuvântată, în formă de prescuri, stropită cu agheasmă şi vin, numită Paști , va fi distribuită celor care locuiesc la bloc, la intrarea în casa scărilor, iar celorlalți acasă, de către preoți și voluntarii din parohie, vineri, 17 aprilie 2020 și sâmbătă, 18 aprilie 2020, în intervalul orar 10.00 – 17.00.
Sfânta Lumină va fi deasemenea distribuită în același mod, sâmbătă, 18 aprilie 2020, începând cu ora 20.00.

Credincioșii sunt rugați să ia legatura cu Preoții sau cu Voluntarii,  numai prin mesaje ( SMS ) adresate preoților din parohia de care aparțin .

Pentru siguranța cetățenilor , voluntarii, maxim 5 persoane pentru fiecare parohie, vor indeplini măsurile de prevenție sanitară, in sensul că vor purta masca de protectie și manuși dar și de siguranță publică deoarece aceștia vor putea fi identificați prin ecuson eliberat de parohie semnat si stampilat de preotul paroh și vor purta o brasarda albă.

Pe teritoriul orașului Bușteni sunt trei Parohii :

Parohia Naşterea Maicii Domnului :

Paroh: Pr. Grigore Gheorghe Virgil,
Coslujitor: Pr. Dan Daniel Aurel,
Tel: 0722 613.543; 0735318246;

Parohia Sfinţii Împăraţi Constantin şi Elena – Poiana Ţapului

Paroh: Pr. Grosu Ion.

Tel: 0722514627

Parohia Zamora

Paroh: Pr. Barbu Iulian.
Telefon: 0729244271;

Așadar, dragi Creștini Ortodocși, anul acesta Sfintele Paști și Lumina sfântă vor ajunge la fiecare dintre voi.

Respectați regulile impuse de autorități și stați acasă!

Doamne ajută!

___Vizualizari 746

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
0111cazino-9mai
Cazinoul din Busteni sau Hotel Palace – fostul 9 Mai

Nr. 111  Fotografie realizată in 1910, reprezentănd Palace Hotel ( Cazino ). Inițial construit de scriitoruul Ioan Slavicii in 1907...

Veronica trăiește !

Dumnezeu a făcut din nou o minune! Veronica Pințoiu, a supraviețuit unui accident de circulație groaznic petrecut miercurea trecută. Dimineața...

Close