Ședință publică de Buget 25.02.2020 la Bușteni

Ca in fiecare an, in toată țara se propune de către fiecare administrație Bugetul Local, după care se va lucra in anul in curs. 

Și Bușteniul are un Buget Local de aprobat. Probabil unii dintre dvs. știți că fiecare administrație are obligația legală de a face public Bugetul cu minim 5 zile inainte de dezbaterea in ședința publică.

In acest an , Administrația bușteneană a ridicat pe pagina oficială bugetul, nu cu 5 zile inainte ci cu 12 zile, din dorința de a comunica mai bine cu cetățenii, și prin prisma faptului că este an electoral și nu s-a dorit să existe rumori cum că nu suntem transparenți.

Acum, trebuie să vă spun că a existat o ședință comună a comisiilor reunite pentru analiza execuției bugetare a anului 2019 și a propunerii de Buget 2020, in care s-a discutat aplicat pe probleme, s-au făcut propuneri s-au modificat anumite sume și proiecte in interesul urbei.

Ce investiții se vor realiza in 2020 la Bușteni din Bugetul Local:

In acest an, propunerea de buget la capitolul Venituri este de 34,124,481 lei față de 30.158.096 in 2019 ceeace arată că Bugetul anului 2019 a fost executat corect iar compartimentele executive din administrație și-au făcut datoria.

Da, veți spune … ” bă n-ați făcut NIMIC ! ” că n-a fost aia, n-a fost ailaltă, sau ailaltă … și poate că aveți sau nu dreptate, insă SA FĂCUT EXECT CEEACE AȚI FOST DE ACORD SĂ SE FACĂ ! … deoarece , cetățeanul , dacă vrea, poate propune in perioada de 5 zile de dezbatere publică , in scris, motivat, orice poate duce la dezvoltarea localității, iar administrația are obligația să țină cont de orice propunere MOTIVATĂ!

Buuun! Și acum provocarea !

Precum spuneam, anul 2020 este an ELECTORAL. Peste o lună vom fi din nou asaltați cu PROMISIUNI din partea CANDIDAȚILOR LA FUNCȚIA DE PRIMAR, dar și din partea partidelor sau independenților ce vor dori să acceadă la funcțiile de consilieri locali.

Eu unul sunt sătul de MINCIUNI ELECTORALE și pentru a contracara un pic din aceste minciuni vă promit că voi face publice toate propunerile celor care doresc să ne conducă  destinele, in condițiile in care aceștia vor propune ceva in scris, cum cere legea, pana in data de 24,02,2020.

Că dacă nimeni nu propune nimic, este clar că se merge in continuare pe ideea ”intâi să ajungem acolo că pe urmă vedem noi ! ” și iar cădem din lac in puț.

Toate informațiile despre Bugetul Local 2019 și 2020 cât și execuția bugetară 2019 le gășiți pe siteul oficial al Primăriei Bușteni ( orasul-busteni.ro )

Propunerile se depun in scris la Registratura Primăriei Bușteni sau pe e-mail uatobusteni@gmail.com ( NU primabus@yahoo.com).

Bine ințeles, după depunerea propunerilor, este necesară prezența in ședința din 25,02,2020 incepând cu ora 14,00 in sala de Consiliu, pentru a vă putea susține propunerile sau pentru a vă fi explicat de ce nu se poate implementa propunerea dvs.

Atrag atenția că pot lua cuvântul NUMAI persoanele care s-au adresat in scris.

Pentru asta au fost create ședințele publice, dar pentru astfel de acțiuni este nevoie de implicare și proactivitate cetățenească.

Nu merge nici formula … ”a fost timpul prea scurt”, pentru că dacă vrei să schimbi ceva ar trebui să ști și ce vrei, pe de-o parte, iar pe de altă parte … in decursul unui an de zile poți face propuneri aplicate pentru dezvoltarea comunității in nume propriu sau prin intermediul consilierilor locali ținănd cont de strategiile locale, județene, regionale și naționale.

Nu-i așa că este un pic mai complicat decât statul pe Facebook 🙂 !

Urez mult succes viitorilor candidați care vor veni cu propuneri și insucces total celor care nu vor să se implice de fapt in viața comunității noastre indiferent de eșicherul politic !

Să auzim numai de bine și poate ne și vedem in ședințele de consiliu.

___Vizualizari 1045

One thought on “Ședință publică de Buget 25.02.2020 la Bușteni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sinaia Forever, impresii, boicoturi și ținte turistice

Ieri, ziua a doua la Sinaiaia Forever a XXII-a ediție. Promisesem copiilor mei că-i duc incepând cu orele 14.00 la...

ursul-din-beci
Un urs civilizat la mine in beci

De câteva săptămâni o ursoică cred, seară de seară poposește pe strada Caraiman, intră in curți, răstoarnă tomberoane, mănâncă și...

Close