Suflete mari la Bușteni

”Intr-o zi, deplasându-mă spre grădiniță cu copilul meu, am observat doi copii cu dizabilități, plimbați, probabil de mămica lor, intr-un cărucior cu rotile. Erau legați ca să nu cadă! ”

”A trecut ceva timp și am primit o cerere de prietenie pe Facebook de la un domn și cu toate că nu prea accept persoane necunoscute, am avut așa, un sentiment … și …

Și am văzut că imi apare intr-o zi pe wall o actiune de ajutorare a unor persoane cu dizabilități sau persoane in vărstă, căteva cărucioare, cadre, bastoane și haine .

Am luat legătura cu Domnul Viorel Costache, Președintele Asociației Prales din Franța, pentru că despre dânsul este vorba și i-am povestit ce am văzut și l-am rugat, dacă se poate, să-mi pună la dispoziție un cărucior pe care, la randu-l meu să-l donez Sanatoriului Balneoclimateric de Copii, Busteni.

A urmat un schimb de mesaje, domnul Costache fiind impresionat, mi-a promis că odată ce va ajunge in Romănia va rezolva situația.

Astfel, luni, 14 octombrie, in jurul orei 9.30, un microbuz s-a oprit in fața Sanatoriului Balneoclimateric de Copii, Busteni din strada Cezar Petrescu nr. 1 incarcat cu carucioare, cadre, bastoane și haine.

 

Emoția doamnei doctor Diana Iftodi , a personalului si a pacienților a fost enormă. Intr-adevăr era nevoie de aceste dotări pentru bunul mers al activității sanatoriului.

 

Dl. Viorel Costache a purtat discuții cu dna Dr. Iftodii, lăsând deschisă o viitoare colaborare , in condițiile in care copii cu dizabiltăți vor avea nevoie și de alte materiale sau medicamente ce nu pot fi găsite in Romania.

Pe lângă cărucioare , cadre si bastoane, dl. Costache a mai adus si o cantitate impresionantă de haine pe care le-a donat comunității rome din Str. Telecabinei, prin intermediul dnei Maria Marcu, aducând fericire și lumină in suflet celor aflați in nevoie.

 

 

Despre Dl. Viorel Costache si Asociația Prales

Asociația Prales („frații” din rromani, limba romilor) a fost creată în noiembrie 2012 de către Viorel COSTACHE, în Antibes (06).

Scopul social al asociației este apărarea drepturilor romilor din Europa de Est.

Domeniul său de acțiune este regiunea PACA, dar domeniul de intervenție al președintelui său, Viorel COSTACHE , depășește cu mult PACA (Lille, Lyon, Strasbourg, Paris etc.). 

El este în contact cu romi din Spania, Germania, Belgia și Italia. Este un vorbitor recunoscut și solicitat în mod regulat.

Prales este una dintre rarele asociații create de Rromii din Franța .

De la înființare, asociația a lucrat pentru a face posibilă școlarizarea copiilor, a însoțit familiile în legătură cu Prefectura Alpilor Maritimi și DIHAL în timpul dezmembrării taberelor în cadrul circulației interministeriale din 26 august 2012 .

În calitate de președinte al Prales, Viorel COSTACHE face parte din Comitetul director al unui MOUS (Master of Urban and Social Work) înființat în jurul a optsprezece familii de romi din Alpes-Maritimes.

Asociația a înființat recent un centru de primire pentru romi: întâmpinarea copiilor miercuri și sâmbătă pentru a-și consolida abilitățile de școlarizare și ai scoate în cele din urmă din randurile cerșetorilor, primind adulții două zile pe săptămână pentru cursuri și cursuri de alfabetizare pentru integrare.

Toți, romi și non-romi, sunt bineveniți la Prales.

 

Cea care a făcut posibilă această colaborare este dna. Maria Claudia Marcu, un simplu om cu suflet deosebit, fără interese ascunse, fără a avea dorința de a primi ceva inapoi, doar dorința de a face bine.

 

Chiar dacă nu-și doresc să primească ceva inapoi pentru lucrurile bune pe care le-au făcut și le fac, eu le  MULȚUMESC !

___Vizualizari 1887

2 thoughts on “Suflete mari la Bușteni

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
m65
Prin Parcul Natural Bucegi acum 100 de ani

Imagini din Parcul Natural Bucegi acum 1oo de ani, ce a fost, ce mai este ... !

Reparații cu bandă adezivă de calitate in parcul Schiel – Bușteni 2018

Hai că devenim din ce in ce mai glumeți prin administrația publică locală de la Bușteni și inconștienți așișderea. Știam...

Close