Ședința ordinară a CL Bușteni in 25.09.2019, ordinea de zi și votul

Așa cum v-am obișnuit, anunț in fiecare lună de trei ani incoace, ordinea de zi a ședințelor ordinare ale CL Bușteni și cum votez, pentru transparență și informarea cetățenilor orașului Bușteni.

In data de 25.09.2019, incepand cu orele 14.00 va avea loc ședința ordinară pentru luna septembrie.

Aceasta ședință va avea aproximativ 17 puncte, cu punct de interpelări și petiții.

Spre diferentă de alte dăți am și un comentariu la un punct , aici, inaintea votului in plen, pentru că …

Ordinea de zi și votul:

Votul meu nu este necesar să coincidă cu avizul Comisiei 3 și se mai poate modifica, in caz că, amendamentele de factură juridică nu se respectă.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2001 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7.

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizări mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in secțiunea contact ( privat ).

Ședința este PUBLICĂ și pot participa toate persoanele interesate. 

Legea nr. 52 din 2003, privind transparența decizională in administrația publică, SECTIUNEA a 2-a ,Dispozitii privind participarea la procesul de luare a deciziilor, Art. 8: Persoana care prezidează sedința publică oferă invitaților si persoanelor care participă din proprie inițiativă posibilitatea de a se exprima cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi.

Precum spuneam, am si un comentariu, de fapt două, unul acuzator și altul laudativ.

Cu privire la punctul  2, Proiect de hotarare privind stabilirea functiilor publice, functiilor contractuale din cadrul Primariei orasului Busteni si a celor subordonate Consiliului Local Busteni,conform structurii organizatorice (Organigrama) si a Statului de functii, voi vota impotrivă deoarece :

DE LA INCEPUTUL MANDATULUI DE CONSILIER LOCAL AM ATRAS ATENTIA CĂ O STAȚIUNE TURISTICĂ DE INTERES NAȚIONAL , NU POATE FUCTIONA FARĂ UN COMPARTIMENT DE TURISM !!!

Cred că suntem SINGURA stațiune turistică din LUME care nu avem un astfel de compartiment ! Mi se pare de bun simț să fiu IMPOTRIVĂ la acest proiect de hotărâre.

Totodată, se ”flutură” in stânga și in dreapta ATRAGEREA DE FONDURI EUROPENE! Orasul Bușteni NU a mai atras fonduri europene din anul 2014 incoace și se pare că nici de acum incolo administrația actuală nu dorește acest lucru deoarece, la fel Organigrama NU cuprinde un compartiment specializat pentru atragerea de fonduri. Continuam scufundarea in intunericul atragerilor de fonduri din diverse surse interne, stând la mâna ”politicului” neputandu-ne dezvolta in stil european ci pur ”dâmbovițean”!

Laudativ , la adresa Primarului actual, dl. Ghiță Irinel, pentru CURAJUL de a introduce pe ordinea de zi punctul 7,  Proiect de hotarare privind revocarea HCL nr.233/03.12.2014. 

Revocarea HCL 223 va duce la STOPAREA VÂNZĂRII ORAȘULUI BUȘTENI !!!! deoarece intr-un final nu se vor mai putea incheia, de fapt transforma concesiunile in ”superficii” ca să poată fi vândute terenurile intr-un singur an sau o singură lună de la incheierea contractului. CONCESIUNILE NU SE POT VINDE PRIN LEGE ! 

Cu stimă, Consilier Local  – Virgiliu Cristian ACHIM

___Vizualizari 714

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
zdb
Ziar de Buşteni a fost, este şi va ramâne DESPRE FRUMOS.

Punand cap la cap discutiile din ultimele zile, cred ca ar trebui sa reamintim cateva aspecte foarte clare. Ceea ce...

Domeniul schiabil Kalinderu așteaptă turiști

Precum vă spuneam, ieri s-a deschis oficial sezonul de schi la Bușteni. Anunțul a fost făcut de ultimul primar al...

Close