Bușteni – Felicitări, mulțumiri, scuze publice, mai avem, dar continuăm

V-ați obișnuit deja cu articolele Ziar de Bușteni – Cristian Achim, in care incerc să tratez Bușteniul de la un capăt la altul, nu punctual.

De data aceasta este un articol ”de bine”, ceeace nu inseamnă că dacă e ”de bine” nu ar trebui citit, ba din contră, citit până la capăt și de ce nu și apreciat.

Dis de ”pe la prânz” așa, pentru că primisem niște fotografii din zona Piatra Arsă de la ”cititori”, cu dezastrul de după ploi,  am dat din nou o tură prin Bușteni, incepând cu … Valea Cerbului .

Am avut , nu un ȘOC, ci o stare de bucurie nemărginită, euforie, plăcere, bună dispoziție, … ceva ce n-am mai simțit de fooooarte mult, mult timp.

Adică TOTUL, EXTRAORDINAR DE CURAT !

Valea Cerbului, acum poate primi, in condiții CIVILIZATE , orice tip de turist.

Există toalete ecologice, pubele curățate, locuri de depozitare a pubelelor, maturate și cineva la Barieră care taie bilete de ecologizare, inmânează saci pentru strângerea gunoiului. Chiar i-am mulțumit celui de la barieră și l-am felicitat. ( asta după ce, trebuie să recunosc, l-am urmărit ceva timp dacă iși face datoria, taie bilete tuturor, le dă saci, le spune să-i și folosească – ei bine chiar iși face datoria! )

Ce mai, Valea Cerbului este CURATĂ, are peisaje imbietoare, nu mai sunt ”derapaje” cu garduri sau lipsă de bun simț .

Tind să cred că au avut dreptate cei de la corturi și rulote când ”comentau” că Valea Cerbului este pentru ei un fel de ”ACASĂ” și că nu ei au făcut mizeria de nedescris de acum două luni, ci cei care vin două – trei ore, fac grătarul după care ”potpul” .

Așadar, toată stima și admirația pentru cei care au apreciat eforturile de ecologizare a zonei, felicitări și țineți-o tot așa!

O singură ”durere” am, pentru că in curând, datorită curățeniei, nu vom mai putea admira …

Deci, am ajuns tot la vorba mea, dacă este curat, nu mai sunt pline tomberoanele, dacă se păzește fiecare … nu mai mănâncă pe nimeni ursul … aviz celor din oraș!

Mai departe, am plecat spre Blocurile Sociale din Telecabinei, unde s-a lucrat la igienizare și ecologizare. Am urcat cu inima strânsă … căci știam că zona, poate cea mai ”călcată” de turiști, este cartea noastră de vizită … DAR SURPRIZĂ !

Nu este albia pârâului Jepi ci ”albia” strazii Telecabinei !

Se pare că totuși Administrația incepe să se pregătească de ”o mică reabilitare” pentru că acum in acest ”nod turistic”, drumul de intrare in Bucegi, spre Platou sau spre Cascada Urlatoarea s-a schimbat radical ”priveliștea” …

La fel ca in Valea Cerbului, fără gunoaie, curat… a fost apreciat efortul de igienizare și ecologizare a acestui minunat loc. ( mai sunt mici derapaje, o salteluță, un ghiveci cu flori … 🙂 , nu le pun fotografiile, că poate cine știe, ”dispar” până când mai vin ) .

In altă ordine de idei, FELICITĂRI celor de la Blocurile sociale din Telecabinei pentru intreținerea unui peisaj civilizat.

Până aici s-a lăsat cu Mulțumiri, Felicitări și Scuze …

Dar mai avem !

Pentru că de aici am plecat spre ”fotografiile” din Piatra Arsă …

Sursa celor 3 foto : un cititor ZdB.

Și am ajuns in Piatra Arsă și trebuie să recunosc că in afară de Saelelor, care este asfaltată, restul … n-a văzut asfaltul vreodată. Dar pe lângă asfalt, nu s-a văzut nici decolmatare , decât DUPĂ inundații și ploi …

De aici, nu puteam să nu ajung pe strada Piatra Arsă – industrială , spre Rampa de Gunoi …, Stația de TRANSFER, care deservește 3 ( trei ) localități, adică Azuga, Bușteni și Sinaia. Adică Bușteniul este un fel de Groapă de Gunoi a Văii Superioare a Prahovei !

Rigole necurățate de ani buni… și 700 ml. de porțiune de drum neasfaltat.

Peisajul este mirific, dar doar dacă este umiditate mare, că dacă nu, tone de praf sunt inghițite de locuitorii acestei străzi … și-ți pui intrebarea, legitimă: Cum a fost posibil să se realizeze prin FONDURI EUROPENE, un obiectiv/investiție de mediu (rampa de gunoi – Transfer), fără drum de acces???

Locuitorii acestei zone trebuie sa suporte , praful, zgomotul și mirosul a trei localități, aproape 30.000 de locuitori permanenți și incă vreo 2.000.000 de turiști anual … Și ne mai mirăm că alții fac terenuri de fotbal in pantă, alții parcuri in mlaștini… Incă odată : Cum să faci o rampă de transfer, fără DRUM DE ACCES ASFALTAT ???

Mai aveam ”datoria morală” față de o cititoare, care de vreo 4 ani de zile este disperată și face diverse cereri pentru a se lua măsuri de reabilitare a strazii POIANA MĂRULUI și zic eu că are dreptate, foarte mare dreptate …

Ca să nu mai spun că pe această ”stradă” se află una dintre cele mai cochete unități de turism din Bușteni, Pensiunea BONSAI!

Inchei acest articol cu mulțumiri pentru toți cei implicați in campaniile de ecologizare și igienizare a Bușteniului și pentru toți cei care au reușit să păstreze orașul curat.

Dacă in tot acest răstimp, prin articolele ZdB despre curățenie, parcuri, demolări, vânzări abuzive, etc,  v-am supărat cu ceva să știți că VĂ IERT, dar NU VĂ UIT !

Web up! ZdB Style.

___Vizualizari 1024

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
”Bușteni – APĂ DE IZVOR – CU CLOR ! ”

De curând ”admiram” un peisaj ”montan”, fără pomi, fără răcoare, doar asfalt și pietre goale ... și-mi aduceam aminte de câteva fotografii din...

Vine vacanța, vă așteptăm la Bușteni ! Tarife și Program

Stațiunea Turistică Bușteni este pregătită să intâmpine turiștii de toate vârstele. Vacanța copiilor a inceput iar Administrația locală și operatorii...

Close