Vacanța de vară la Bușteni și moțul de la bască

Am așa o stare, nu prea pricep ce se intâmplă. Zi de zi ”bat ulițele” Bușteniului și probabil că am inceput să nu mai văd sau am inceput să mă obișnuiesc cu totul prin prejur. Pentru că altfel nu se explică.

Mă gândeam că e normal să vină primăvara și toamna și toți gospodarii să-și facă curățenie ”prin ogradă”, după care, Administrația să se ocupe vara de curățenie și intreținere iar iarna de deszăpezire.

In curând copiii, adică elevii și de ce nu studenții, vor lua vacanță și vor lua cu asalt muntele și marea.

N-am ajuns incă pe litoral să văd dar am dat o tură, pe unde credeți, prin BUȘTENI, Stațiune Turistică de Interes Național…

Mă gândeam că poate voi găsi ceva nereguli pe la locurile de joacă sau prin parcurile localității și eram pregătit să ”dau de pământ” cu Administrația Publică pentru lipsă de implicare … și așa a și fost.

Am pornit, in urma unei solicitări, prin Poiana Țapului, prin parcul din Poiana Țapului …

Iarbă grasă și frumoasă

Trepte rupte

Leagăne zdrobite

Lipsă totală de siguranță pentru copii

Cioburi de stică pe toate aleile

Bănci rupte sau inexistente

Monumentul Dr. Kremnitz profanat

Leagăne distruse

Totul PRAF!

Dar când treci pe DN1 inspre alte stațiuni… ți se pare că este un parc frumos

Am făcut cam 200 de poze prin acest loc … după care mi-am zis … Cu siguranță se intâmplă doar aici, in Poiană, pentru că in ultimii ani au fost lăsați intr-un con de umbră.

Și am plecat spre alt Parc, sau loc de joacă luând-o prin Piatra Arsă , pe Crină …

Cred că este singura stradă marcată, din Bușteni 🙂 .

Ok, am ajuns in parcul din Zamora și am fost intâmpinat … regește

O fanfară de muște zumzăie la porți

O grijă deosebită pentru cei mici …

Măcar aici, spre deosebire de Poiană, au teren de sport. Inchis ce e drept, dar au.

Plec de aici și fac o trecere prin cartierul Cezar Petrescu și …

Și nu există niciun loc de joacă pentru copii, nu tu leagăne, nu tu un terenuș cât de micuț pentru un fotbal sau o trântă … ciudat.

Pe Fântânii, la fel, intr-o aglomerare urbană totuși cu vreo 10 blocuri, nimic nimicuț, dar hai să zicem că au acces in Parcul Central, și incă ce mai acces:

Și ajung și in parc, Parcul Central …

Pun pariu că nu știați că aici, la Amfiteatru, exista o TOALETĂ PUBLICĂ NEUTILIZATĂ din anul 2012.

Oricum, este singurul parc, cât de cât .

Și hai să mă indrept spre casă, nu inaite de a trece prin cartierul Silva …și aici …

Niște nisip, pietriș, ceva ?? Niște cineva care să mai curețe coșurile de gunoi din când in când ???

Și plec și imi aduc aminte că in anul trecut , la sesizarea unor părinți, am crut in Consiliul Local să se repare locul de joacă din Parcul Schiel, pentru că unele podețe erau lipite cu bandă adezivă. La un an de atunci s-au produs niște schimbări … majore… adică NIMIC, dar spre mai rău.

Incă un pic și dispare gardul.

Aceeași bandă adezivă

Aceasta este o adaptare pentru corpul uman …

Intrarea in parc

Cișmeaua și locul vindecat

Deci ???

Păi acum ce să zic… că pe mai marii orașului ii doare in moțul de la bască, dar totodată este și vina noastră că trecem nepăsători, zi de zi, pe lângă aceste locuri.

Nu interesează administrația locală ? Dar pe noi ne interesează ?

Că la capitolul turism stăm PROST, se vede cu ochiul liber, nu tu siguranță, nu tu nimic pentru petrecera timpului liber după lasarea serii, dar nici in timpul zilei nimic?

Pe de altă parte, lăsând la o parte turismul, copiii noștri unde iși petrec timpul liber, copilăria, noi pe unde ne petrecem timpul alături de ei?

Chiar nu ne mai pasă de ceeace ne inconjoară? Și pe noi ne doare in moțul de la bască?

Și mai este ceva 🙂 , știați că au trecut alegerile Europarlamentare ? Acum dacă mai ieșim și noi la o ecologizare de oraș, ne sare cineva in ajutor la locul faptei?

Web up! ZdB Style

___Vizualizari 1074

3 thoughts on “Vacanța de vară la Bușteni și moțul de la bască

 1. Nu văd nici un comentariu de cum arată trotuarele în Poiana fata de Busteni ,cîte flori s-au plantat acolo și cîte aici ! Prin Ferăstrău nu ai ajuns ,să vezi ce drum rău au oamenii de acolo.,ti-a fost teamă că i-ti strici Masina ,s-au poate dădeai nas in nas cu ursul la tombreoane! Apropo de ursi ,s-au mutat în.oras ,pot să le vândă Savin toată pădurea ca ei maninca din tomberoane ! Eu ti-as mai spune ,ca în Busteni aveți atitea moluri ,dar aveți și piața unde găsești marfa proaspătă ,legume ,fructe ,brânzeturi ,crezi ca noua in Poiana nu ne-ar fi bune ?

  1. Dlui Gigel Neagoe
   Bună seara stimate domn,
   Dumneavoastră trebuie de fapt să vă răspund la mai multe intrebări, chiar dcă nu le-ați pus aici ci dealungul timpului:
   1. In anul 2016 când ați solicitat să ne intâlnim prima dată, era pe rol dosarul dvs versus Cmd. Pol. Bușteni. Am acceptat intâlnirea dar aduceți-vă aminte că a trebuit să faceți vreo două drumuri dus intors intre Bușteni și Poiană.
   Ce-i drept, intâlnirea nu a mai avut loc, dar problema dvs era in instanță și ”pe persoană fizică” ca să zic așa, ori eu in ZdB nu am atins niciodată latura personală , am atras atenția doar asupra problemelor in instituții și asupra sistemelor instituționale care afectează comunitatea.
   2, La intrebarea dvs ( fb ) cu privire la Ziar de Bușteni – am inființat Ziar de Bușteni pentru a prezenta problemele comunității din arealul prahovean și totodata de a informa pozitiv asupra evenimentelor turistice si culturale, nicidecum pentru atac la persoană sau răfuieli politice și totodată nu am permis ”accidentaților mintali” fără chip apăruți de nicăieri să-și refuleze frustrările, nici aici și nici pe fb pe conturile pe care le dețin ( exemplu chiar săptămâna trecută au fost astfel de accidentati mintali pe niște grupuri dubioase )
   3. In urmă cu 4 săptămâni am derulat o campanie cu privire la mizeria in care s-a cufundat orașul și am trecut prin toate ”cotloanele” acestuia, inclusiv pe la Blocurile Sociale din drumul Urlătorii, chiar de mai multe ori, ba cu masina, ba pe jos.
   4. Nu uitați, că pe parcursul celor 3 ani 2016 – 2019 am răspuns la orice solicitare venită din orice parte a Bușteniului, inclusiv Poiana Țapului, indiferent de ”culoarea politică” a solicitantului, iluminat festiv de iarna, intreținere spatii verzi, ne dezafectarea grădiniței, iluminatul parcului iar acum acest articol, cu toate că in Poiană ați avut tot timpul MINIM DOI Consilieri Locali incă de prin anul 2000.
   5. Din data de 27 mai pană pe 30 mai am primit felicitări pentru rezultatul de la alegeri inregistrat de PNL in Bușteni, pe toate conturile , profil, pagină, grupuri, mesaje private și telefonice. Credeți-mă că nu am putut răspunde tuturor, insă am mulțumit la rândul meu, public, tuturor persoanelor care au ieșit la vot.
   6. Trebuie să ințelegeți că nu cenzurez pe nimeni care se exprimă decent și o face asumat și cu probe dar numai pe parte de instituții , nicidecum cu referire la persoane fizice ,deci voi cenzura orice derapaj verbal din partea oricărui utilizator care face afirmații defăimătoare.
   Cu stimă,
   Cristian Achim

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Protected: Primarul orașului Bușteni, in urma calomniilor și denigrărilor PNL Bușteni vă aduce la cunoștință

There is no excerpt because this is a protected post.

Fiți prudenți, ursoaica probabil il caută prin Bușteni

Astăzi pe la 13,00 am fost anunțat că un ursuleț , zace de aproape o zi in spatele ultimelor tomberoane...

Close