Să fii turist in orașul tău, numit Bușteni și diminuarea pozitivă a tarifelor de salubrizare si apă

Articolele pe care le scriu, din 2012 incoace sunt doar ”crunta realitate” și intotdeauna am fost obiectiv.

Și de această dată, voi fi la fel de obiectiv și voi explica pe ințelesul tuturor cum este să fii TURIST LOCAL dar și ”Diminuarea tarifelor la apă și salubrizare”

ATENȚIE CĂ VOR URMA IMAGINI CU IMPACT EMOȚIONAL NEGATIV !!! 112 fotografii care mai de care … și cam o oră de parcurs .

Dacă v-ați uitat atent la factura de apă, acum, și canalul și pluviala sunt purtatoare de TVA 9%, așadar, consumatorul final va plăti cu apoximativ 5% mai puțin la total, față de decembrie 2018, asta datorându-se unor modificări legislative, cu toate că in realitate in termeni reali tariful apei a crescut.

La capitolul salubrizare, tariful a avut deasemenenea o creștere negativă prin diminuarea tarifului ofertat la creșterea aprobată de AGA Deșeuri față de Comprest… V-am pierdut, nu-i așa?

Acum o săptămână, a avut loc o ședință extraordinară a CL Bușteni prin care s-au aprobat noile tarife de salubrizare pe raza localității, la care am votat și eu Pentru.

Inițial, tarifele trebuiau să fie: 

Adică, persoane fizice 10,54 lei și persoane juridice 106,22 lei , fără TVA.

Dar prin bunăvoința Comprest și a negocierii dintre societate și Primarul Ales al orașului, tarifele s-au diminuat astfel:

Deci, persoane fizice 9,62 lei in loc de 10,54 lei , iar pentru persoane fizice 85 lei in loc de 106,22 lei.

Așadar tarifele la utilități, chiar dacă au crescut, ele s-au diminuat, pe fondul creșterii salariilor minime / economie, al pensiilor, al alocațiilor, al ajutoarelor al tuturor creșterilor ce au avut loc in ultimii 2,5 ani.

Și de acum incolo tarifele și prețurile se vor diminua prin creștere in termeni obiectivi și reali, că avem exact ceeace ne-am dorit , un trai mai bun și mai decent.

Dilema rămâne, plătim mai puțin cu doi lei dar mai mult cu trei.

Precizez că tarifele sunt egale in toate localitățiele, atât la apă cât și la salubrizare conform principiilor europene de egalitate de șanse și solidarității, așa cum, la fel de solidari sunt toți ceilalți producători de orice, față de noi.

Totuși, după această ședință au avut loc niște comentarii, niște discuții in ceeace privește salubrizarea la nivelul Orașului Bușteni, cu păreri impărțite, in general că tarifele sunt prea mari și că noi, locuitorii, plătim de fapt pentru turiștii care ”ne calcă” frumoasa noastră urbe, pe de-o parte iar pe de altă parte că suntem ”mâncați de urși”, că străzile sunt pline de gropi, că Primăria nu face nimic, iar noi locuitorii suntem niște ”sfinți” care doar plătim taxe și impozite exagerat de mari.

Așa stând lucrurile, m-am gândit să ”REfac” o incursiune prin Bușteni… și am pornit dintr-o parte a orașului până in cealaltă parte .

Incursiunea aceasta, ce-i drept a inceput de vreo trei săptămâni, de când PSD-ul a afirmat că a scos țara din noroaie: 

Acum 3 săptămâni – Splaiul Zamorei

Astăzi …

Și nu este singura reparație !!!

Totuși, despre subiectul gropilor voi realiza un alt articol, după ce voi strânge material de pe străzile din Zamora și Piatra Arsă sau parcări, etc.

Dar ce căutam eu pe aici?

Vineri, am fost sunat să văd cum de pe ”prăpăstiile” Zamorei se revarsă gunoaiele in Piatra Arsă …

Cam așa arată Zamora văzută din Piatra Arsă / Str Crinei, și tot așa se vede din și din tren.

După imaginile acestea am avut o creștere de tensiune și am „rămas blocat la mantinelă”, iar aseară am postat următorul mesaj pe facebook : 

”Am cateva intrebari, care insa necesita raspuns in privat ( mesaj ) eventual cu foto dupa chitante pentru veridicitatea informatiei : Cat costa un loc de veci in Cimitirul din Poiana Tapului, taxa anuala de intretinere si taxa de inmormantare, eventual si alte taxe? Precizez ca sursele sunt protejate si confidentiale. Va multumesc pentru ajutor.”

Vă mulțumesc pe această cale celor 28 de persoane care mi-ați transmis datele solicitate .

Am aflat așadar din 28 de surse că un loc de veci este aproximativ 900 lei, o noapte la capelă 150 lei, taxa anuală este de 45 lei , taxa de inmormantare 45 lei , toate acestea la Cimitirul din Zamora administrat de  Biserica din Poiana Țapului.

La prima vedere, foarte scump, insă…

Curățenie, morminte și alei ingrijite, după părerea mea merită ”plățile de mai sus” cu o mică rectificare sau precizare, de la care pleacă problemele: 

NU ARUNCATI GUNOIUL AICI!

Acest anunț te cam intrigă, pentru că, dacă nu AICI, atunci UNDE ? 

Probabil că această intrebare și-au pus-o ”turiștii locali”, vizitatori ai acestui ”loc de odihnă și liniște” și ce s-au gândit ? …

Păi … Cărămizi, rigips, moloz … ăstea numai rezultatul enoriașilor nu sunt! Astea sunt rezultatul ”civilizației”.

Mai departe … Precum știți, am și eu un loc din care fac ”poze la munți”, la ”banca mea” …

 

Și aici, ”turiștii” vin și aruncă moloz, rigips, canapele…, asta ca să ne urâțească nouă stațiunea.

Săptămâna trecută a fost un apel disperat pe facebook … NE MĂNÂNCĂ URȘII !  … AUTORITĂȚILE NU IAU MĂSURI, … ba mi s-a adresat și un comentariu, cum că nu mă deplasez să fac ”niște publicite” pentru voturi și să arăt pozele Primarului …

Și iată că am ajuns și prin locul cu pricina, cu toate că am mai fost, de multe ori, și tot de atâtea ori , spre nefericirea mea , că pierd voturi, ”a trebuit să țin cu URSUL” !

Prin partea stângă sosește un traseu turistic, Galma, Muchia Lungă. Cu siguranță tot turiștii sunt vinovați că aruncă munți de gunoaie lângă tomberoane.

Nu ai cum să nu te intrebi, cum ar fi dacă, intr-o zi, frumoasă ca aceasta, s-ar face un pic de curățenie in jurul tomberonului, imprejur, cam 200 de metri. Si aici și la A6. Credeți că ar mai fi tentat ursul prin miros ? Eu nu cred!

După ce incercați, s-ar putea să aveți o surpriză !… Dar până atunci , eu țin cu URSUL!

Că m-am lămurit și cu această zonă, Cezar Petrescu … Hai un pic pe Valea Cerbului, raiul turistic al rulotelor și corturilor.

Cum intri pe Valea Cerbului, la barieră, ai niște indicatoare :

Așadar, ca orice turist, când vezi astfel de panouri, ce faci ”frățioare” ?

Păi asta faci:

Deci, te duci și te campezi, ca un adevărat turist, că acum e asfalt ca in palmă, de 4 milioane lei investiție in 2018, și dacă iți place, drag turist … fă un efort și nu lăsa in urma ta așa ceva, dacă vezi că ai luat autoritățile prin surprindere că nu te-au taxat dar nici tomberoane nu ti-au pus :

Și acum roată, spre inapoi, spre Cimitirul de pe strada Caraiman, administrat de Primărie, ca să nu creadă cineva că am sărit vreo etapă si am avut vreo idee tendențioasă la adresa celui din Poiana Țapului.

La noi, pe Caraiman, ( și eu sunt ”afiliat” acestui cimitir 🙂 ) nu este niciun anunț pentru ”nedepozitarea” gunoiului, dar și aici este la felde curat ca in cel de la Poiană, diferența este de taxe, cam la jumătate și de ”spiritul urbanistic” 🙂 .

Problema aleilor șerpilinii nu prea cred că se va mai rezolva.

Eeeee! și acum urmează ceeace nu ne face cinste , Cartierul Silva, intrarea spre Bucegi, nod turistic, cea mai aglomerată zonă turistică montană din România, spre Cascada Urlătoare, Spre Jepii Mari și Mici, spre tot ce inseamnă BUCEGI:

Claia Mare și Mică

Prevăzători, turiștii care au mai fost pe la noi, au adus o canapea, să aibă unde să se odihnească inainte de a purcede spre Urlătoare

Și ca nu cumva să aibă rucsacii prea grei s-au gândit să-și lase ”greutățile” aduse de la ei de acasă, de prin magazii și grădini …

Unii, ”mai omenoși și civilizați” au umplut tomberoanele pentru gunoi menajer cu cel inert … sau

Nu uitați, când vi se strică televizorul … acesta din imagine nu are cu cine să-și povestească memoriile.

Mai suportați ? Incă nu v-a ajuns ? …

Aceasta este zonă de protecție sanitară. De aici ”ne adapăm” noi, ci din Silva, Caraiman, Libertății și Odăi.

Ne intrebăm de ce enterocolite, dureri de burtă, reacții diverse…

Când bate vântul mai e cum e, dar când te apucă treaba mică , pe plasa asta ???

Așa că, dacă considerați că tarifele de salubrizare nu „sunt cele care ar trebui să fie, atunci să știți că aveți dreptate, acestea ar trebui să fie duble sau triple.

Autoritățile, nu neapărat in urma acestor ”calamități” au luat deja măsuri, respectiv impânzirea orașului cu tomberoane mari pentru colectare selectivă și in curând tomberonizarea persoanelor fizice, la fel, cu recipiente pentru colectare selectivă.

240 bucăți , galbene și albastre !

Pentru cei care consideră că autoritățile sunt vinovate de imaginile de mai sus, ei bine DA, aveți dreptate, asta pentru că nu s-au luat măsuri coercitive la timp, dar niciodată nu e prea târziu, indiferent că este sau nu an electoral. Iar dacă voi pierde voturi pentru propunerea de luare de măsuri coercitive drastice pentru ”civilizații” creatori ai acestor dezastre ecologice, ei bine imi asum!

Nu am terminat, va urma și partea a II a . 

___Vizualizari 759

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN0603
Ziua Supervitezei la Bușteni

Astăzi am fost surprins, plăcut! Incheiasem articolul de ieri cu pasarelele provizorii, cu o indoială cum că n-ar fi posibil...

Cum să-ți faci nervi in Parcul Natural Bucegi ! Cu botul pe labe !

Prin 2012 - 2013 Administratia Parcului Natural Bucegi aviza favorabil asfaltarea Bucegilor prin megainvestiția DJ 713 pentru că vezi Doamne,...

Close