Bușteniul sub zăpada de vară

Suntem in anul 2o 20 și ceva și CL Bușteni prin Hotărâre de consiliu a aprobat ca vara să fie ca iarna și viceversa.

Se spune că omul, oricât ar invăța, tot prost moare, iar la Bușteni, oricât te-ai pregăti, tot nepregătit vei fi .

Revenind cu picioarele… pe plaiurile Bușteniului, in anul 2018 …

Pe data de 1 Decembrie 2018, an centenar, am aflat că Bușteniul nu are incheiat contract de deSzăpezire cu nimeni, deoarece, contractul cu Comprestul s-a incheiat, iar după ce s-a incheiat nu s-a putut incheia un altul in timp util prin licitație. Așadar, singura soluție, de compromis să spunem, a fost să se inchirieze niște utilaje, care să poată fi folosite in caz că va ninge, cu toate că nu se credea că de când cu incălzirea globală, va mai ninge la Bușteni,cam tot așa cum nu s-a crezut că va fi vreun incendiu și d-aia noi nu avem mașină de Pompieri, cum nu s-a crezut că muntenii se pot imbolnăvi și d-aia nu avem Spital, cum nu s-a crezut că avem nevoie de curățenie de toamnă și primăvară și d-aia n-avem serviciu propriu de gospodărire locală…  totuși, preventiv.

In primă fază, zic și eu, s-a incercat o prelungire de contract cu Comprest, dar se aude că avem niște datorii, mici, neachitate, vreo câteva miliarde, mărunțiș și … și nimic. Probabil s-a săturat și dl. Trifu să” i se umple frigiderul” atâta timp cât nimeni nu plătește.

Pe urmă, cred că s-a incercat să se identifice alți antreprenori creduli, dar pentru că se știe că la noi la Bușteni, plațile se fac foarte sigur, adică in vreo câțiva ani … nu s-a găsit niciun erou local.

Ultima șansă a Bușteniului a fost domnul Ciutacu, care, deși nu este ”localnic” s-a hotărât să ne ajute, incă nu știe că aproape benevol,  și uite așa am rezolvat marea problemă a deszăpezirii, prin inchirierea a două utilaje , cu personal cu tot, pentru lucrări de , probabil deszăpezire.

La ultima intâlnire cu dl. Ciutacu, l-am rugat, ca in timpul săptămânii, când ninge, sâ deszapezească cu prioritate trotuoarele de pe principală, către școli și strazile principale, apoi ” ultimele drumuri”, adică spre cimitire iar apoi restul. Pentru Sâmbăta, l-am rugat să deszăpezească cu prioritate cele trei drumuri , către cimitirele de la Bușteni și Poiană și drumul către Mânăstire, pentru că , noi ca ortodocși ne cinstim ”morții noștri”, ca nu cumva să-i injurăm pe-ai altcuiva … și a ascultat … și … rezultatul … ora 08,00 și ora 10.21

La ora 10.22 a coborât o ”lamă” pe Str. Caraiman, insoțită, spre marea mea mirare de o mașina a Poliției locale, asta după ce vreo 20 de autoturisme au tot derapat prin nămeți.

Urât moment, dar trebuie se pare să ințelegem că omul, adică dl. Ciutacu, n-are săracul, nicio vină.

Acum, marea problemă a sectorului privat este că , legal, sâmbata și duminica, dacă se lucrează, trebuie să se plătească ore suplimentare și astfel, din nefericire dacă ninge in week-end, vorba unuia, ”am pus-o”!

Astă noapte a-nceput din nou să cadă, câte un fulg și n-a mai stat vreme de 9 ore.

Deci, pentru cei care tot vociferează că taxe, impozite, zăpadă, flori, cadouri de Moș, etc, etc,etc, să stiți că dacă se intervenea in week-end, se plăteau ore suplimentare și costa deszăpezirea dublu.

Fără glumă, când anul trecut in 2017, v-am dat in scris că datoria publică a orașului este la zi de vreo 400 de miliarde vechi și că in 15 ani ajunge la 1000 de miliarde și că nu se va mai putea face nimic nimicuț prin oraș, aproape că ați pus ștampila de vot de două ori pe ”continuăm dezvoltarea” … Na dezvoltare!

Cănd e vorba de cadouri, de amvelopări, polistirenizări, ANL-uri, locuințe sociale, … morcov blând, când nu mai sunt sau sunt aiurea … foc și pară.

De doi ani, vă tot invit in fiecare ședință de Consiliu Local, că d-aia sunt publice și… prezență 0,003256987, dar după, injurați…

Ignoranța aceasta iată ca are un rezultat, calculat de altfel, adică ”durerea la bască și fâlfâiala publică”, pentru că peste doi ani, cu vreo trei patru săptămâni inainte de alegeri vi se va flutura din nou un spital pe hârtie, vreun drum gen Transbaiu, niste mici plăsuțe cu dulciuri … după care, din nou , fâlfâială 4 ani.

Tocmai mă uit pe fereastră și văd ca a venit primăvara, se topește zăpada, am scăpat de cheltuieli cu deszăpezirea pentru că nu cred să mai ningă, deci ar trebui să se renunțe la contractul de inchiriere de utilaje și ne vom ruga să nu mai ningă in week-end să ne vedem și să ne pomenim morții noștri, nu să-i pomenim pe-ai lor!

Pentru sărbători se pare că ni se pregătesc niște surprize, mari, mari de tot. Incă nu știu despre ce este vorba dar vă voi ține la curent , dacă aflu.

Inaite să inchei, vă anunț că marti, 18.12.2018, incepănd cu orele 14.00 va avea loc  ultima Sedință ordinara a CL Bușteni pe anul 2018, in care se vor aproba TAXELE SI IMPOZITELE LOCALE pentru anul 2019, acelea de care toată lumea pomenește cănd ninge, plouă, e foc, cutremur, lipsă iluminat, flori, etc, prezența fiind benevolă, funcție de interes și mă aștept, ca de fiecare dată să fie sala plină, numai că așa cum iarna nu-i ca vara nici realitatea nu-i facebook!

Mai am niște precizări… Corect se scrie DESZĂPEZIRE, asta numai dacă se face, dacă nu se face se poate scrie cum dorim, in cazul meu DEzăpezire

Dacă mă apuc acum de definit implicarea cetățenească proactivă rămân fără cititori, așa că o seară minunată sau zi minunată vă doresc!

 

Web up! ZdB Style

___Vizualizari 859

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
tra01
Expoziţia de trenuleţe Sinaia – Partea 1

Trenuletele va asteapta in Gara Regala din Sinaia in fiecare zi, intre 10:00 si 18:00, inclusiv sambata si duminica. Pe...

urs1
Subiect sensibil şi controversat: URSUL CARPATIN

Un demers jurnalistic, mult asteptat, cel putin de mine: "Duminica, 3 martie, de la 18:00, intr-o noua editie a emisiunii...

Close