Zilele Orașului Bușteni – 28 iunie – 1 iulie

Un eveniment socio-cultural de marcă se va desfăşura în perioada 28 iunie – 1 iulie 2018 la Buşteni, cu prilejul Zilelor orașului Bușteni.

Această manifestare, pe care o putem denumi prestigioasă datorită întinderii ei în timp şi având în vedere valorile culturale pe care le promovează, va debuta joi, 28 iunie 20018, în amfiteatrul din parcul central.

În această zi, între orele 16:00-16:30, va avea loc parada ansamblurilor populare, moment care s-a dovedit foarte apreciat de către publicul spectator de-a lungul ediţiilor anterioare ale manifestării. La Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, evenimentul în cauză va continua cu un moment inedit reprezentat de un spectacol folcloric extraordinar intitulat sugestiv „Hai la zi de sărbătoare!”

Eu dau banul, eu dau ora exactă, cu Gabriel Fătu și Carmen Tănase

În prima seară a manifestărilor dedicate Zilei Oraşului Buşteni, publicul spectator amator de momente artistice de calitate se va putea delecta cu savuros spectacol de teatru. Pe scenă vor evolua două nume de calibru ale teatrul românesc contemporan, şi anume Gabriel Fătu şi Carmen Tănase. Aceştia vor fi protagoniştii comediei „Eu dau banul, eu dau ora exactă”, semnată de Răzvan Oprea.

Cea de-a doua zi a manifestărilor dedicate Zilei Oraşului Buşteni va debuta la ora 16:00 cu o nouă paradă a ansamblurilor populare, urmată de un nou spectacol folcloric din seria „Hai la zi de sărbătoare!”

Bani din cer”, cu Mihai Bendeac, în regia lui Horațiu Mălăele

Momentul culminant al manifestărilor îl va constitui cu siguranţă spectacolul de teatru regizat de Horaţiu Mălăele, ce-l are ca interpret principal pe celebrul actor Mihai Bendeac. Titlul acestei piese este, considerăm sugestiv prin sine însuşi şi foarte adaptat tematicii frământărilor zilelor noastre: „Bani din cer”.

Publicul însetat de frumos şi de cultură va putea asista în ziua de sâmbătă, 30 iunie, a.c. începând cu ora 12:00 la o lansare de carte a îndrăgitului comentator sportiv, Ilie Dobre, vechi prieten al Buşteniului, intitulată „Ilustre Personalităţi ale Buştenilor”.

Remember Cenaclul Flacăra”, cu Andrei Păunescu și invitații săi

Cea de-a treia parte a spectacolului folcloric intitulat „Hai la zi de sărbătoare!” se va desfăşura la baza Pârtiei Kalinderu.

Unul dintre momentele culminante ale acestei seri oferite de organizatorii din Buşteni publicului amator de frumos va conţine şi un „Remember” al Cenaclului Flacăra. Moment de mare vibraţie sufletească pentru cei care sunt împătimiţi ai genului. Protagonistul acestui însemnat eveniment al serii de sâmbătă va fi binecunoscutul cantautor Andrei Păunescu, alături de invitaţii săi. Aceste momente unice de care se va bucura publicul la Buşteni vor fi marcate printr-un moment specific aparte: un impresionant foc de artificii. Amatorii de petreceri prelungite nu vor rămâne dezamăgiţi. Un impulsionant after-party susţinut de renumiţi DJ ai momentului va însufleţi atmosfera până către primii zori ai zilei.

Poveste de onoare la Castel”

Ultima zi a weekendului, duminică 1 iulie.a.c., va debuta în forţă cu un alt moment cultural. Acesta se va desfăşura la Castelul Cantacuzino din Buşteni, între orele 13:00-16:00, unde audienţa prezentă cu această ocazie se va putea delecta cu un spectacol muzical susţinut de actriţa Miruna Ionescu şi violonistul Valentin Albeşteanu. De fapt este vorba despre o „Poveste de onoare la Castel” desfăşurată pe admirabila-i terasă.

Seara se va încheia într-o manieră deosebită, cu un încântător bal dedicat cetățenilor orașului Bușteni. Cu acest prilej este evocat un moment de excepţie din viaţa localităţii, şi anume 110 ani de atestare documentară a Buşteniului. Cum era şi firesc, la bal au fost invitaţi toţi cetăţenii de onoare ai oraşului Buşteni, nume sonore precum Nicolae Voiculeţ, Angela Gheorghiu, Alexandru Tomescu, Simona Halep, Horaţiu Mălăele, George Mihăiţă, Florin Piersic, Dan Puric, Cezara Dafinescu.

Programul:

[restrict]

ZIUA

ORELE

EVENIMENTUL

LOCAȚIA

Joi, 28 iunie 2018 16.00 -16.30 Parada ansamblurilor populare Amfiteatru – Centrul cultural
16.30 – 18.30 Spectacol folcloric extraordinar ”Hai la zi de sărbătoare!” Centrul Cultural Aurel Stroe
19.00 – 21.00 Comedia ”EU DAU BANUL, EU DAU ORA EXACTĂ”, cu Gabriel Fătu, Carmen Tănase Centrul Cultural Aurel Stroe
Vineri, 29 iunie 2018 16.00 -16.30 Parada ansamblurilor populare Amfiteatru – Centrul cultural
16.30 – 18.30 Spectacol folcloric extraordinar

Hai la zi de sărbătoare!”

Centrul Cultural Aurel Stroe
19.00 – 21.00 Spectacolul ”Bani din cer”, cu Mihai Bendeac, în regia lui Horațiu Mălăele Centrul Cultural Aurel Stroe
Sâmbătă, 30 iunie 2018 12.00 – 13.00 Lansare de carte – Ilie Dobre – ”Ilustre personalități ale Buștenilor” Centrul Cultural Aurel Stroe
17.00 – 19.00 Spectacol folcloric extraordinar

Hai la zi de sărbătoare!”

Pârtia Kalinderu
19.00 – 23.00 REMEMBER CENACLUL FLACĂRA, cu Andrei Păunescu și invitații săi Pârtia Kalinderu
23.00 FOC DE ARTIFICII Pârtia Kalinderu
După orele 23.00 After Party – DJ Pârtia Kalinderu
Duminică, 1 iulie 2018 13.00 – 16.00 POVESTE DE ONOARE LA CASTEL, spectacol muzical susținut de actrița Miruna Ionescu și de violonistul Valentin Albeșteanu Terasa Castelului Cantacuzino
16.00 – 20.00 BAL LA CASTEL Castelul Cantacuzino

[/restrict]

___Vizualizari 847

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSC05571
Atelier Creativ ”Mâini Îndemânatice” – Asociația ”Școala Altfel”

În ultimul timp, suntem cuceriți de noi idei și noi cuvinte printre care și englezescul ”Handmade” pentru noi ”Lucru Manual”....

Ședință ordinară in 18.11.2016 și Ordinea de zi

Ca de obicei anunț ședința ordinară a C.L. Bușteni, cu ordinea de zi și cum voi vota in Ședință. Precizez...

Close