Lista finală ANL, ședință ordinară de CL la Bușteni in 19 martie, ordinea de zi si votul

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de Hotărâre. Această ședință va avea loc Luni, 19 martie 2018, incepând cu orele 15.00 , in sala de Consiliu și vor fi supuse aprobării aproximativ 14 Proiecte de Hotărâre. 

 

La punctul 15 voi avea 6 puncte de interpelări, respectiv ( update 7 puncte confom solicitarii din mesagerie ):

 • Plăcuța de informare ” Bușteni – Stațiune Turistică de Interes Național”;
 • Curățenia de primăvară ;
 • Incălcarea articolului 51, alin 2 din legea 215/2001 republicată si a articolului 63 , lit. a;
 • Targul de Turism Expovacanța;
 • Situația contractelor de salubrizare pentru persoanele de vârsta a-III-a;
 • Cetățean de onoare Raluca Strămăturaru;
 • Reparații centrală termică Blocuri Sociale str Crinei sau separe gaz pentru cele 7 locuințe nedebransate.

Referitor la lista finală a beneficiarilor de locuințe ANL pentru Blocul ANL din str. Nestor Ureche nr 60, aceasta a rămas nemodificată față de hotărârea din data de 28.02.2018.

Votul meu nu este necesar să coincidă cu avizul Comisiei 3 și se mai poate modifica, in caz că, amendamentele de factură juridică nu se respectă.

Publicarea ordinei de zi a ședinței o fac in baza Legii 215/2001 actualizată, conform Art 39, alin 3,5,6 și 42 alin. 7.

Materialele au fost puse la dispoziția consilierilor locali conform L 215, art. 39, alin 3.

Dacă aveți propuneri, puncte de vedere sau sesizări mi le puteți lăsa la Comentarii ( public) sau in secțiunea contact ( privat ).

Ședința este PUBLICĂ și pot participa toate persoanele interesate. 

Legea nr. 52 din 2003, privind transparența decizională in administrația publică, SECTIUNEA a 2-a ,Dispozitii privind participarea la procesul de luare a deciziilor, Art. 8: Persoana care prezidează sedința publică oferă invitaților si persoanelor care participă din proprie inițiativă posibilitatea de a se exprima cu privire la problemele aflate pe ordinea de zi.

Cu stimă, Consilier Local P.N.L. – Virgiliu Cristian ACHIM

___Vizualizari 1031

6 thoughts on “Lista finală ANL, ședință ordinară de CL la Bușteni in 19 martie, ordinea de zi si votul

  1. Buna seara,
   Fiind Vineri, nu am răspuns la intrebarea dvs. , insă luni ma voi interesa dacă există vreun proiect sau macar o fișă de proiect, pentru strada Cloșca. Poate că mi-a scăpat mie, dar nu am văzut până in acest moment vreo propunere.
   Funcție de ce aflu vă voi răspunde .
   Cu stimă,
   Cristian Achim

  1. Buna ziua,
   Precum am scris, lista a rămas nemodificată, de la ședinta din 28.02.2018. Acea listă este afișată pe Avizierul Primăriei. Marți, după ședință, adică in 20.03, o voi publica, dar numai după aprobarea ( sau neaprobarea) in CL, deoarece, până atunci este NEpublică.
   Cu stimă,

 1. Buna ziua ,
  Referitor la pct. 3 – taxe locale : O parte din locuitorii din Busteni care inchiriaza camere pentru turisti au fost de buna credinta si si-au declarat aceasta “afacere ” . Drept urmare , acele camere destinate inchirierii au devenit conform Codului Fiscal , spatii ” nerezidentiale ” si impozitul se plateste separat . Din pacate , in Codul Fiscal era prevazuta o cota intre 0,2 si 1,3% iar vechiul CONS. LOCAL au mers pe maxim , respectiv 1,3% . In aceste conditii impozitul pe acele camere s-a scumpit de 13 ori , de la 0,1% la 1,3% . Nu stiu daca cei din Consiliu au realizat acest fapt dar mi se pare enorma cresterea . La Azuga am auzit ca au pus 0,6% .
  Din ce am auzit acel 1,3% s-a pastrat si probabil cei care inchiriaza vor renunta ” oficial ” la aceasta afacere si o vor face “ilegal” cum o fac foarte multi si nu prea au ce sa le faca cineva ceva .Acelasi lucru se intampla si pentru cei care au un spatiu comercial ca persoana fizica dar aici sa spunem ca au o activitate continua si inaseaza o chirie dar cei cu camere de inchiriat o fac sporadic dar impozitul il platesc pentru tot anul . Poate nu e tarziu sa se mai faca ceva !
  Referitor la pct . 13 , am vazut ca votati impotriva . Nu stiu in amanunt care e situatia dar spre deosebire de multi altii la care s-a aprobat un asemenea ” contract ” cel de la STAIMOR a realizat ceva cu care si orasul se poate mandri . Sunt tot mai putini cei care fac o activitate productiva si nu de cumparare – adaos comercial si vanzare . E un punct de vedere !
  Succes la sedinta !

  1. Bună ziua,
   Nu numai ”VECHIUL CL” a aprobat 1,3% impozit / locuințe ci și actualul. In speță, anul trecut, 2017 ( dec. 2016) am propus reducerea de la 1,3 la 1 % conform platformei PNL Bușteni. In principiu s-a aprobat ( conf. procesului verbal de ședință) in unanimitate amendamentul. Totuși in Decembrie 2017, când s-au aprobat taxele am avut surpriza să constat că niciunul din cei 11 consilieri ai Puterii ( PSD + ALDE + PER ) nu și-au adus aminte ce au votat și să observ că s-a incasat procentul de 1,3 ( Dar sunt convin că o Curte de Conturi va constata). Am solicitat din nou reducerea de la 1,3 la 1% ( cu toate că imi propusesem să cer o reducere de la 1% la 0,7% ( tot conform platformei PNL Bușteni). A fost supusă la vot propunerea mea si Puterea ( PSD + ALDE + PER ) a votat impotrivă. Așadar s-a votat 1,3%, insă dacă vă aduceți aminte am SCRIS imediat după alegerile parțiale că așa se va intâmpla. De făcut nu se mai poate faci nimic până in decembrie 2018 numai că până atunci, precum vedeți prin presă s-ar putea să se majoreze impozitul de 3 ori.
   Referitor la Staimor, ați observat incomplet, respectiv Impotrivă cu amendament. Am mai explicat că dacă am amendamente, acestea sunt de factură juridică sau materialele sunt incomplete, nicidecum că votez impotrivă că așa vreau eu. Dacă nu am bază legală de ”respingere” și s-a găsit ”virgula” , nu prea am cum să votez impotrivă. In principiu situația se va rezolva dacă se vor completa materialele până luni la ora 14.00 când intrăm in Comisie. pentru că sunt aceleași probleme ( material incomplet ca la Dl Corbu sau dl. Câmpeanu, care totuși au trecut la al doi-lea proiect, după refacerea memoriilor si cererilor )
   Cu stimă,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
0073
Oameni și locuri care au fost – Scoala și Biserica Orașului Bușteni

O ultimă selecție din viața demult uitată a ceeace a fost Bușteniul. Imagini care... sau oameni...sau locuri... demult uitate !...

Gata, au vopsit vopseaua și ghebe

Toată lumea știe că sunt un baiat finuț și cănd sesizez o problemă nu o las neanunțată după rezolvare, pentru...

Close