Haiducul Savin vrea tunderea virginelor – pamflet pozitiv

Astăzi dis de dimineață am ieșit in oraș, același oraș condus cu multă pricepere de un fost Primar, Pur-ist, PC-ist, PD-ist, PDL-ist, un pic PNL-ist iar la sfârșit PSD-ist, care acum a ajuns Senator și in cele din urmă ”haiduc”.

De ce ” Haiduc” ? … Păi ia de la bogați și dă la săraci ! Rămâne de discutat ce ia și ce dă, dar ca principiu … se numește haiducie.

Haiducii, in general, pe vremuri, erau viteji, buni, sălășuiau in păduri … luau de la bogați și impărțeau cu săracii și săracii ii iubeau, ii apărau … d’astea istorice, dar haiducia era ilegală, iar dacă ii prindea ”potera” sau reprezentanții statului, ii lega, ii spânzura, decapita etc.

Acum, haiducii, nu mai sălășuiesc in păduri, nu se mai ascund, ci au luat problema in mână cum se zice și s-au dus la capitală, s-au făcut parlamentari, iar acum fac bine la popor, iar poporul ii iubește, ii aclamă, mai nou ii și votează, și toate astea LEGAL, deci acum haiducia este legală și binevenită și te mai scapă și de probleme penale. 

Până aici a fost un ”intro” despre haiducie 🙂 , acum urmează un intro despre astăzi dimineață.

Ies un pic prin localitatea Bușteni, care in acest an implinește pe data de 1 Iunie ( Ziua Copilului), 110 ani de când este localitate de sine stătătoare cu administrație publică și Primărie, iar primul Primar , numit, ce-i drept, a fost SAMUEL SCHIEL ( 1908 – 1916 ) . Vă spun toate astea, că poate nu știați. 

De unde știu eu ? Păi mai și citesc, din când in când  🙂  

Pagina 101  – 1 iunie 1908 

Pentru elevii Colegiului Kalinderu și pt dl. actual primar Ghiță Irinel – Mihai Haret ( Gold ) , a fost NEPOTUL lui Spiru Haret ! 

Revenind, m-am intâlnit cu un cetățean, supărat nevoie mare, că ”Savin vrea să tundă și să radă și virginele și pe celelalte, la utilitate, in public și a dat și lege in Parlament” … Am rămas ”paf” ! 

Am ajuns acasă, in grabă, să văd ce subiect de știri a mai produs ”domn’ Senator” dar in timp ce surfam pe net, am primit un mesaj și am ințeles despre ce era vorba. 

Acum, am citit și pe net  și pe Facebook și am aflat că Savin are 13 proprietăți pe Valea Prahovei, că a fost primar la Bușteni, că a distrus ”9 Mai-ul”, că este inițiatorul unei legi care permite defrișarea pădurilor virgine, cvasi-virgine, extravirgine, totuși n-am ințeles ce are ”sula cu Prefectura” și de ce nu publică nimeni și DE CE , Savin , a inițiat această lege ! Hai să nu fim ipocriți și să-i recunoaștem omului meritul că a salvat in acest moment multe comunități locale și le-a asigurat siguranța.

Păi!

Pe analiza știrii de pornești, vei vedea că in anul 2010, la Bușteni s-a aprobat un proiect, căruia eu ii spun ” CLORINAREA APEI”, pe numele lui real  Reabilitare/inlocuire/extindere sistem public de alimentare cu apa (captare, aductiune, statii de tratare, rezervoare de inmagazinare, retele de apa), in localitatea Busteni, judetul Prahova , in valoare de numai 7.135.718,00 euro, finanțat prin Compania Națională de Investiții dar și cu cofinanțare de la Bugetul Local, pentru care s-a făcut un credit in valoare de 7,196,929.00 Lei  ( Contract de credit – Linie de finantare Nr.542.555/27.07.2015 la M.F.P si nr.7.705/13.07.2015 Oras Busteni ;HCL nr.94/10.06.2015 ) .

Deoarece Codul Silvic – Legea 46/2008, prevedea ca pentru scoaterea temporară sau definitivă din fond silvic a terenurilor să se plătească niște sume astronomice către Romsilva, plus teren la schimb, s-a decis ( nu spun cine 🙂 ) , să inceapă construirea rezervoarelor, defrișarea unor arbori, introducerea unor țevi, etc prin pădure ( ce dacă era Parcul Natural Bucegi ), așa, ca și cum nu ar fi trebuit plătit nimic.

Cei de la Romsilva, pac ! … la DNA, și prin iunie 2016 … Savin la DNA Ploiești cu clarificări 🙂 și stop proiect, construcții etc, dar și dobânzi și rate de plată.

Pe urmă, in ultima lună, de Guvern Cioloș, s-a dat o Ordonanță de urgență, prin care, pentru lucrări de utilitate publică se exceptează de la plată ceea ce vă spuneam mai sus, numai că, legile nu se aplică retroactiv, pe de-o parte, iar Cioloș a schimbat o literă la exceptare 🙂 🙂 , drept pentru care nu s-a schimbat nimic.

In Decembrie 2016, Primarul se face Senator și … și Romsilva prin Ministerul Mediului, aprobă o lege sau Ordin ( nu stiu ce este ) cu referire la Paduri Virgine și Cvasi – Virgine și introduce niște suprafețe din PNB in aceste teritorii protejate, după care trimite la Primăria Bușteni o adresă prin care aduce la cunoștință că din nou, proiectul de utilitate publică, cel cu apa, din nou, este blocat, și nu se poate trece nici măcar cu ”satelitul” prin zonă … 

Drept pentru care, pe ”Haiduc” l-au lovit ”intre” picioare, cu CNI cu tot, cu imprumuturi prin BERD și Banca Mondială și prin MFP. 

Astfel, a trebuit modificată Legea Utilităților Publice, pentru că atâta putere incât să modifice Codul Silvic nu avea, incă, domn’ Senator și s-a născut Lege 52 / 2018, de modificare la L 51 / 2006 , care sună cam așa : 

Și uite așa, de o lege bună vor beneficia foarte multe comunități, se vor putea  realiza stații de captare a apei pure pentru populația insetată, se vor putea face aducțiuni de gaze și apa in sate indepărtate din vârf de munte, unde sunt doi trei bătrânei, se vor putea face autostrăzi comunale, curent electric, și multă, multă dezvoltare, fără a plăti taxe , când scoți ceva , fie și temporar din fondul silvic. 

Intre timp, până se vor scrie acele proiecte și se va produce dezvoltarea, noi la Bușteni o continuăm pe a noastră și in sfârșit CLORINĂM și noi apa pură de Bucegi, mai rămân niște dosare penale fară fond, mai se plătesc niște sume la constructorul cu un angajat care a câștigat licitația și care … este nepotul lui unu’ Dragnea și nu mai știu cum, mai …

Și pentru toate acestea, să nu uităm să-i mulțumim inițiatorului, Emanoil Savin !

Notă: Aș fi putut să scriu și eu ca cei de la Green Peace despre ”frecții” la virgine, dar ar fi fost fake news, pentru că dacă ați citi ce condiții trebuiesc să indeplinească perimetrele virgine, cum că ar trebui să aibă sute de hectare, nicio potecă, nicio mână sau picior de om in ultimii 50 de ani, nici măcar drumuri forestiere, etc … Păi dacă găsește cineva așa ceva prin Bucegi, mă declar cvasi – năuc, numai că nu citește nimeni norme, dar de injurat injură .

Legea a fost adoptată cu : Pentru: 81 voturi; Împotrivă: 12; Abţineri: 2;  după cum urmează : 

Grup Pentru Împotrivă Abţineri Nu au votat
ALDE 3      
PMP 4      
PNL 12 2 1  
PSD 55   1  
UDMR 7      
USR   10

Altă intrebare ? 

Hai NOROC cu CLOR ! 

___Vizualizari 938

One thought on “Haiducul Savin vrea tunderea virginelor – pamflet pozitiv

  1. Buna ziua,
    Sunt sceptic in ceea ce priveste atat viitorul acestui “colt de rai”(Busteni)-cat si viitorul acestei tari.Asa ca ce mai conteaza un rau in plus sau in minus.
    Amintiti-va,de exemplu,de defrisarile din PNB,zona Caminul Alpin.S-a scris si aici si pe alte site-uri, inclusiv o televiziune de anvergura a difuzat un reportaj bine documentat asupra situatiei.Si?!Si nimic.Casoaiele de prost gust sunt tot acolo si nimeni n-a plantat macar un bradut.Si cred ca nimeni n-a raspuns si nu va raspunde civil/pecuniar sau penal.Niciodata.
    Ionel Gheorghe

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Deci noi cu cine votăm?

A inceput campania electorală pentru Europarlamentare și asta nu de ieri sau astăzi ci de sâmbătă dimineața, 27.04.2019.  și se...

Racla cu sfintele moaște ale Sfântului Ierarh Nectarie de la Eghina prezenta la Bușteni și Azuga

Preafericitul Părinte Patriarh Daniel a acordat Înalta Binecuvântare în vederea organizării în perioada 15 - 19 octombrie 2019 a unei...

Close