Pârtia Kalinderu, DJ 713 se inchide, erată, minivacanță de 1 Decembrie la Bușteni

Bușteni, stațiune turistică de interes național sau Poarta Bucegilor, inima turismului din Valea Prahovei, intrată intr-un con de umbră turistic in ultima perioadă, revine in forță in sezonul hibernal 2017 – 2018, pregătind surprize de proporții turiștilor dar și localnicilor.

Această minivacanță de 1 Decembrie este o pregătire a sărbătorilor ce vor urma.

Față de alți ani, autoritățile locale s-au pregătit cum se cuvine la nivel administrativ și gospodăresc, așadar se vor face toate eforturile pentru deszăpezirea prioritară a arterelor spre polurile turistice și a parcărilor aferente, spre Telecabina Bușteni, D.S. Kalinderu, Zamora – Castel Cantacuzino, Poiana Țapului.

Ca erată la articolul precedent, manifestările de 1 Decembrie vor incepe la 11.30,  insă sosirea echipamentelor militare pentru paradă va fi in jurul orelor 10.00, prilej cu care, cei interesați pot admira arme și autoutilitare de război.

De 1 Decembrie, va fi dat in funcțiune feericul iluminat festiv din Parcul Central , apoi până in preajma Crăciunului vor urma toate parcurile din toate cartierele orașului.

020

Domeniul schiabil Kalinderu și-a deschis din nou porțile, astfel astăzi, 30 noiembrie, deși condițiile atmosferice nu au permis realizarea unui strat de zăpadă propice schiului, este funcțional.

 

Deocamdată nu s-au stabilit tarifele pentru ski-pass-uri , o urcare ( + coborâre ) este de numai 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți iar o tură cu sania-tobogan din Fun-Park, este de numai 5 lei/ persoană.

 

Pe Kalinderu II se realizează lucrări de intreținere, insă se vor finaliza, pâna la inceperea oficială a sezonului de schi

D.S. Kalinderu este o  alternativa a urcării cu Telecabina in Bucegi, deoarece, din cauza condițiilor atmosferice, aceasta nu funcționează.

Nu numai D.S. Kalinderu oferă posibilități de petrecere a timpului liber in acestă perioadă ci și Centrul Cultural Aurel Stroe, unde, in perioada 1-3 Decembrie se desfășoară cea de a IV-a ediţie a Festivalului Concurs Naţional de Dans „D’Aor Grand Prix”.

Evenimentul este organizat de Asociaţia Multiculturală „Dans Art Open – România” în parteneriat cu Centrul Cultural „Aurel Stroe” şi este cel mai bine cotat concurs de gen din ţară. Concursul este adresat copiilor, adolescenţilor şi tinerilor cu vârste cuprinse între 4 şi 25 de ani şi este organizat pe grupe de vârstă şi pe secţiuni, cuprinzând următoarele stiluri de dans: balet clasic, dans contemporan sau fantezie, dans oriental, dans indian, dans de cabaret, muzicall, dans inspirat din coregrafiile MTV.

Totodată in perioada 30 noiembrie – 3 decembrie, la Bușteni are loc a VI -a ediție a Milonga Nacional cu sprijinul CPPI Bușteni in parteneriat cu Castelul Cantacuzino. 

O veste proastă pentru admiratorii frumuseții Bucegilor inzăpeziți . C.J. Dâmbovița, de comun acord cu C.J. Prahova, au decis inchiderea DJ 713 Cabana Cuibul Dorului – Vârful Dichiu, pe perioada iernii, prin montarea de piloni de beton. Accesul către Peștera sau Cabana Piatra Arsă se va realiza pe DJ 714, Moroieni. ( Știre DIGI 24 )

Atât ar fi pe scurt, insă surprizele plăcute vor curge pe parcursul acestui sezon de iarnă .

___Vizualizari 1098

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
Bușteniul va inflori in curând – Felicitări și nota zero

Astăzi in acest articol veți găsi o ”pomadă pentru genunchi”, nu vindecă durerea dar o mai calmează. Precum știți, acum...

DSCN2953
Legătura dintre Parcul Central și Pârtia Kalinderu Bușteni, ce lipsea

Modernizarea infrastructurii si cresterea calitatii serviciilor turistice in statiunea Busteni cod SMIS 3457, proiect finațat in cadrul Programului Operaţional Regional 2007-2013...

Close