Patinoar și Centru Medical la Bușteni

Să mai zică cineva că Bușteniul ”stă pe coadă” și doar se continuă ”inerția”.

Trebuie să imi cer scuze că n-am avut timp luni, să postez update-ul ordinei de zi a Ședinței ordinare a CL Bușteni, dar am avut mult prea multe pe cap, insă nu puteam să nu informez cetățenii orașului Bușteni că, in unanimitate, consilierii locali, am votat un proiect de hotărâre, in vederea achiziționării serviciilor de consultanță in vederea realizării unui studiu de fezabilitate pentru un Centru Medical la Bușteni.

spital2012-688-x-523

Valoarea serviciilor de consultanță va fi 132.000 lei . După ce studiul va fi gata se vor identifica fonduri externe nerambursabile pentru a putea fi construit.

In acest moment, există două locații, prima ar fi in locul vechiului spital iar a doua in locul spitalului privat din Valea Cerbului. Vom vedea ce va spune studiul de fezabilitate, cât va costa,  etc.

A doua informație, zic eu importantă este că Bușteniul s-ar putea să aibă in acest sezon de iarnă, 2017 – 2018, un patinoar artificial, localizat pe Arena” Ilie Năstase” , copii din Bușteni putând beneficia de intrare liberă 3 ore pe zi. Ce-i drept, incă nu s-a aprobat acest proiect de hotărâre deoarece, investitorul dorește să modifice un pic tipul de iluminat de sărbători, să aducă o scenă pe Amfiteatru, unde să realizeze 8 concerte cu artiști renumiți, să amplaseze 20 de căsuțe in care să se poată vinde suveniruri și alte produse de sezon și să mai angajeze și vreo 6-8 persoane din Bușteni in această activitate. 

Pe de altă parte, nu a fost foarte clar care va fi ”partea ” Primăriei, din punct de vedere al costurilor și veniturilor directe. 

In principiu, dacă investitorul va veni cu toată investiția, va ”vărsa in conturile Primăriei” toate incasările, va plăti cheltuielile cu energia, și apa , iși va construi singur cele 20 – 30 de căsuțe și nu le va amplasa prin Parcul central și eventual va prelua și costurile cu iluminatul festiv de sărbători … 

parccentralplin1

Eu (PNL), impreună cu cei de la PMP , care suntem ”minoritari”prin CL Bușteni, ne-am gândit că, in loc să se respingă proiectul, să-l amânăm vreo 4 zile, pentru ca aparatul administrativ să se pună de acord cu investitorul, cine, ce, cum ia sau dă, să se propună un contract ”de bună credință” și să avem in vedere impactul indirect economic, turistic și social al ”satului lui Moș Crăciun”. S-a aprobat propunerea noastră și s-ar putea să existe o ședință de indată, ori vineri, ori luni. Dacă nu va fi ”de indată” , atunci se consideră că proiectul A FOST RESPINS. Vom vedea sau nu vom vedea !

În perioada 01-05 noiembrie 2017, are loc, la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni, cea de a VII-a ediţie a Colocviului Naţional „Coregrafia dansului tradiţioinal, astăzi”. Ca şi în ediţiile anterioare, se vor face prezentări şi studii practice de dansuri tradiţionale româneşti la care vor participa coregrafi, dansatori şi ansambluri folclorice din toată ţara.

De data aceasta vor fi prezentate dansuri din zona Galaţilor şi din zona Sibiului. Şi, tot ca în ediţiile anterioare, acestea se vor finaliza într-un spectacol eveniment cu public intitulat „Hai la hora românească !”, spectacol realizat de participanţii la colocviu. Spectacolul se va desfăşura vineri, 03 octombrie 2017, începând cu ora 19.00 iar intrarea va fi liberă.

Evenimentul, menit să contribuie la conservarea şi transmiterea zestrei de valori trediţionale româneşti, este organizat de Asociaţia Aşezămintelor Culturale, Consiliul Judeţean de Cultură Prahova şi Centrul Cultural „Aurel Stroe” – Buşteni.

 

___Vizualizari 1953

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Alegeri locale 2020 Busteni – Prezentarea candidatului P.R.M – Toma Andronel

Toma Andronel – Candidat la funcția de primar și consilier local din partea PRM. Studii : Am absolvit Academia Nationala...

A venit toamna, ghebele n-au ieșit

Suntem in 3 octombrie deja și ca niciodată până acum ghebele de toamnă nu au ieșit, sau mă rog au...

Close