SAVIN va pierde SENATUL ? declarat INCOMPATIBIL in 7 iunie 2017

Inalta Curte de Casație si Justiție a respins recursul fostului Primar, actual Senator, Dr. Ec. Emanoil Savin, declarat impotriva A.N.I. prin D E C I Z I A nr. 2116 / 7 iunie 2017

Aceasta este sentința, Justiția a decis că nu suma ci fapta trebuie judecată : 

07.06.20179:00

  • Complet de judecată: Completul nr.2-NCPC
  • Numărul documentului de soluționare: 2116/2017
  • Data documentului de soluționare: 07.06.2017
  • Tipul documentului de soluționare: Hotarâre
  • Soluție: Respingere recurs – Nefondat
  • Detalii soluţie: D E C I Z I A nr. 2116 Respinge recursul declarat de reclamantul Savin Emanoil împotriva Sentinţei nr.23 din 4 februarie 2015 a Curţii de Apel Ploieşti – Secţia a II-a civilă, de contencios administrativ şi fiscal, ca nefondat. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 07 iunie 2017.

Dă click pe poză pentru a intra direct pe siteul ICCJ .

In urma acestei SOLUȚII, este posibil ca fostul primar să-și piardă postul din SENATUL ROMÂNIEI !

Vă reamintesc că Agenția Națională de Integritate, l-a declarat incompatibil pe actualul Senator, dl. Dr. Ec. Emanoil Savin pentru plata unor sume din Bugetul Local al Orașului Bușteni, către o societate comerciala in care era acționar, deținută de soția sa, cu prilejul organizării penultimei etape de Campionat Mondial de Escaladă Pe Ghiață din anul 2011.

Ce zice LEGEA :

“Agenția Națională de Integritate a constatat existența conflictului de interese de natură administrativă și penală în cazul lui EMANOIL SAVIN, Primar al Orașului Bușteni, Județul Prahova. EMANOIL SAVIN a încălcat regimul juridic privind conflictul de interese în materie administrativă și penală, întrucât, în calitate de primar, a semnat un contract de parteneriat încheiat între Clubul Alpin Român, Primăria Orașului Bușteni și Federația Română de Alpinism și Escaladă (având ca obiect organizarea, în perioada 04 – 06 februarie 2011, în Orașul Bușteni, a etapei Cupei Mondiale de Escaladă pe Gheață), în baza căruia serviciile privind cazarea și masa (pentru amenajatorii și arbitrii locali), prevăzute în sarcina primăriei, au fost asigurate de către societatea în cadrul căreia persoana evaluată deține calitatea de asociat, iar soția acestuia funcția de administrator. În baza acestui contract, primăria a achitat către societate suma de 8.000 Lei, reprezentând contravaloarea serviciilor hoteliere.

Având în vedere cele de mai sus, Agenția Națională de Integritate a sesizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia în vederea verificării indiciilor privind săvârșirea de către EMANOIL SAVIN a infracțiunii de conflict de interese, prevăzută și pedepsită de art. 301 din Codul Penal al României.

EMANOIL SAVIN a încălcat și dispozițiile art. 76, alin. (1) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „Primarii […] sunt obligaţi să nu emită un act administrativ sau să nu încheie un act juridic ori să nu emită o dispoziţie, în exercitarea funcţiei, care produce un folos material pentru sine, pentru soţul său ori rudele sale de gradul I”, dispozițiile art. 75, alin. (1), lit a) și c) din Legea nr. 393/2004, potrivit cărora „Aleşii locali au un interes personal într-o anumită problemă, dacă au posibilitatea să anticipeze că o decizie a autorităţii publice din care fac parte ar putea prezenta un beneficiu sau un dezavantaj pentru sine sau pentru: soţ, soţie, rude sau afini până la gradul al doilea inclusiv; […] o societate comercială la care deţin calitatea de asociat unic, funcţia de administrator sau de la care obţin venituri”, precum șidispozițiile art. 301 din Codul Penal al României, potrivit cărora „Fapta funcţionarului public care, în exercitarea atribuţiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obţinut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soţul său, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani şi interzicerea exercitării dreptului de a ocupa o funcţie publică”. Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistat sau reprezentat de un avocat şi de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. EMANOIL SAVIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare.

„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligaţiilor legale privind conflictul de interese […] constituie abatere disciplinară şi se sancţionează potrivit reglementării aplicabile demnităţii, funcţiei sau activităţii respective […]”.

„Persoana […] față de care s-a constatat existenţa conflictului de interese […] este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică  […]  pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.

Justiția și-a făcut datoria !

Vom vedea acum, cum este cu ONOAREA !

Puteți distribui acest articol 🙂 , să se vadă peste tot !

Să mai zică cineva, că a zis ACHIM ceva … CONTINUĂM?

ACESTA NU ESTE PAMFLET CI PURA REALITATE 🙁

Web up ! ZdB Style

 

___Vizualizari 2661

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie
Read more:
120723-1112001
Arde Bucegiul – Primul elicopter arunca cu apa ora11.15

In sfarsit, primul elicopter care a aruncat cu apa . Ora 11.15 in data de 23.07.2012    

HPIM0502
Petitie impotriva mutării Sfinxului din Bucegi – SFINXUL TREBUIE SALVAT

Este pentru prima oară când văd că mediul on-line ”se mișcă” și incearcă să oprească ”nebunia” Intr-adevăr SFINXUL TREBUIE SALVAT...

Close