Dacă nici asta nu-i DATORIE PUBLICĂ, atunci e LAPTE și MIERE

După două săptămâni de campanie electorală, in care am străbătut aproape 80% din străzile orașului Bușteni, vreo 60 de km. din cei 75 , cât are localitatea, pe jos, așa cum am străbătut orașul in ultimii 5 ani, aproape zi de zi, ”martor” fiind ”Ziar de Bușteni” cu peste 700 de articole, din care 400, doar despre PROBLEMELE create de Administrația actuală, am ajuns să-mi dau seama că populația orașului Bușteni, are impresia că ”laptele și mierea” din ultimii 13 ani, a curs din vreun buzunar privat 🙂 .

Ei bine NU! Lucrurile stau cu totul și cu totul ALTFEL. ”Laptele și mierea” sunt CREDITE LA BĂNCI și ce este mai grav, am ajuns să ne imprumutăm acum pentru a plătii datoriile și dobânzile.

D.p.d.v. economic, supra-imprumutul, mai devreme sau mai târziu duce la criză iar apoi, dacă nu se redresează sau optimizează imprumuturile și datoriile, se intră in colaps, respectiv FALIMENT!

Iată datoria publică a orașului BUȘTENI :

TOTAL GENERAL: 43.667.,221,75 RON sau 8.115.518,35 EURO , aproximativ 440 miliarde ROL.

Numai că, dacă face cineva vreun calcul, ce inseamna datoria, cumulată cu dobânzile și comisioanele bancare până la finalul de plată, asta dacă nu se mai face vreo ”REFINANȚARE”, ajunge la concluzia că 880 miliarde ROL va fi o sumă optimistă 🙁 .

Sursa este PUBLICĂ, și se găsește pe site-ul Primăriei, orasul-busteni.ro, insă, se pare că din comoditate, sau lipsa ”tehnicii”, foarte puțini locuitori au deschis acest site oficial, iar acum se arată mirați, și au impresia că am eu ceva cu ”fostul gospodar” al orașului care ne-a făcut datori la bănci, pe fiecare dintre noi cu aproape 2000 euro pentru următorii 15 – 17 ani.

Copii și nepoții noștri ce vină au? De ce trebuie să plece din Bușteni ? … asta dacă nu cumva se va modifica până și numele localității in vreo ședință ”de-ndată”, in miez de zi sau noapte !

Aud că mâine, personalități marcante vor veni prin urbea de sub poalele Caraimanului, acolo unde căruțe intregi cu cetățeni de onoare s-au răsturnat, pentru a ”promova” … CE? … un sac gol, din care vor ieși, ca si până acum SPERANȚE?

Ar trebui intrebate ”toate personalitățile” despre raportul Curții de Conturi , despre vânzările de terenuri din domeniul public, despre demolarea clădirilor istorice, despre instrăinarea mijloacelor de autofinanțare, despre toate ”nenorocirile”și să vedeți atunci ce poziții vor avea …

Consecințele supra indatorării vor avea un impact direct asupra locuitorilor orașului Bușteni deoarece, dacă se va merge pe CONTINUAREA DEZVOLTĂRII, se va ajunge in situația anului 2016, când fosta administrație a impovărat agenții economici cu BIRUL / impozit pe clădiri si terenuri, de la 0,2% la 1,3%, adică de 6,5 ori. Credeți că in ”viziunea continuă” nu este prevăzută aceeași inrobire finală a tuturor locuitorilor ? BA DA! Insă atunci va fi PREA TÂRZIU, deoarece toată lumea se va trezi cu conturile poprite, cu amenzi , fără nicio soluție de redresare și … părerile de rău vor fi tardive, insă …

Eu nu dau speranțe ci incerc, in ultimul ceas, să opresc DISPARIȚIA ORAȘULUI BUȘTENI.

PUBLICAT DE I.I. ALEXANDRU HARALAMBIE STEFAN HAS – MEDIA PENTRU P.N.L. PRAHOVA CIF MF 21170006

Și să nu uit:

Web up! ZdB style.

___Vizualizari 906

2 thoughts on “Dacă nici asta nu-i DATORIE PUBLICĂ, atunci e LAPTE și MIERE

  1. E bine ca ati dat publicitatii aceasta “povara ” care apasa si va apasa mult timp pe bugetul local . Poate era bine sa fie mai devreme dar nu cred ca vreun candidat s-ar fi retras vazand la ce se inhama . In urma cu putin timp a reaparut pe facebook articolul d-voastra din 08.05.2016 referitor la “decizia definitiva ” a Curtii de Apel Ploiesti prin care a respins recursul Primariei Busteni privind raportul Curtii de Conturi . Stau si ma intreb : a trecut un an de la acea “sentinta ” si nu am aflat sa se fi intamplat ceva !Acele nereguli ( nu putine ) , pe langa primar , au fost ” girate” de 2 oameni de baza – secretara orasului si directoarea economica !Asta nu intra la “abuz in serviciu ” ? D-voastra sunteti in tema dar ceilalti candidati sunt constienti la ce “se inhama” ? Dupa candidatul ALDE e o chestiune de timp ( desigur daca iese primar ) ca in Busteni sa curga numai “lapte si miere ” , el are solutie pentru toate problemele cu care se confrunta orasul !
    Va doresc succes duminica dar va compatimesc daca iesiti invingator !

    1. Vă mulțumesc pentru gândurile bune. Stiu la ce mă inham și am stat mult și am cugetat dacă să intru in această competiție sau nu. Dacă privim ultimii ani, in care mulți s-au retras, deoarece, cum vrei să faci ceva te termină sistemul, am hotărât că vreau să pot privi in ochii copiilor mei peste ceva timp și să le pot spune că , cel puțin puteam să stopez declinul. Nu mă caracterizează lașitatea și, cu toate că riscurile sunt mari, sper ca populația orașului Bușteni să ia o decizie corecta. Cu stimă,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
apaclor011
OTRAVĂ IN APĂ LA BUȘTENI – UPDATE

Hai să bem apa cu clor pentru că așa este ”ecologic” , așa trebuie, așa se impune, iar pe lângă...

Lista finală ANL, ședință ordinară de CL la Bușteni in 19 martie, ordinea de zi si votul

Ca in fiecare lună, anunț Ședința Publică Ordinară a C.L. Bușteni, ordinea de zi și cum votez la Proiectele de...

Close