Alegeri parțiale 11 iunie la Bușteni, oficial

Guvernul a stabilit, joi, organizarea in data de 11 iunie 2017 a scrutinului local partial pentru alegerea primarului in 49 de localitati in care aceasta functie a ramas vacanta ca urmare a demisiilor unor titulari, situatiilor de incompatibilitate, invalidarii mandatelor, decesului sau aplicarii unei pedepse privative de libertate, in această situație incadrându-se și orașul Bușteni.

”Guvernul precizeaza ca, in cazul unor alegeri locale partiale, data desfasurarii acestora se stabileste cu cel putin 35 de zile inaintea votarii, potrivit art. 10 alin. 2 din Legea nr. 115 din 2015 pentru alegerea autoritatilor administratiei publice locale.

De asemenea, odata cu data alegerilor, Guvernul a stabilit, prin hotarare, “calendarul actiunilor din cuprinsul perioadei electorale, cheltuielile necesare pregatirii si desfasurarii in bune conditii a alegerilor locale si masurile tehnice necesare bunei organizari si desfasurari a alegerilor locale (in conformitate cu art. 126 alin. 1 din Legea nr 115/2015)”

Astfel, cunoscându-se data alegerilor se poate proceda la strângerea de semnături pe listele de susținători, in cazul nostru, al Bușteniului fiind necesare minim 500.

Până ieri, nimic fiind oficial și ilegal totodată a se anunța public candidați din partea unor partide politice, și-a manifestat totuși public dorința de a candida la funcția de Primar, domnul Mihai Mircea Totpal, consilier local al formațiunii politice P.E.R.

Țin să precizez că alegerile locale parțiale se vor desfășura tot intr-un singur scrutin , dacă nu există balotaj, in acest caz , pentru un eventual al doi-lea tur de scrutin, data stabilită de Guvern fiind 25 iunie.

Notă:

Sursa prezentului articol este Guvernul României , calendarul acțiunilor fiind anexa 20 la materialul de ședință insă până la momentul publicării nu a apărut in Monitorul Oficial.

Comunicat: Președinte PNL Bușteni – Cristian Achim

 

___Vizualizari 1054

5 thoughts on “Alegeri parțiale 11 iunie la Bușteni, oficial

 1. Din pacate , datorita orgoliilor , vor fi 4-5 candidati ceeace va duce la imprastierea voturilor . Cred ca asta e si dorinta ” senatorului ” care isi va impune candidatul , banuiesc pe “finul ” , actualul “om cu atributii de primar ” cum ii place sa se prezinte .Singura sansa ar fi ca celelalte partide sa se orienteze la un candidat comun ( nu ar strica un mic sondaj pentru a vedea care are sanse mai multe ). In alte conditii , se va sti sigur cine iese castigator !

  1. @ Buștenarul nou
   Din nefericire stimate domn vor fi 9 ( nouă ) candidați, chiar 11 dacă informațiile vehiculate in stradă sunt corecte imprăștierea voturilor fiind in mare majoritate din ”dreapta”. Totuși, dacă la vot vor ieși cei 4000 care nu au mai ieșit in ultimii 8 ani, mai este o speranță. Vom vedea! Referitor la orgolii … Când ști că te duci la un sac gol :), nu cred că se numește orgoliu.
   Stimă

 2. Ca sa fiu “elegant ” pot inlocui “orgoliu ” cu IGNORANTA iar ca sa fiu realist il inlocuiesc cu PROSTIE ! Cand stii sigur ca nu poti iesi castigator ce “logica” te impinge sa te inscrii in aceasta cursa ? Intradevar , “sacul e gol ” dar daca declari ca vrei binele orasului , incerci sa schimbi ceva si nu vad o schimbare decat “coagularea ” fortelor politice care nu au avut pana acum ” acces la putere” si propunerea unor masuri de oprire a dezastrului . Spun dezastru cand ma gandesc la datoriile care le are primaria si lipsa unui orizont realist , respectiv un set de masuri care sa aduca orasul lo o “linie de plutire”

 3. De la vechiul comentariu vad ca au aparut elemente noi! Cred ca e o mutare foarte buna cu candidatul PSD . Nu prea are “de unde sa fie apucat ” ! E un bun gospodar si a “sfintit” locul, ma refer la ce a realizat la CEPECA . Referitor la candidatura lui Mircea Corbu , cei de la ALDE au mers cu “mana moarta” ! Candidatul lor a beneficiat din plin de contracte cu Primaria si probabil spera in continuare sa “suga “de la bugetul local . Sper sa nu se laude cu facultatea facuta ! S-ar putea ca cineva sa “studieze” cum au devenit “absolventi de facultate ” toti cei care au platit o taxa unor smecheri din Bucuresti care au organizat cursurile la Busteni ! Va spune ceva faptul ca toti au absovit si cine a mai dat un ban in plus a luat si “masteratul” ?

  1. Trebuie să vă dau dreptate la prima parte a comentariului, ”nu are de unde să fie apucat”, pentru că la PSD nu se apucă ci ”se numără”. Despre a doua parte a comentariului … vom vedea, că până acum n-am văzut sau auzit viteji, cel puțin anul trecut .
   Rugămintea mea ar fi totuși ca in această perioadă ( până după 11 iunie ) să incerce toți cei care comentează să atașeze și ceva concret pentru că este foarte ușor să strici imaginea unui om aruncând umbre de neâncredere asupra lui.
   Totodată precizez că in campanie vom ( Organizația PNL) aborda aceeași linie , propuneri de dezvoltare a localității pentru binele cetățenilor acestui oraș, nicidecum atacuri la persoană … poate doar la unul dintre candidați, dar si la acela doar cu ”probe” scrise și solide care bineințeles nu se vor inscrie la capitolul atac la persoana, asta dacă va candida. Cu stimă,

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cel mai performant service auto din Prahova de Nord – DR INGY

Duminică, 11 noiembrie 2018, la ora 12.00 va avea loc deschiderea oficială a celui mai performant service auto din Prahova...

telescaun-busteni
DETALIILE FINANCIARE ALE AFACERII TELESCAUNUL DIN BUŞTENI – Dezvaluiri ”incendiare” TelegrafulPh.ro

Cu caractere mari este titlul din ObservatorulPh.ro, care scrie se pare din ce citeste fiecare propriu jurnalist in același ziar...

Close