Ce ți-e cu procentele țării și cu dispensarul din Bușteni

Aseară am trecut prin București, prin Piața Victoriei. Doar am trecut, nu am putut sta decât două secunde. Cele două secunde insă au părut o eternitate, ceva amestecat cu adrenalină, teamă, exaltare. Inchipuiți-vă cam ce simțiți la un cutremur de 7-8 grade R.?

Eeee! Cum este? Dacă v-ați imaginat un cutremur și ați simțit sentimentul, acum imaginați-vă cam ce simte ”PUTE REA” după un ”cutremur” continuu de 12 zile ? … chiar dacă cutremurul este de 4,5 – 5 grade 🙂 .

Ei bine, zic și eu așa ca tot omul că din toate astea, șandramaua s-a șubrezit și mai este necesar ”doar un vânt”, problema este că intotdeauna când pică coșmelia există și victime colaterale, iar in cazul nostru, victimă va fi ”poporul”.

Care popor? … Păi aici e de discutat …

Normal ar fi, să nu fie de discutat care ”popor”! … că dacă este să ne luăm după aleșii noștri acum există vreo trei sau patru popoare, unii de vreo 3,2 milioane de căciuli și basmale care sunt majoritari, altul de vreo 6,2 milioane de căciuli și basmale care au fost majoritari, altul de vreo 9 milioane de căciuli și basmale, care insă n-a votat și cu toate că-s majoritari 🙂 nu sunt majoritari că n-au votat și mai sunt unii care-s morți, dar nu știm câți și ar mai fi și poporul acela căruia i s-a făcut o favoare că i s-a mărit salariul sau pensia dar fiind cam 6,8 milioane din care doar 47% a votat … ce să vezi, nici nu mai ști al cărui popor aparții.

Mi-aduc aminte de bancul cu ”oralul”, care-i bun, dar depinde din care parte privești 🙂 … unii zic că este mișto din partea cu păr 🙂 … dar dacă ești deținător de mustață ? … eh, oricum ar fi, măcar să fie cu final fericit pentru ”popor” ! … și uite așa ne-am intors de unde am plecat … pentru care popor ?

Există o imagine ”defectă” a invingătorului procentual … Domne‘, pe noi ne-a votat majoritatea, 3,2 milioane, 52% domne‘ … respectați voința poporului!

OK! … chiar dacă doar 18% au zis ”DA”.

Pe urmă mai vine un ”domn frumos și incă liber” și bagă faza tare … in Anglia au manifestat 500.000 impotriva Brexitului dar s-a respectat voința ”poporului” majoritar, cu toate că și acolo, majoritatea a infrânt cam tot cu 19% , uitând cum chelăcăiam ( că atunci eram majoritari impreună 🙂 ), că Băsescu a invins cu minoritate, că referendumul n-a fost in regulă, d’astea de ”depinde din care parte privești 🙂 .

Păi dacă atunci erai de partea ”nepotrivită”, acum crezi că ești de altă parte? … și se miră lumea că ”se injură”.

A! că mi-am adus aminte … La Senat a trecut un proiect de lege, cum că dacă injuri pe Facebook vreun ”penal” sau ”pușcăriabil”, nedovedit incă, poți plăti până la 100.000 de lei amendă !!!

Incă nu au apărut normele metodologice ca să știm și noi cum să scăpăm mai ieftin insă se pare că amenda maximă va fi pentru acel mixaj de litere cănd ”Răgnești ca vaca” in combinație cu Uniunea Europeană și mai adaugi vreun nume.

Nu se știe incă sigur dacă se pot taxa prin ”inducție” și sintagmele gen ”DUIE MRAGNEA ! ” insă se aude că NU vor fi pedepsite cele cu ”Kuie Mohannis!” dacă vin de la cele 3,2 milioane majoritare, iar dacă peste acestea mai pui și vreo 100 – 200 de scuipați, deja vei fi premiat cu 100 de lei pentru fiecare participare!

Și acum, pe ințelesul tuturor cum se joacă unii cu procentele 🙂 .

Știți că la Bușteni a fost un protest pașnic impotriva OUG 13, la care au participat 50 de persoane.

Am auzit multe ”vorbe” cum că ”mă p*ș pe ei… ce ăla e protest? ”

Bușteniul are 9000 de locuitori, așadar 0,55% dintre locuitori au ieșit la protest !

La București au ieșit 300.000 de persoane in aceeași zi, din 2,5 milioane de locuitori, așadar 0,12% dintre Bucureșteni au ieșit la protest.

Și dacă mai pui 300 de manifestanți in față la Cotroceni la o populație a Bucureștiului de 2,5 milioane și-ți dă procent de 0,012 … Asta da MAJORITATE ! Și totuși Iohannis a avut bunul simț să vrea să stea de vorbă cu ei și a primit niște scuipați … 🙁 .

Procentual… subliniez că Bușteniul este ”mai majoritar” ca Bucureștiul ! … Ține cont cineva insă de aceste procente ? Nu ține cont ! … Ar fi ținut cont dacă era invers 🙂 .

Veți spune că sunt conjuncturi diferite și aveți perfectă dreptate, insă atunci am voie să-mi pun intrebarea legitimă … care este diferența și cine are dreptate, poporul de 6,2 milioane sau cel de 3,2 milioane ?

Răspunsul CORECT este, NICIUNUL ! … atâta timp cât NU CONTĂM decât procentual!

Și ca să inchei subiectul cu ”ne-a votat majoritatea… și facem ce-am promis” .

Precum știți s-a votat Bugetul țării, pentru ”tot poporul”, poporul lor, al nostru, al tuturor.

Din Prahova, de la PMP ( dna. Bozianu ), s-au propus niște amendamente in domeniul sănătății, pentru un Spital de Pediatrie la Ploiești și ”dispensare” moderne in Văleni, Plopeni, Bușteni, Slănic,Câmpina sau Provița de Jos .

La Bușteni era prevăzut un ”dispensar” modern cu secție de urgență, boli interne,ambulanță locală, etc, in valoare de aproximativ 2,5 milioane de euro … proiect respins de PSD + ALDE, cu toate că dacă-mi aduc eu aminte bine, erau unii care strigau sus și tare că ”Bușteniul a dat un SENATOR! ”.

Senatorului se pare că i s-a rupt basca de Bușteni și n-a făcut niciun lobby, mai ales că, privindu-și ”certificatul de parlamentar” a constatat că nu are absolut nicio obligație față de cetățenii unde a răsturnat căruța cu cetățeni de onoare deoarece pe actul respectiv scrie, citez din memorie :” E.S. Născut la data de 06.09…, in … COSTACHE NEGRI … etc” , nicidecum fost primar al , sau cu un număr de x dosare cu NUP , sau iubitor de futsal, etc. Probabil că fiind mai nou prin parlament ”n-a știut regulamentul”.

Cănd va apare legea aceea cu suta de mii să știți că eu chiar am folosit cuvântul FUTSAL, fără nicio aluzie, n-am folosit nicio cratimă și nu a fost joc sau inversare de cuvinte cu toate că mi-am zis in sinea mea, atunci când am văzut că din nou am rămas fără dispensar la Bușteni … SĂ-L …

In incheiere … Vă place Vescan care cântă ”TIC TAC” ? … Dacă DA, in București sunt așteptați 1.000.000 de protestatari … pașnici! Oare vor avea lozinci cu DUIE Mr. … ?

Web up! ZdB Style

___Vizualizari 790

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Protected: Emanoil Savin, ANI, ICCJ și soluția in recursul de astăzi

There is no excerpt because this is a protected post.

ps01
Sinaia – Parcul Dimitrie Ghica

 

Close