Bușteni, Las Vegas românesc – orașul păcănelelor

Bușteni, Poarta Bucegilor, marcă inregistrată ? … cel puțin așa se zice, sau am auzit de curând la Forumul Turismului Montan.

Un pic despre acest Forum care s-a desfășurat pe 16 ianuarie la Centrul Cultural Aurel Stroe … ____ organizat ( la liniuță n-am găsit cuvântul sau cuvintele de apreciere )… cert insă este că acest forum s-a desfășurat.

 

Bușteniul, la capitolul ”Proiecte,oportunități, constrângeri” a fost descris de dl. Marian Ilie, City Managerul orașului și cu toate că am fost in sală și am și inregistrat, din lipsă de spațiu pe ZdB nu vă pot incă pune la dispoziție filmarea, dar vă pot spune că au fost prezenți in sală din partea ”Porții”, dl. VicePrimar cu atribuții de Primar, Dl Administrator public, eu și dl. Codescu Valentin, ambii consilieri locali din opoziție, ca doi iubitori de Bușteni ce ne considerăm și … și cam atât, cu excepția administratorului de la Casa Magică … deci ! … totodată, din partea localității Azuga au fost prezenți un fost și actualul Primar.

Plecând insă de la Forum, așa, in drum spre casă am constatat că au inceput, din nou, să dispară câte ceva. Nu mi-am dat seama până vineri că in 300 de metri au dispărut, nu mai puțin de 7 unități economice !!!

DA ! este vorba de Dani Pan, patiseria de la intersecția str. Telecabinei cu DN 1, ”OLGA”, care avea o tradiție de peste 30 de ani că inainte i se spunea ”La Steluța” și laboratorul foto, intr-o singură clădire, apoi micul Bistro care se redeschisese in locul fostei gogoșerii de lângă ”Pălărie”, toate astea in nici 50 de metri distanță și ”Diversele” sau ”La de toate”. Vineri, ca totul să fie PERFECT, am descoperit că s-a inchis și CARMANGERIA lui GEORGICĂ, cea de vis-a-vis de Coștila și Pub-ul de lângă ”Chinezi” … WOAW ! 7 dintr-o lovitură, in mijloc de sezon in nici 20 de zile din 2017 ! … și numai vreo 20 de locuri de muncă … nu că nu s-ar fi creat NICIUNUL in aste 20 de zile.

Dar asta nu m-a surprins destul de tare ci …

Nr 1 … Aici a funcționat FIL-San-ul – mezelărie 🙂 .

2. + 2 bucăți păcănele = 3

3. + 1 la Coștila =4

4. in locul băncii Transilvania = 5

5 .Peste drum de numărul 4 = 6

6. iar asta stă depozitată in ”carmangeria” lui Georgică = 7.

Faptul că dacă ști să numeri, vezi că au apărut, exact pe aceeași distanță exact 7 (șapte) ”minicasinouri” cu PĂCĂNELE, 7 la 7 unde 7 este număr norocos.

Dacă toată lumea se gândea cum să găsească o ”nișă” de petrecere a timpului liber, iată că acum s-a găsit … PĂCĂNELE, mijloc de agrement la Bușteni!

Așadar, in curând, Bușteniul va deveni Las Vegasul României, toată lumea va ”păcăni” ! … ce bistrouri, ce patiserii, ce băcănii sau măcelării, astea nu-s productive ! … păcănelele-s de viitor, bani de bani se scot din ele … și să vezi că ajungem la zicala ” când toate nu vor mai fi, vom mânca BANI” … și buni ar fi și ăia că măcar sunt de metal sau plastic dar tare mi-e că de la păcănele ii vom mânca virtuali 🙁  .

Și incă stau și mă gândesc că … a cam sosit momentul să …

dar … despre asta in foarte curândul apropiat … ca nu cumva să zică cineva că m-am inmoiat și nu mai ies din casă că mi-e frică de ”ursul” cu care se zvonește că ”m-am dat” 🙂 !

Web Up! Zdb Style

 

___Vizualizari 1694

One thought on “Bușteni, Las Vegas românesc – orașul păcănelelor

  1. Am petrecut 10 zile în Bușteni între 3 și 13 ian 2017 și, în afară de ski și o vizită la castelul Cantacuzinilor și o excursie la cascada Urlătoarea, nu am avut ce face ! Ah, poate trebuia să mă apuc de …păcănele!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Ceva, ce eu unul, nu as vrea sa mai vad niciodata….

Si sper sa nu mai vad. E drept, intre timp s-au luat ceva masuri.... No comments. http://www.youtube.com/watch?v=iBHMzlc1qCo Si inca doua,...

madonna-EFE
Concert Madonna la Bușteni 201X

Incepem anul cu Evenimente, care mai de care mai bine pregătite. In sfârșit incepem să ne dăm seama că dacă...

Close