Ratează-ți Crăciunul la Bușteni, că de Anul Nou va fi la fel

Păi cum să iți intitulezi un articol altfel, după ce prieteni sau turiști iți umplu mesageria cu fel de fel de fotografii sau iți dau telefon să te apostrofeze că ”NU ZICI NIMIC!”, ”TE-AI VÂNDUT”, ” TACI CA MORCOVUL!” etc.

Și nu de alta dar au dreptate, iar eu tac și tac. Păi tac pentru că in primul rând am avut și eu ceva probleme iar in al doi-lea rând nu le-am știut pe acestea, că pe altele le-am văzut sau aflat și le-am rezolvat.

Să vedem insă despre ce este vorba sau cum să nu-ți ratezi sejurul la Bușteni.

Dacă cumva te indrepți spre ”stațiunea renăscută” Bușteni dinspre București și ca să nu stai prea mult in coloană, poți utiliza ”centura ocolitoare : Romaqua – Piatra Arsă – Zamora – Gară” și ajungi in Centru, iar de aici … Fântânii – Valea Albă – Drumul Hoților – Valea Cerbului – Muzeul Cezar Petrescu – Tunel” și ieși aproape de intrarea in Azuga.

Dacă ai ajuns cu trenul in Gara Bușteni, ca să nu-ți strici sejurul de la inceput, ai face bine să nu te așezi pe băncile din gară sau să-ți pui bagajul pe ele pentru că il rupi.

Dacă totuși ai un fetiș și vrei să-ți sprijini bagajul de o bancă de gară te duci un pic până la Poiana Țapului, pe strada Brumărelelor și vei găsi bănci identice, atât de identice că au și număr de inventar. Băncile astea probabil că au fost casate sau au ajuns prin wire-less pe aici.

Pe urmă, dacă ai reușit să te cazezi pe undeva prin Bușteni și vrei să te duci la schi ar trebui să ști că Pârtia Kalinderu este situată in capul străzii Matei Basarab 🙂 🙂 … Cum unde este strada Matei Basarab ? Păi este acolo ! … Nu ști cum să ajungi la Kalinderu ? … Nici n-o să afli pentru că nu există indicatoare. Pe lângă asta toată lumea se plânge că SC Teleferic Prahova implicit Pârtia Kalinderu este in INSOLVENȚĂ, cumva Bușteniul plătește datoriile acestei societăți 🙂 .Păi la astfel de promovare și imagine …

Dacă totuși ai ajuns, de fapt incă n-ai ajuns și ești cu mașina, ține minte că trebuie să ai portbagajul plin cu bani! pentru că la Parcare, Centru de inchirieri sau Casieria telescaunului NU SE ACCEPTĂ plata cu cardul, pentru că pe aici se face turism CASH AND GO in altă localitate !

AAA ! … ziceam că ajungi cu mașina, și vrei să te parchezi ca omul in parcarea dezăpezită … pe lânga bani, in portbagaj trebuie să ai o lopată, nisip și sare, plus lanțuri, pentru că pe aici se incasează doar taxa de parcare, nu se și dezăpezește, asta intră in sarcina șoferului 🙂 , ca și paza obiectelor lăsate pe banchetă.

Dacă nu ai echipament de schi 🙂 🙂 … te vor lovi in ochi o multitudine de centre de inchirieri insă ”banu’ gros” și să te ții bine de bețe 🙂 …

Pe urmă … coada de la bilete la telescaun …

Așadar,  dacă după câteva faze din acestea care au reușit să te facă ”să te simți bine” nu te-ai hotărât ce să faci, nu-mi cere sfatul pentru că ți-aș recomanda să treci cu vederea aceste ” mici inconveniente”, insă nu cere nici sfatul celor care s-au dus astăzi in Azuga unde au găsit și parcari și echipamente și plata cu cardul și multe altele.

M-aș fi dus și eu dar deja petrecusem un sejur minunat in mașină, de la Câmpina la Bușteni de pe la 13.00 la 16.20 insă eu am ajuns ACASĂ și unde este mai bine ca acasă?

In ceeace privește Crucea de pe Caraiman, nu mai este luminată noaptea insă la câtă promovare a avut, cu siguranță că milionul de turiști care tranzitează anual Stațiunea Turistică de Interes Național Bușteni, știu unde este situată și noaptea… Cum adică care indicatoare cu ”Stațiunea Turistică de Interes Național Bușteni”? … Acele indicatoare care sunt obligatorii prin lege, dar care nu s-au montat niciodată!

Păi iar o luam de la inceput? ”Bușteni – O stațiune renăscută” un fel de ”am căzut din lac in femininul puțului”! 🙂

Domnu’ Geo 🙂 , cum era … ”Royal Parking…. firma care a închiriat o bucata de domeniu public de la primăria Bușteni și care percepe taxa de staționare, asa zisa parcare. 5 handralai sub comanda Marius Cl****ci care în loc sa muncească cer taxe. Nu curata zăpadă și permit parcarea peste capacitatea parcării făcând imposibila ieșirea din parcare. Politia locala anunțată, nu intervine. Sa anunț Jandarmeria pe care sa îi caut eu pe pârtie. ..ca sunt pe acolo. Revin cu telefonul la Politie. AȘTEPTAȚI CA I-AM CHEMAT ȘI VIN DE LA SINAIA….parcă erau în Bușteni. ..
Sleahta ăsta de imbecili percep taxe … dobitoc ul ăla de primar și consiliul local ne spun ca așa se dezvolta turismul în Bușteni. Niște infecți care conduc o turma de prosti”

Păi ai dreptate prietene, AȘA SE DEZVOLTĂ TURISMUL LA BUȘTENI ! … ca toate celelalte de altfel.

Dar precum se spune pe aici pe la noi … Crezi că la alții nu este la fel ? …Și dacă nu este la fel inseamnă că noi nu ne luăm după alții 🙂 !

Si cănd te gândești că in curând se va deschide un birou senatorial la Sinaia … aproape că devin invidios pe premoniția șefului CJ Prahova de la Locale când spunea că și vecinii noștri trebuie să ajungă măcar la stadiul de dezvoltare al Bușteniului 🙁 !!!!

Web-up – ZdB Style

___Vizualizari 1868

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
nC-82_VnNpdbrUTPJgnVE7Vz8eh8IZxU1yH53vAXWU4IPmQwQOXVProZ98P0RdwjpI5GwkOOhiRuWZ3hRF3bH4
After winter video – munții Bucegi

Pârtiile sunt închise oficial, iar prietenii imi povestesc planurile lor de vara. Accept venirea ei, iar în timp ce zambesc...

cp01
Castelul Peleş

 

Close