Emanoil Savin rămâne fără pensie deocamdată

„Am cerut egalitate cu ei. Că primarul merge cu deputatul prin oraş sau prin comună, nu invers”” – „Un primar, după două, trei, patru mandate, iese la pensie cu 900-1.000 de lei. Un parlamentar va ieşi cu 4.000 de lei. Or, primarul e actorul principal, deputatul e actorul secundar. Trebuie stabilit să mergem şi noi pe aceeaşi linie cu ei” – „Măcar 50% din pensia parlamentarilor să aibă şi primarii” … spunea Emanoil Savin, primar la Buşteni şi secretar al Asociaţiei Oraşelor din România in aprilie 2015 cu referire la pensiile speciale ale Deputaților și Senatorilor .

savin trecut psd

Păi…! Asta inseamnă să incurci cu bună știință sau să nu ai habar că un deputat sau senator este for DECIZIONAL iar primarul este EXECUTIV dar asta se intâmplă când manipularea ipocrită că ”primarul” este ”Zeus” iar cei din forurile decizionale sunt niște ”pitici”, se implementează adânc in mintea celui care alege și a celui care este ales.

Mda, primarul este ALES pentru a ”gospodări” cum știe el mai bine o urbe in urma a ceeace HOTĂRĂSC niște ”amărâti” de Consilieri Locali cu majoritate, asta in localități civilizate, in altele, numite și ”enclave”,  primarii aleși doar ”taie, spânzură, fac și desfac, ei comandă, ei execută” iar Consilierii … 🙂 trag ponoasele răspunderii in solidar…

Totuși este de apreciat că propunerea a ajuns in parlament și a și trecut aprobată, după ce ”monstrul sacru” al orașului Bușteni a transmis mesajul … ”aloo, ăia care dați decizii … vedeți băi secundarilor că sunteți acolo datorită mie ! ”

Noroc că niște EXECUTIVI numiți ei GUVERN, care ce-i drept sunt NUMIȚI nu aleși, s-au gândit că astea cu primarii se incadrează la ce zicea Boc, NESIMȚITE, Noroc că avem o Curte Constituțională care, diplomatic vorbind, a dat soluția de Neconstituționalitate pe fond economic al sursei de finanțare, Ghinion totuși că doar la atât se referă soluția de neconstituționalitate deoarece, precum il cunosc pe dl. Doctor, s-ar putea să le găsească sursa de finanțare printr-o ”rectificare bugetară tip suveică” … luăm de la pensionari contravaloarea uleiului, făinii, găleților, etc că-s mulți și ne dăm nouă, primarilor, că tot din Bugetul Local dăm și dacă nu merge așa mai vindem câte o parcelă din domeniul public bine ințeles prin Hotărâre de Consiliu Local … că așa ”consider oportun” șă fac bani la Buget 🙂 .

Poate că acum ințelege cineva de ce tot vorbesc eu despre Principiul Dezvoltării Durabile, pentru copiii noștri, să nu mai VINDEM domeniul public și privat, pentru că uite, vezi, peste 50 de ani când expiră câte un contract de concesiune, sau inchiriere sau superficie, surpriză, din nou terenurile și casele din domeniul public și privat pot constitui surse de finanțare pentru diverse ”aberații” ale ”inaintașilor”.

Totodată mă miră ”focoșenia afirmațiilor” cu privire la cele câteva sute de lei in plus la pensie pentru ”colegii primari” din moment ce in 2009 – 2010 tăia salariile, sporurile și primele in Primăria Bușteni de ziceai că plătea el salariile din buzunar, in timp ce ”colegii primari” nu știau cum să mai facă să le acorde in continuare, nu că in acest moment ar sta lucrurile altfel prin Primărie, cel puțin pentru marea majoritate a funcționarilor, probabil taman pentru cei care nu au parte de ”șpăguță” .

Mă indoiesc că Dl. Doctor, care va avea pensie de COLONEL, de FOTBALIST, de ADMINISTRATOR de diverse, Multimiliardar in moneda Botswanei, s-a gândit că-i vor prinde bine 250 de dolari lunar … asta dacă nu cumva se constată vreun prejudiciu pe la primul, al doi-lea, al trei-lea sau ultimul mandat că atunci oricum nu mai era valabilă legea.

Deci totul e bine când se termină cu bine … dacă nu dai nu are de unde să se reintoarcă … inzecit! iar pe același principiu ”totul se plătește” … inzecit! 🙂 .

Acest articol există deoarece CCR a decis miercuri că este neconstituţională legea referitoare la pensiile speciale pentru aleşii locali, după ce a admis sesizarea Guvernului.

Web Up ZdB Style

___Vizualizari 561

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Parc-Central-1
In Bușteni de Ziua Mondială a Zăpezii si TARIFE la DS Kalinderu

Ziua de 18 ianuarie a fost marcată in 500 de stațiuni din 43 de țări ca fiind Ziua Mondială a...

Super leac – alifie pentru durerea la bască și tarife

Spuneam in niște articole, prin 2015 si 2017, ceva de genul, odată si odată fiecaruia i se va intâmpla să...

Close