Jurnal de candidat partea a II a

Avansăm, incet dar sigur. S-a creat o mică rețea pentru strângerea semnăturilor de susținere.

general de la cruce

– Dacă n-ar fi plouat aproape in fiecare zi cred că până acum am fi strâns toate semnăturile de la susținători dar parcă este ca in ”Meșterul Manole”, piedici, tunete, trăznete, vijelii, teamă și reticență … sper să nu fiu eu Ana 🙂 la sfârșit .

– Când merg pe stradă lumea imi zâmbește, mă felicită, imi semnează de susținere și mă incurajează, bineințeles nu toți. Mulți mă ocolesc de teama de a nu deveni ținte ale unei persoane sau ale unui grup de persoane, se gândesc la ce va urma, la o campanie dezastruoasă din care nu se știe cum vom ieși, sau ce va urma după data de 6 iunie.

Este destul de complicat să explici că in ”campania electorală” nu voi utiliza ”armele” celebre specifice acestor evenimente ca ura, mitocănia, nesimțirea, atacul la persoană, amenințarea, lovituri sub centură sau altele. Nu ! M-am săturat de circ.

Când am intrat in acest ”joc” singura condiție a fost să nu mă dau cu ”dușmanul” 🙂 … și nu cred că ar exista vreo posibilitate in acest sens deoarece acesta nu este un război cu morți, răniți sau victime colaterale, nu te omoară nimeni pentru că vrei să dezvolți o localitate, cel mult se poate impotrivi in primă fază neștiind că această campanie va fi indreptată spre cetățean, spre idealuri, bazată pe respect față de ceilalți candidați.

Eu nu vin la Primărie că aș mai avea ceva de vândut, sau de furat, vin pentru a conlucra cu cetațenii, cu aparatul administrativ cu instituțiile cu agenții economici. Un Primar sau un Consilier Local ar trebui să reprezinte liantul intre Administrație și Cetățean!

După aceste afirmații sunt sigur că există persoane care vor incepe să zămbească și vor spune că sunt idealist. Poate!

-Cei, de pe partea cealaltă a monitorului, s-au gândit vreodată cum ar fi o campanie electorală CURATĂ, bazată pe liberă exprimare, pe bun simț, pe transmiterea unor mesaje către locuitori reale, bazată pe conștientizare și pe principiile dezvoltării durabile, pentru viitor, pentru copii lor, ai mei ai tuturor ?

-Provoc hohote de râs când zic că vreau in organizație doar persoane care să nu fie puse ”pe furat” sau să aibă alte interese decât regenerarea Bușteniului , care este problema ? … In Bușteni nu mai există oameni cinstiți și curați ? Toți furăm , toți avem gânduri ascunse, toți mințim?… Nu a mai rămas nimeni ?

-In Bușteni ”dreapta” va avea 10-12 poziții la funcția de consilier , cel puțin in preferințele de vot și noi nu avem lista organizației completă pentru funcțiile de consilier. Unde sunt cei care vor să se implice in viața economică socială și chiar politică a localității?… Unde sunt cei cu viziuni liberale?

– Toți vor să audă ”ce promit” sau ce dau pe urmă … NU PROMIT NIMIC DIN CEEACE STIU CĂ NU POT FACE! … și POT DA VIITORUL DURABIL. Asta bineințeles dacă vom putea intra in competiția electorală, cu toate că …

 

___Vizualizari 713

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Se aplică AMNISTIA fiscală și reducerea impozitelor pe perioada starii de urgență la Bușteni

Stimați cetățeni ai localității Bușteni, Au apărut normele de aplicare pentru OUG 69/2020 , privind reducerile de impozite și taxe...

0099rigler-rosusinegru
Eliseul din Valea Cerbului – 1900 – 1910

Eliseul din Valea Cerbului  - o scurtă trecere in revisă prin anii 1900 - 1910  - Denumirea inițiala "Eliseul din Valea...

Close