Despre Poliția Orașului Bușteni

Mi-am manifestat intotdeauna in Ziar de Bușteni increderea in Instituțiile Statului. Veți spune că sunt ”copil” insă vă voi răspunde că sunt ”matur”.

politia busteni

Intrând direct in subiect, săptămâna trecută am aflat că ”…la capătul unei ample acțiuni sub acoperire, ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) – Serviciul Judeţean Anticorupţie (SJA) Prahova și Buzău, alături de colegii lor din structura centrală au „săltat” zece polițiști rutieri și de la Ordine Publică, acuzați că luau mită de la șoferii care tranzitau Valea Prahovei.polițiștii sunt de la Poliția Bușteni, Poliția Comarnic și de la Serviciul Autostrăzi, din cadrul Direcției Poliției Rutiere a IGPR. ” ( evz.ro )

7 sau 8 polițiști erau de la Bușteni și m-am ingrozit. Mi-am dat seama de fapt că am ajuns să trăim intr-o lume in care suntem ispitiți să greșim ca apoi să-și fluture alte ”unele” instituții sau chiar aceeași instituție ”realizările in combaterea corupției”, fără să vrem să ne dăm seama, după părerea mea, că de fapt iși sapă credibilitatea și respectul de care au nevoie.

La fel de ”copil”, credeam că pe polițist, pe jandarm, pe primar, pe consilier,pe procuror etc, TREBUIE să-l respect pentru că-și face datoria, dar văd că mi se imprimă ideea că TOȚI de fapt sunt corupți și că NU MAI TREBUIE SĂ AM INCREDERE in cel care mă apără sau mă reprezintă.

In ultimul timp am numai dileme, sau ”trileme”, acum chiar TREBUIE când văd un polițist, jandarm, primar, consilier, procuror etc, pe stradă SĂ NU AM INCREDERE IN EL, să fiu convins că TOȚI SUNT CORUPȚI ?

Rolul/datoria polițistului, sau al instituțiilor de control este PREVENȚIA, ori dacă ne gândim la prevenție eu imi explic cumva așa:

Când o instituție are informația că se intâmplă ceva (rău) in interiorul ei se autosesizează, il informează pe cel care a apărut in vizor că sunt ”niște incompatibilități” care pot afecta in primul rând imaginea și rolul instituției și apoi controlează dacă subiectul a recidivat, toate acestea la ”umbră”, nu in lumina reflectoarelor sau aparatelor foto.

In principiu, dacă cei de la anticorupție sau interne ii inștiințau pe cei 8 … mai băieți, vedeți ce faceți că nu-i in regulă, băgați-vă mințile-n cap ( cu alte cuvinte ), sunt convins că așa ceva nu se mai intâmpla. Dacă totuși se intâmpla, erau ”ridicați” frumos, fără tamtam, se trimiteau sau transferau alte cadre și totul decurgea normal și liniștit … dar nuuu, au trebuit doi ani de ”filaj” și ispititori sub acoperire care să facă diverse ”nelegiuri”, să cadă la ”pace” ”polițiștii corupți”.

Bine, bine, că tot trăim in țara in care există NUMAI corupți, unde sunt corupătorii ?

Ce i-a oprit pe corupători ca in momentul in care au fost opriți in trafic să nu spună, ”domnupolițist, am greșit, jur că nu mai fac niciodată, dar de corupt nu vreau să te corup”, să ridice procesul verbal și amenda, să-și lase permisul la agent, să plătească și gata, deoarece GREȘISE IN TRAFIC. … păi nuuu, că stai să vezi, e ”pâinica”, ”mor copilașii de foame”, ”mă părăsește amanta că n-am cărăuș la bolid” … iar apoi …” șefuințelege-mă și mata pe mine” … păi dacă ai pus odată placa asta trebuie să ști că și cel din fața ta are cam aceleși probleme, dar totodată vinovatul principal nu este coruptul ci corupătorul, iată fenomenul corupției.

Numai că, pe urmă cu o delațiune mică l-ai aranjat pe ”agent” că detu ești ”jmecher” cu dublu jm, organele de control intern in loc să prevină s-au luat după delaționist și in loc să dea o circulară de ”prevenție” s-au apucat să ”cerceteze” prin metoda ”hai să-l săltăm pe corupt prin metoda ispitei”

Nu sunt de acord cu mita, spaga, etc pentru că vreau să se schimbe ”metehnele” dar nu poți schimba ”metehnele” cu metode de ispitire gen scopul scuză mijloacele.

Mijloacele folosite in acest caz (Bușteni) nu au fost de prevenție ci de ispitire, s-a lovit in imaginea celor care ar trebui respectați ( POLIȚIA ROMÂNĂ ) ca mai in toate cazurile de ”mare corupție” .

Bușteni

Cu toate că nu sper să mă ia cineva in seamă, pentru că trendul ”justițiar” și ” anticorupție” acesta este, imi doresc O TARĂ, numită ROMÂNIA, nu ”una ca afară”, in care să nu mai aflu de la TV că Sediul Poliției de la Bușteni a rămas GOL că ”ăia” erau toți corupți, ci să văd fețe de polițiști noi pe stradă, vigilente, gata să mă apere impotriva nelegiurilor să simt că ăsta e rolul lor”, să nu mai văd aberații de genul ”Primarul Gigel a furat acum o mie de ani nu știu ce” ca pe urmă să văd ba un ”sub control judiciar” ba un ”ne scuzați că … de fapt primarul Gigel era ACHITAT dar l-am ”săltat” că știa el de ce ”și ne-a zis și nouă după care și-a recunoscut faptele” , aș vrea să fiu chemat la VOT Anticipat pentru că Primarul plătește pentru ceeace a făcut și cam atât, este treaba lor cum se rezolvă, dar ar trebui aplicată PREZUMȚIA DE NEVINOVĂȚIE nu SUSPICIUNEA REZONABILĂ . Când am scris ”Primarul” , m-am referit la TOȚI .

Vreau să-mi imaginez o AMNISTIE A POPORULUI ROMÂN CORUPT ( că ințeleg că toți suntem corupți ) iar asta nu e de bine, de astăzi este LEGE, NU SE MAI FURĂ SAU CORUPE, ce-a fost a fost că banii tot nu se mai recuperează și oricum nu pot fi folositi pentru repararea trecutului, A FOST, să merg pe stradă și să-i văd pe toți că și-au schimbat părul și năravul iar dacă nu ii voi vedea inseamnă că nu au respectat legea dată, deci AU FOST pentru că acum avem o lege expresă!

Este destul de aiurea in acest moment să mergi pe stradă și să-l vezi pe polițistul de la trecerea ”pentru persoane cu dizabilități”, care-ți spune să stai pe loc și să nu treci și tu, să nu te gândești ( mai sunt unii ) , ce zice ”coruptuăsta” ?… și să treci ca un epitet.

Deja am auzit vreo câteva comentarii in trafic … ”ăștia tot nu s-au invățat minte !” sau ” ce mai vrea și asta acu‘ … iar spagă ? ” … cam asta este imaginea creată Poliției de la Bușteni in acest moment și nu-mi place deloc !

Vreau prevenție, vreau siguranță, este dreptul meu, iar dacă greșim de acum in colo să plătim.

Acest articol NU este un pamflet.

___Vizualizari 2920

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
DSCN0001_01
A venit toamna

  Ruginiul pădurii de fag iși face loc printre verdele brazilor. Culoarea pictorului natural modelează pânza in iluzii optice. Toamna...

Tariful apei la Bușteni nu a crescut ci a fost ajustat pozitiv

Incepând de ieri, 1 iulie, intră in vigoare noile tarife ”ajustate” la serviciile publice de alimentare cu apă şi canalizare pentru...

Close