Țigara fericită – Cum poți fuma in orice restaurant și club

Păi dacă se dau legi și dacă toți NEfumătorii ne tratează ca pe ”pleava societății”, este de datoria NOASTRĂ, a fumătorilor, să găsim soluții de a trăi in continuare NORMAL și DECENT !

fumează decent

Atâta timp cât țigara nu este scoasă in afara legii nu prea pot ințelege de ce este interzis să o consumi in ”spații publice” cu doi pereți și acoperiș, dar OK, am pierdut o bătălie.

OARE !

In cazul meu, că-s fumător de vreo 20 și ceva de ani, nu-mi convine, dar TREBUIE să respect LEGEA. Bun, o voi respecta, insă nu prea știu cum se vor descurca ”furnizorii de timp liber” deoarece am luat niște decizii și cred că nu numai eu.

In primul rând, nu am de ce să fumez AFARĂ din restaurant sau bar sau club, PUNCT ! … Deci nu le voi mai frecventa, nici eu dar NICI nefumătorii din familie 🙂 .

Nu-mi aduc aminte ca ”nefumatorii din familie” să se fi dus fără mine la restaurant, bar, club, etc insă dacă-i intrebai dacă sunt de acord cu interzicerea fumatului in ”peste tot de alimentație”, ar fi zis normal, DA .

Ok, nu sunt nesimțit, să fumez prin instituții publice gen spitale, școli, etc sau cofetării, dar , având in vedere că in SPAȚIILE PRIVATE NU SE MAI POATE FUMA este ceva in neregulă, chiar și constituțional. De când STATUL ingrădește activitățile LEGALE ? Mâine s-ar putea să se interzică ALCOOLUL in Baruri și Restaurante, cafeaua, că face râu la inimă, pupatul că transmite boli și cu siguranță se va interzice sexul protejat pentru că altfel nu vom mai avea diverși ”distinși gânditori” care să dea astfel de legi.

Acum vin și eu cu o idee LEGALĂ de a fuma ORIUNDE in SPAȚIUL PRIVAT – Studiu de caz :

Sunt patron de Club, Restaurant, Bar , proprietatea mea sau inchiriată sau concesionată .

Am clienți fumători și nefumători, insă de când s-a dat legea nu mai vin NICI nefumătorii iar cifra de afaceri mi-a scăzut cu 70%.

CE FAC ? TREBUIE să inchid !?

Dacă inchid, CE FAC ? … că d-asta mă reprofilasem pe ”treaba” asta, că altceva nu mai mergea sau …

Dacă inchid, ii dau afară pe angajați, nu mai plătesc utilități, nu mai platesc impozite … STOP ! … chirie sau impozite TREBUIE să platesc !

UPSSS !

Dar legea nu prevede nimic dacă SUNT LA MINE IN CASĂ ! …Cu prietenii 🙂 .

Deci, eu patron de club, restaurant, bar, impart clubul in două părți și jumătate . O parte pentru Bar-Restaurant-Toalete iar cealaltă parte și jumătate PENTRU MINE ȘI PRIETENII MEI !

Dimineață mă duc la NOTARIAT și imi inchiriez SPAȚIUL MEU PRIVAT pentru MINE și apoi la Fisc să platesc impozitul la contractul de inchiriere, asta dacă nu imi trag un contract de COMODAT, iar apoi voi pune spațiul la dispoziție tuturor prietenilor mei, . Ii primesc cu drag la o ușă distanța LA MINE IN CASĂ, să fumeze, să bea, să facă ce vor ei. Poliția intră DOAR cu mandat ! … DECI ? 🙂 .

Greu nu este, iar asta ține de ORICE intreprinzător care dorește să vadă in CLIENT un PRIETEN !

Prieteniile pot fi demonstrate cu un cont de FB sau și mai tare, cu un CONT de PRIETEN pe site-ul personal.

Mai departe … FIȚI CREATIVI !

Nu mă las de fumat pentru că nu am voință, sau chef, sau nu pot sau … Dar care este treba statului in chestia asta ? Ține la sănătatea mea pentru că … ???

Păi dacă ies in frig și ploaie să fumez și fac pneumonie și stau prin spitale și pap banii statului și poate că și mor din cauza asta, cine mai plătește impozitele și taxele ?

Așa, dacă fumez, fumatul POATE DĂUNA sănătății dar poate că NU DĂUNEAZĂ, iar dacă dăunează o să fie peste 20 – 30 de ani de plată de impozite și taxe… 🙂

HUOOOOOO !

Update – Am inchis comentariile la acest articol pentru că am venit cu precizari și idei noi, care pot fi citite in link-ul urmatorhttp://ziardebusteni.ro/2016/03/22/tigara-fericita-2-cum-poti-fuma-in-club-tamaierul-ambiental/

 

___Vizualizari 51742

88 thoughts on “Țigara fericită – Cum poți fuma in orice restaurant și club

  1. Eu nu fumez da-n ultimii 20 de ani mi-am distrus sanatatea prin baruri, restaurante si alte localuri imbibate de fum. De ce ti-ar fi tie permis ca-ntr-un spatiu public sa-mi faci mie rau. O sa spui: daca nu-ti place fumul, nu intra! Da’ nu mai bine intram toti, iar tu-ti misti fundul afara pentru 3 minute, sa inhalezi fum?
    Am cativa prieteni ospatari care, desi-s fumatori, asteptau cu nerabdare sa intre legea. Pune-te-n locul lor si zi-mi ca ti-ar conveni sa respiri 8 ore-n fiecare zi noxele emanate de puturosii carora le e lene sa-si miste fundul pana afara

    1. Eu fumez insă ”tolerez” nefumătorii . M-am pus in locul prietenului dvs și va pot spune ca peste un an va fi ȘOMER, deoarece deocamdată in România numărul fumătorilor care frecventează cafenele, baruri , cluburi, discoteci, etc, este mai mare ca al nefumătorilor, că nu degeaba ați inghițit fum in localurile ”imbibate” in ultimii 20 de ani.
      Apoi, cine spune că mi-e lene ? … nu mi-e lene să ies afară dar nici nu ma simt confortabil și risc să mă ”imbolnăvesc de frig”, așa că NU MAI FRECVENTEZ LOCALURI, stau acasă și mă simt bine cu prietenii mei fumători. Cine vrea să facă parte din cercul nostru OK, cine nu, nu. Toleranța se aplica in dublu sens. Legea ANTIFUMAT place … perfect, să se simtă nefumătorii bine peste tot, mie unul imi pare chiar bine că iși mențin sănătatea, dar să nu auzim peste ceva timp că ”cuibușoarele” fără fumători sunt inchise in mare majoritate și au chef să intre in grupul nostru deoarece vom risca să se interzică fumatul in casă, pe proprietatea privată, iar atunci când se pot ingrădi drepturi pe proprietatea privată nu prea mai este in regulă..
      Ideea insă nu era pt nefumători ci pentru patronii de astfel de unitati care nu vor totuși să-și inchidă portile pentru că legea ii ingradeste libera activitate.
      Dacă stam să ne gândim un pic și dacă ești conducător auto atentezi la ”sănătatea” oamenilor, iar dacă mai și bei la volan … deci de ce nu s-a interzis alcoolul, de ce nu s-a interzis vânzarea etnobotanicelor, de ce nu se interzice defrișarea pădurilor, etc.
      Mulțumesc pentru comentariu. Părerea dvs este importantă
      Cu stimă.

      1. Am mai pus întrebarea aceasta undeva: la scăderea numărului de turiști străini s-a gândit cineva? Cine dracul să mai vină în țara în care ieși din bar ca să fumezi țigara de la cafea? Știți “antireclama”cu motive să “mnu”vii în România? Ei bine, am găsit o antireclama asemănătoare despre Olanda, iar unul din cele 15 motive era că în barurile lor lturistii … ați ghicit!

        1. Stimate domn Constantin,
          MERITAȚI UN PREMIU PENTRU INTREBARE!
          Adevărul este că nu am vazut sau auzit dezbătută această intrebare și chiar ar trebui realizat un ”impact direct” asupra turismului din acest punct de vedere. Problema ar fi că ”ai noștri” nu au realizat vreun ”impact direct” nici pentru neaoși darmite pentru străini.
          Sper din toată inima că sunteți NEfumător, nu ca mine, care incerc să găsesc virgule și vă rog totodată să-mi permiteți să distribui intrebarea dvs in toate mediile cu care am contact.
          ( Cu acord sau fără, conform regulilor de proprietate ale ZiardeBusteni.ro comentariile, imaginile, articolele pot fi distribuite cu indicarea sursei de catre administratorii ZdB)
          Cu multă stimă,
          Cristian Achim

        2. Ai o minte extrem de limitata. In Anglia e legea asta si Londra e mai vizitata decat New York. CINE DRACU INTRA INTR-UN BAR IN CARE SE FUMEAZA??? Asta e intrebarea. Civilizati-va!!!!

        3. Domnule Constantin, dumneavoastra se pare ca nu prea iesiti din tara, asa este? Un local plin de fum, dimpotriva, respinge turistii, fiindca in tara lor nu se fumeaza in restaurante si pub-uri, si ei asa sunt obisnuiti.

        4. Legea asta mi se pare o tâmpenie. Dar!!!!! În Germania,Austria nu se fumează în bar, club, cafenea.. In Austria nu ai voie sa fumezi nici macar pe strada, decat in locul special amenajat! asta este aberație cu” Cine mai vine în România și să iasă afară să fumeze”. Nu cred ca turiștii care vin sau veneau în România doar pentru ca se fuma în baruri.. Avem o țară frumoasă și nu o strica legea antifumat.

        5. Cica in austria nu se fumeaza in baruri si cafenele. Stau aici de 3 ani si multe baruri au spatii pt fumatori si pt nefumatori. Si in rest se fumeaza in orice bar/cafenea chiar si restaurant.

      2. Da pentru unii crezi k e confortabil sa stea in fumul tau al altora …nu cred….nu e confortabil sa te deplasezi ca vezi doamne raceste te imbolnavesti atunci imbolnavestei pe ceilalti nu??…inainte cand ma intorceam de la o cafenea veneam cu hainele imbibate in miros de tutun acum pot sa respir si eu un aer mai curat…toata lumea se gandeste la confort da la sanatatea celorlalti nu se gandeste nimeni,daca vrei u sa iti faci rau nu am nimic impotriva da nu ma obliga pe mine sa stau in fumul tau ca u nu poti sa te ridici si sa iti savurezi tigara, o gravida nu are voie sa iasa la un suc ceva ca e nevoie sa stea in fum de tigara …

        1. da, poti respira un aer mai curat doar ca , acum cu legea anti-fumat , voi nefumatorii nu mai fregventati cafenele si baruri din cauza faptului ca aveti prieteni fumatori iar ei refuza sa mai iasa intr-un spatiu in care nu pot sta la masa sa bea o cafea/bere, un pahar cu vin si sa nu fie obligati sa iasa afara din local ptr a fuma o tigare ! deci, patronii de astfel de cafenele/baruri vor ajunge sa isi inchida afacerile iar numarul de someri v-a creste drastic ! si legat de obligat, noi nu obligam pe nimeni sa stea in fumul nostru de tigare, voi de ce ne obligati pe noi sa stam in frig/ploaie ptr a fuma o tigare ?? si lasa-ma sa cred ca daca ai fi fost patron de cafenea nu ti-ar fi convenit legea asta ptr ca ai fi pierdut enorm ! tocmai legea anti-fumat lipsea in tara asta , in rest le avem pe toate :)))

      3. Sunt fumator si proprietarul unui restaurant din Brasov. In weekendul trecut am avut incasari mai mari decat in weekendurile din preajma sarbatorilor. A fost un record de incasari, tocmai pentru ca lumea n-a mai stat cu o apa plata si pachetul de tigari, si am fost nevoiti sa prelungim programul la bucatarie, abia am facut fata comenzilor.

        1. Foarte tare! Te rog să-mi transmiti si mie niste poze că nu se poate să nu fi făcut . Trimite-le nemodificate cu XIF Data și le pun la Articol ca probă ”că ce bună e legea”
          Chiar mă bucură faptul că nu este ca mine, dar până acum de ce beau fumătorii doar apă plată ?

      4. Ia gândește un pic astfel! Ce-ar fi să vin eu să fumez iarbă lângă masa ta chiar și în bar,și nu numai eu,ci oricine,în fiecare zi,pentru ca legea mi-ar permite, si spune-mi sincer,ți-ar conveni să te umplu cu fumul meu de mahoarcă??? Vrei sa fumezi? Fa-o afara,sau abtine-te! Am fumat si eu dar m-am lăsat. Atunci când fumam,gandeam ca tine. Și nu mă gândeam la cei din jur. Dar acum văd lucrurile din altă perspectivă.
        Nu e corect ca eu acum să merg în bar,și să-ți trag fumul tău în plămâni! Și de ce să nu intru,dacă mereu am intrat? Pentru că fumezi tu? Acel spațiu ne este destinat amândurora. Legea este dreapta! Nu fumezi pentru că altuia nu-i place! Nu mănânci rahat,pentru ca altuia nu-i place! Nu te masturbezi,pentru ca altuia nu-i place! Simplu!!!

    2. Da nu ar fi mai frumos ca intr-un local sa fie spatiu pentru fumatori si nefumatori .. cum deja era in unele din ele ? de ce sa ma duc eu afara in ploaie sau in frig sa fumez ? si de ce sa ma las de fumat ? pentru ca lumea e idioata si trebuie neaparat sa fie de o anumita parte ? hai sa ne intelegem ca oamenii si sa fie bine si pentru fumatori si pentru nefumatori .. zic !

      1. Asa era legea pana acum si nu se respecta nicaieri, tocmai de aici si aceasta drastica modificare a acestei legi.

    3. Si angajatii de la benzinarii care iti baga combustibil sunt supusi unor factori nocivi atunci cand inhaleaza vaporii de “gaz”. Si cei care lucreaza pe platformele petroliere sunt supusi unui risc mare. Si cei care lucreaza in politie/pompieri sunt supusi unui risc. Este alegerea noastra ce meserie ne alegem, nu ne obliga nimeni cum nici pe ospatari nu ii obliga nimeni sa ramana acolo definitiv.

    4. auzi ba tampitule, majoritatea are puterea 80% din cei ce frecventeaza baruri/cluburi fumeaza, ia hai tu mars pe terasa si crapi acolo de frig

    5. Da? atunci te-as ruga la iarna cand sunt minus 20 de grade sa iesi afara cu prietenii tai FUMATORII.atat as vrea sa vad si eu daca va convine sa stati in frig la minus 20 de grade.

  2. Toata lumea se plange si invoca taxele. Tigarile sunt legale, fumeaza cat vrei afara. Fumez de 10 ani si de 2 ani m-am mutat in Anglia (unde nu se fumeaza in spatii inchise si nimeni nu are obiectii pentru ca sunt un popor CIVILIZAT). Vreti schimbare, dar nu vreti sa va schimbati. Cand vad toate comentariile: ba ca nu mai fumati in bar si fumati in casa unde va imbolnaviti familia si copiii, ba ca raciti pentru ca stati in frig. Dar de toate tipurile de cancer nimeni nu zice nimic? O sa vedeti si voi localurile cu alti ochi. RUSINEE!!!

    1. Sub cuvânt de onoare că MĂ LAS DE FUMAT in momentul in care vom fi la fel de civilizați ca Englezii, adică autostrăzi, salariu mediu 1800 Lire sterline, invătământ ca lumea, fară corupți, fara ecoli, totul bio, fara noxe la masini, industria să duduie, locuri de muncă conform scolilor urmate și etc, dar până atunci fumează tu afara și lasă-ma-n durerea mea ”SĂ TRAG UN FUM!” că astea nu le rezolvă nimeni dar se pare că fumatul e important.

    2. In anglia dupa miezul noptii, in unele cluburi se inchid usile si petrecerile devin private…apoi cine vrea sa fumeze, sa fumeze….
      Sunt fumator si exnefumator….oricare fumator a fost candva nefumator…. problema mea nu e legata de nefumatori si de faptul ca ei sunt deranjati de fum si afectati de fumatul pasiv. Problema mea e ca macar unele locatii, macar unele cluburi puteau sa devina exclusive pentru fumatori, pentru ca actualmente toate sunt exclusive pt nefumatori… .
      S-a gandit oare cineva la detaliile legate de cluburi? Cam asa sta treaba….ies deseori singur in club….si ce crezi…de cand cu legea daca sunt nevoit sa ies de 8 ori afara…se face dimineata…pt ca urmeaza de fiecare data fluxul urmator: ceri nota, vine nota, achiti nota, mergi la garderoba, iei geaca, iesi afara (urci/cobori), fumezi, apoi intrii, lasi geaca (coada), cauti masa/scaun, astepti, comanzi, vine bautura si a trecut o ora juma’ si e timpul sa repeti procesul.
      Poi eu am iesit sa mai si dansez nu doar sa alerg de colo colo!!! O lege de tot rasul care va face ca fumatorii sa iasa doar pe timpul verii la terase si cluburi in aer liber….sau pe plaja la mare…

  3. Esti un idiot si tu si articolul tau. Sunt fumator de 15 ani si sunt total deacord cu aceasta lege pentru ca un nefumator nu este obligat sa imi inghita mie fumul de tigara. Eu aleg sa fumez el ca sa aleaga sa nu fumeze trebuie sa plece din acel local. Este o lege extrem de buna , acum poti respira intr-un pub in sfarsit. Idiotule

    1. Multumesc pentru apreciere.
      Articolul se referea la ”Prietenii” micilor intreprinzatori care pot fuma in casa intreprinzătorului, unde nimeni nu-l obliga pe nefumător sa părasesca localul, dar pe principiul tău de apreciere nu pot să-mi imaginez decât că ai fost superficial in citirea articolului.

    2. De aceea existau 2 părți în restaurante, terase, baruri, cluburi, etc. Fumătorii aveau partea lor restul avea partea de nefumatori. Ce era așa rău înainte ?

  4. Sunteti idioti voi cei care va credeti mai destepti si mai presus ca legea de va dati importanta si inventati voi metode de a fuma in baruri etc. In toata europa e legea asta cu fumatul. Si nu se plange nimeni. Hai mars la munca.

      1. Reprezinți fix ce este în neregula cu România…fix ce ne-a adus în situația de cacat în care suntem ca popor…mentalitatea asta de “lasă dom’le ca nu știe ăștia…merge și asa”. Prietene, vrei sa te sinucizi încet? OK…problema ta, dar pana la a debita inepții de genul scăderi de 70% a clienților etc și amenajarea de spațiu locuibil în cafenele și ca este de datoria fumătorului sa fenteze legea…pai se vede ca în 20 de ani de supt smoala ți-a cam ros creierașul. Uite un sfat sincer de la mine…procura o canistra de benzina, umple pe cât posibil o cada cu ea, apoi intra în ea și relaxează-te cu o țigară bine meritata. Măcar asa poate se vindeca și tara asta de încă un neg

    1. Nu stiu care sunt idioti, cei care vorbesc fara sa stie (genul tau) sau cei care isi exprima nemultumirea fata de aceasta lege.
      Can spui toata Europa, imi permit sa te intreb, la ce anume te referi? Germania, Austria, le incadrezi aici?
      Ei bine pentru informarea ta corecta iti aduc la cunostiinta ca in ambele tari exista localuri si inca un numar destul de mare in care SE FUMEAZA!!!!!!
      Asa ca inainte de a eticheta pe cineva ca idiot, documenteaza, asa nu vei risca sa cazi in penibil, doar de dragul de a posta si tu ceva si a parea interesant!!!

  5. Usor de zis greu de facut. Esti zmeu pana iti iei vreo 2-3 amezi de cateva zeci de mii de lei ca doar este persona juridica … s-au mai grav iti inchid unitatea si apoi dute prin tribunale cu ei si tot o sa pierzi ca statul castiga mereu si apoi o sa te linistesti ???

  6. Sincer…prieteniiei nefumator m-au marginalizat…injurat…si sunt tratat ca pe un ciudat…pt ca sunt fumator…chiar un bun prieten…m.a injuat in bar si a spus ca asa meritam toti fumatorii…sa stam afara sa fumam ca ei nefumatorii nu sunt obligati sa ne suporte mirosul….in concluzie…fumotorul isi pierde prietenii datorita acestei legi care pe ei (nefumatorii)i face sa se simta importanti…ok…suntem nimicuri pt voi…asta e…tara de kk

  7. Ma amuza și ma îngrozesc în același timp comentariile tuturor. Haideți sa nu mai cautam nod în papura cum sa facem sa fumam în localuri. Asta este, asta este legea…trebuie aplicată . În legătură cu Anglia, crezi, Dnu Cristian, ca peste noapte au ajuns unde sunt acum? Crezi ca te vei trezi într-o dimineață și o sa fie 1800 lire salariul minim? Nu, toate la rândul lor și luate ușor ușor și fără deștepți ca voi care sa găsească mișmașuri sa fenteze legea, ca din cauza asta ne ducem de râpă. Ce nu ne convine dam șpagă, facem noi o noua lege ca sa fie bine ptr…cine? Apropo, aerul pe care îl respiram cu toții este necesar ptr supraviețuire, corect? El este curat, sau asa ar trebui sa fie, corect? De ce un nefumător trebuie sa se intoxice cu fumul de la țigarea ta? Fumează frate acasă, în mașină…dar nu “strica” aerul celui de lângă tine. Este viciul tău? Foarte bine, sa fii sănătos cu viciul tău, dar nu obliga pe altul sa fie și el pasiv viciului tău. Mulțumesc și scuze de deranj.

    1. Adevărul este că nefumatorii nu au mașini, care surpriză poluează. Defrișările se fac doar de fumătorii. Cam ai dracu’ ei.

    2. Statul in primul rand ar trebui sa creeze locuri de munca, conditii de trai ca afara, iar mai apoi sa vina cu legi ca afara !

  8. Unde plm sunteti toti nefumatorii, ca de cand s-a dat legea asta mi-au scazut vanzarile la ambele localuri cu peste 50%…va tot vaitati ca nu puteati iesi din cauza fumului…unde PLM sunteti acum ??? Ca la mine nu sunteti clar…am 72 de angajati, platesc lunar intre 60 si 80 mii lei lunar la stat in taxe, investitii de peste juma de milion si credite la banca de tre sa plateasca si copii mei …UNDE SUNTETI ??????

  9. Voi fumatorii nu va ganditi ca le afectati sanatatea celor din jur ?copii si oameni in varsta ? Nu suntem obligati sa va suportam voua vicile !

  10. Sunt fumator 50% din lege mi se pare normala fara a se fuma in restaurant pizzerie sau unde se mai serveste mancare… Dar restu de 50% e o porcarie. Despre partea cu sanatatea… cati dintre nefumatori care mor din cauza fumului de tigare nu conduc vreo rabla de prin germania care are cel putin 20 de ani si trec ITP pe pile si ma polueaza intr=-o zi si pe mine si pe el si peste tot prin oras pe unde se plimba mai mult decat o sa poluez eu cu tigarea si daca fumez 100 de ani. Eu zic sa se scoata masinile mai vechi de 15 ani din circulatie ca nu-ti garanteaza constitutia dreptul la masina( pe faza ce scrie in constitutie ca poti fuma). Si tot o ardem democratic pai democratic sa votam dimineata la cafea in bar 10 fumatori si 2 nefumatori pai pe principiul democratiei sa iasa aia 2 afara sa bea cafeaua nu. “Ne omorati copii in baruri si cluburi nu se poate merge din cauza fumului”-pai mai parinte cretin “vrem o tara ca afara” ce sa vezi surpriza afara daca nu esti major nu ai ce cauta nici in club nici in bar deci daca fi-ta aia pitipoanca de 15-16 ani merge in club si moare de la tigari pai e vina ta nu a mea ca fumez unde au voie doar “oameni mari” sa mearga. Si mai e categoria “daaaa cati bani ai dat pe tigari pai puteai sa faci cu ei x sau y” pai tu esti nefumator si nici nu ai facut nici x nici y .. Si daca eu vreau sa dau 15 lei pe tigari si nu pe o shaworma sau pe aripioare e treaba mea …

  11. Bineînțeles că nu îi înțeleg pe nefumători. Ei par mult mai deranjați de reacțiile fumătorilor la această lege decât fumătorii de efectele legii. Până la apariția acestei legi „civilizatoare” existau localuri, baruri în care fumatul era interzis sau care aveau spații special amenajate pentru fumători. Acolo nici un nefumător nu era lezat în alegerea lui. Acuma toți nefumătorii sar în sus de bucurie că… ce? Înainte, și fumătorul și nefumătorul puteau alege, Acum, nu. Se poate percepe diferența?

  12. Asta chiar e cel mai prost articol citit in ultima vreme. Ideea asta poate fii doar a unui pusti de 15 ani,altfel nu vad cu ti-ar putea trece prin cap ca poti desfasura activitati economice asa…..CA LA TINE ACASA …pai daca ar fii asa hai sa facem toti baruri pe naspa…..ca sunt la mine acasa si le vand sucuri “prietenilor”…..citeste legislatia inainte sa scrii gogomanii pe net

  13. Am fost fumator de peste 15 ani dar am reusit sa SCAP de porcaria asta de drog acum 1 an si ma bucur enorm. Ce? Inainte sa va apucati de fumat aveati nevoie de tigara ca sa traiti linistiti? Eu va recomand sa faceti ceva si sa scapati din inchisoarea pe care o reprezinta fumatul. Nu renuntati la nimic din contra va eliberati. Nu mai plangeti din cauza legii ca e buna. Mai sunt si oameni cu probleme medicale gen astm sau alergii care ar dori sa frecventeze barurile sau restaurentele in care merg fumatorii dar nu pot din cauza fumului. Fumatul e un viciu si da trebuie ingradit de lege, nu e discriminare, e libera alegere, dar in spatiul public se aplica legea asta pt absolut toti oamenii. Face-ti-va un serviciu, nu va mai vaicariti si puneti mana si cititi cartea asta. Allen Carr – in sfarsit nefumator. S-ar putea sa aveti o revelatie si sa va dati seama cat de penibil e fumatul. Eu asa am scapat.

    1. WOW, Alex! Zeule! Mulțumim că ne-ai luminat calea! Oh, tu, atotputernic eliberator!

      Atâta ipocrizie într-un singur comentariu am mai văzut doar pe site-urile unde se discută despre greutatea corporală.

  14. Esti dus cu pluta roman incapatanat.Pana nu dispar oamenii ca tine, nu o sa o ducem mai bine.”smenarule”

  15. Ești prost! Nu ai înțeles nimic, ma mir ca ai ajuns pana la vârsta asta…. Nu știu cum ai putut sa bei apa și sa mănânci singur, pentru ca din cate scrii… Ești prea redus mintal. (lăsând la o parte treaba cu împărțitul bar ului,cu contractul care e perfect legala) ai scris numai aberații și clișee. Dacă la tine în familie nu iese nimeni din cauza ca nu mai ieși tu, nu înseamnă că e asa peste tot… Sunt familii de nefumători care ies, vrei sa fumezi? Fumează pana mori, dar nu sunt obligat sa mor cu tine, deci IEȘI AFARA! Comparațiile tale sunt aberante, alcoolul nu ma afectează pe mine, dacă tu bei 40 de beri lângă, lafel și cafeaua sau sexul… Pe când țigarea ta face fum! Apropo, vezi sa nu faci pneumonie în timp ce vii la bar dacă e frig și ploua!!

    1. Dragă dani san ,
      Comentariul tău este aproape plauzibil insă la faza cu alcoolul, cafeaua și sexul nu ai dreptate deoarece cu siguranță când voi face sex cu nevasta sau prietena ta de 40 de ori lânga tine… cu siguranță vei face atac de cord că eu ințeleg din exprimarea ta că te duci la bar pentru alcool, cafea si sex. Dacă n-am ințeles bine insemnă că nici tu n-ai prea ințeles articolul și-ți recomand partea a doua a țigarii fericite ca să vezi ce te așteaptă ”ambiental” . Fără glumă, dacă doamna dorește la vreo 20 mă bag dar nu cred că este cazul să stai lângă noi, poți să ieși afară !

  16. 19.03.2016 primul weekend de la intrarea in vigoare a legii anti fumat, cu iesire la restaurant-pub impreuna cu prietenii. In restaurant multe familii cu copii. Ora 20:00 o cafea, un sprit, o maslina. Ora 21:00 o friptura, un desert. Afara a inceput sa ninga. Terasa e plina si incep glumele pe tema anti fumat, intre fumatori. Inauntru cateva mamici sau tatici cu bunici si copii sau nepoti. Mai multi copii decat adulti. Ora 23:30 inca mai sunt familii cu copii. Mama si tata n-au terminat spritul. Copilul insa doarme in bratele mamei sau alearga printre mese, muzica se aude cu ritm de dans si veselie. Din pacate nimeni nu mai danseaza. Nu mai simt ca e restaurant sau pub ci afterschool de weekend. Ne-am ridicat si am plecat spre casa pentru a ne continua seara ca de obicei (mult dupa miezul noptii). Nu stim sa facem legi si nici sa le aplicam sau sa le respectam, atata timp cat nu ne respectam pe noi si mai ales copiii. Efectul acestei legi din pacate contraargumenteaza toate raspunsurile pro lege antifumat de mai sus si chiar mai mult. Totul tine de educatie iar aceste legi nu fac decat sa ne ingradeasca dreptul de a alege. Voi nefumatori si parinti sau bunici aveati multe locuri unde va puteati petrece weekend-ul fara a vi se ingradi dreptul la un aer curat. Noi fumatorii vom ramane acasa iar voi veti umple cluburile, restaurantele si pub-urile cu copilul si/sau bunicii sau parintii. Punct.

  17. Evident autorul articolului nu stie despre ce vorbeste ! In momentul in care incasezi bani pe produsele vandute chiar si “prietenilor la tine acasa ” desfasori activitate economica . Dc emiti bonuri – fiscalizata dc nu – la negru !

    1. pai facem cheta pentru suc cafea si curent … Daca vii acasa la mine si=ti fac o cafea inseamna ca desfasor activitate economica ?

      1. Taci ca le dai idei! Cand este vorba de jupuit populatia astia imediat percuteaza. Poate te trezesti cu fiscul pe cap!

  18. Sunt penibili toti patronii care se asteapta sa castige clienti nefumatori prin noua lege. Clientii se castiga cu greu. Si pana acum nefumatorii veneau la tine, obligati de prietenii lor fumatori fiindca putini sunt cu bun simt si il respecta pe nefumator alegand sa mearga intr-un local unde nu se fumeaza si apoi sa iasa ei afara. Fumatul este un viciu greu si drepturile celor care au acest viciu trebuie sa se inscrie intr-o categorie aparte. Atata timp cat un om alege sa moara mai repede si ii mai si afecteaza su pe cei din jur ar trebui sa fie incadrat intr-o categorie aparte. Va veti adapta cu totii daca veti vedea oportunitatea de schimbare. Patronilor, trebuie sa va reinventati. Pana acum oamenii veneau pt serviciile voastre sau ca sa pufaie?

    1. pe langa sanatatea copiilor mei ar trebui sa sa gandeasca sa la asigure un viitor, o educatie corecta, un sistem sanitar fara probleme! sa li se prezinte inca din primele clase care sunt riscurile alcoolului, al tutunului s.a.m.d ! Tentatiile nu le reduci prin limitarea lor ci prin educatie ! interzicem fumatul in cafenele dar etnobotanicele le gasesti la orice colt de strada in orice oras!

  19. 1. Spațiul ala pe care vrei sa îl faci private, devine spațiu destinat utilizării colective, deci intra sub incidenta legii.
    2. Cine servește și cine debordează, voi?! Angajații?!
    Angajați numai salariați fumători! Dacă da, discriminati nefumătorii la angajare!
    3. Din nefericire, dreptul la fumat nu este un dreptul fundamental, asa cum ești dreptul la o viata sănătoasă!
    SAMD

    1. pai nici in IT nu te poti angaja daca ai stat o viata la oi ? Nici militian nu te faci daca nu treci probele sportive pot sa am doctorat la Havard daca nu pot alerga egal cu 0 nu … nu ti se pare ca angajarile se fac discriminatoriu indiferent ce? Pai prin dreptul meu la viata sanatoasa vreau ca tu sa nu conduci decat masina electrica ca nici sofatul sau detinerea unui autovehicul nu este drept fundamental … ? Si da ca fumator mi se pare o lege proasta pe anumite segmente dar ma conformez stau la usa…foarte bine pot sa-mi beau cafeau acasa ca e mai buna calitativ decat cea la bar dar veneam la bar pentru interactiunea umana care cel putin pana nu se incazeste afara o sa c-am dispara ca nu imi arde de vb de una alta stand la usa cu paharul tremurand in mana

  20. Or sa se prinda autoritatile de “smecheria” ta, or sa faca rost de mandat, or sa-ti organizeze o razie frumos frumusel, si-o sa te bage in depresie. Nu mi se pare o idee buna deloc.

  21. Ce articol total cretin.. Si cu exemple si jusstificari total cretine.. “ies afara si fac pneumonie si mor si nu mai dau bani la stat”.. Ai inteles perfect ideea. mai bine baga cate 2 pachete acasa zilnic, poate scapam mai rapid de tine..

  22. o intrebare am: te duci in bar/ club/ restaurant sa fumezi? de ce nu le-ai mai freventa acum de cand s-a dat aceasta lege? te duceai sa te simti bine, cu prietenii, iubita etc, nu doar ca sa fumezi, asta era pe langa, dar poti la fel de bine sa iesi 2 minute afara din bar si sa-ti intoxici plamanii cu cate tigari vrei tu, asta nu inseamna ca eu trebuie sa plec din bar cu parul si hainele imputite si cu ochii inlacrimati de la atata fum

    1. Te-ai gândit tu și ceilalți că NU FRECVENTAM sau FRECVENTĂM aceleași baruri ? Ce mama naibi e atat de greu de ințeles la ”libera alegere”. Vrei să intri intr-un club unde scrie ”Pentru Fumători” este treaba ta de nefumător și-ti asumi cu bune si cu rele, așa cum si eu dacă văd ” Pentru Nefumători intru sau nu, iar daca intru mă supun REGULILOR ACELUI CLUB , numai că in cazul nostru, al fumatorilor am rămas fără LOCALURI, un fel de INTERZIS NEGRILOR ORIUNDE, nu-i așa că nu este DELOC discriminare ? Că eu unul nu am văzut fumători in cofetării sau acolo unde scria Fumatul Interzis.
      Bătaia de joc a statului este mult mai mare insă. Până acum erau amendati la greu patronii că nu au IMPARȚIRE fumatori/nefumatori, au făcut investitii, in pereti, ventilatii, reorganizari, fluxuri, etc iar acum se intreabă ca ”proștii” … Bă suntem proști ? Pentru cine am făcut noi investitiile ? Acum le dăm jos?

  23. Ideea nu e rea, dar nu ai luat in calcul urmatorul aspect: in jumatatea de spatiu pe care ti’o autoinchiriezi tie si prietenilor tai, nu poti primi decat persoane pe care le cunosti. Redevine rentabila afacerea?! Adica… inseamna ca nu poti risca sa servesti persoane necunoscute in perimetrul privat. Daca vine acolo “cerberul” ce urmareste respectarea legii, pe care tu nu il cunosti, dar ii permiti sa ia tigara in bot, in secunda 1 iti sar din buzunar 50 de sute, fiindca deja incalci legea. Apoi, nu iei in calcul ca printre prietenii de destrabal, sunt si sifoane, care te vor turna. Fii sigur de asta! Si din noi iti sar din buzunar cincizeci de sute!
    Acum…si io sunt fumator, inteleg disconfortul cauzat de aceasta lege, insa lumea nu intelege ca nu e loc de dat la intors fara repercusiuni costisitoare. Prin urmare, articolul tau e scris misto, dar doar atat. Mesajul lui este degeaba si poate aduce paguba… (Tigarile nu vor fi interzise din mai multe motive, dintre care mentionez doua: ca sa nu fie ingradite drepturile fumatorilor si ca pe Guvern il doare in pula ca cei care aleg sa fumeze se imbolnavesc.)
    P.S. O bomba nenorocita din Bucuresti, era misto decorata, dar mai mereu goala, din cauza fumului de care iti puteai sprijini bicicleta. Intr’o seara, eram cu un tovaras cu care aveam ceva de discutat si am zis sa mergem in bomba respectiva, pentru ca, fiind lume putina, puteam vorbi linistiti. Numai ca, odata ajunsi la locatie, am constatat ca bomba avea toate mesele ocupate. Nimeni nu fuma, mirosea frumos si bomba nu mai era bomba, ca, fiind frumos decorata (cum am spus) si lipsind fumul, lumea venise grupa mare, incat patronul se freca la ochi si nu’i venea nici lui sa creada!
    Asadar, in loc sa ne stoarcem mintea degeaba, in incercari penibile de a gasi solutii pentru a fenta o lege batuta in cuie, mai bine am lucra la politica de marketing. Lumea oricum se va adapta noii legi iar carciumile nu vor disparea niciodata. Si, pana la urma, toti se vor linisti, chiar si cei care inca nu inteleg ca fumatul in interior este istorie. Punct.
    Daca ai inteles morala, va trebui sa dai o cafea si o tigara! ?

  24. Cristian Achim, ai o atitudine tipica unui neaderthalian. Doar TU contezi, doar TU ai drepturi, fara tine nu merge nimeni in club, TU esti inteligent si gasesti metode de a fenta legea…
    Nu poti intelege ca aceasta lege a fost data impotriva nesimtirii celor ca tine! Ca daca aveati bun simt sa nu ii otraviti si pe cei ce nu fumeaza, nici nu ar fi fost necesara aceasta lege.

    Mai omule, nu ma intereseaza ca TU vrei sa te otravesti, este problema TA. Din partea mea, poti sa fumezi cat vrei, pana crapi, chiar nu-mi pasa. Tot ceea ce vreau este ca atunci cand merg cu prietenii intr-un club, sa nu fim si noi afumati, otraviti. Asta face aceasta lege, ma protejeaza pe mine de nesimtitii ca tine!

    Mai mult, esti mai redus decat o gaina C.A.P.-ista cand spui ca s-ar putea ca in viitor sa fie interzis alcoolul. Ei bine, alcoolul NU VA FI INTERZIS. Pentru ca daca tu bei ca porcu, singur sau cu prietenii dar nu faci urat ci iti vezi de paharul tau, nu deranjezi pe nimeni. In schimb, daca fumezi, chiar daca esti linistit si iti vezi de tigara ta, ii deranjezi pe toti cei din jur. Ai priceput, redusule?

    1. @Robert
      Am tras un fum de țigară (afară nu in casă ) și m-am linistit pentru că … din cauza asta fumez, pentru liniștire. Si din atitudinea și gândirea mea ”tipic neanderthaliană” trebuie să-ți spun că atunci cănd am păreri contradictorii nu incep să comentez sau să-mi impun punctul de vedere prin utilizarea epitetelor. Cum ar fi fost să-ți răspund cu ”băi boule, băi paduche, ingălatule sau nespălatule, bețivule sau prostule” … ? Din toate comentariile, cu mici excepții dacă te uiti la limbaj s-ar părea că ”TOLERANȚA” aceea invocată de democrație nu prea funcționează in cazul NEfumătorilor.
      Noi fumătorii venim cu argumente, cu idei, cu propuneri, că poate poate găsim vreo virgulă așa cum se găsesc virgule prin toată legislația lacunară românească. Dacă găsim fi tu sigur că le vom pune in practică, dacă nu, asta este, insă nu ne injurăm intre noi și nu suntem ipocriți ca unii dintre nefumători.
      Și dacă vrei să vezi cam până unde merge ipocrizia… Dacă scot un in care spun că FUMATUL nu este bun, vor fi la fel de vehementi tot nefumătorii, vor incepe să-i injure pe nefumatori insă nefumătorii, ”neanderthalieni” deștepți așa ca mine stiu să citească ”Fumatul Interzis” și vor ști că articolul nu-i pentru ei.
      In concluzie, dacă aici pe Ziar de Bușteni scrie ” Fumatul Permis” sau ”Pentru Fumători” , de ce nu te duci tu un pic la bar să savurezi in liniște o cafea un șpriț fară fum, cel puțin acum PÂNĂ IESE LEGEA FENECHIU ? 🙂
      Ai ințeles nefumătorule ?

  25. Citind ce gandire au unele persoane, m-am crucit… tovarasi, in loc sa va stresati cu legea asta in halul asta, de ce nu va axati si pe alte legi mult mai cumplite, care iau painea de la gura copiilor lor. Da, e o lege cretina. “Domniile” noastre ne priveaza din ce in ce mai mult de la libertatea individuala… si lasa-ti-ma cu “afara e civilozatie, legea e de nu stiu cand…” e la fel de rau si afara. Orice guvern te va manipula si te va priva de “tine” si de libertatea ta…
    Dar, da… voi chinuiti-va in continuare sa va certati ‘nefumator vs fumator’, in loc sa va adunati fortele si sa facem ceva pentru tara asta.
    In rest, care nu esti de acord sau zici din nou ‘legea e mai presus ca noi’, da… fii un sclav fericit.

  26. eu atat zic
    multi vad tigara ca pe ceva care ii “linisteste” sau “calmeaza”, GRESIT. este doar o iluzie/pacaleala(la fel cum face energizantul cu creierul, il pacaleste, dar oboseala tot o ai). si in plus de asta sunt o gramada de metode prin care sa te linistesti. uita cateva: muzica, hobby-uri, vizionarea unui film, plimbari, shopping etc
    sunt o gramada de metode, dar nici o data tigara nu te va linistii sau calma

    si pentru tine autorule are dreptate cineva de aici care a zis cam in felul urmator: tara se duce de rapa din cauza ca dam tot timpul MITA si FENTAM PERMANENT legea.

  27. Nemtii au fentat lumea intreaga cu “poluarea VW. Si s-a aflat ca “desteptii” au poluat mai tare ca . . . fumatorii !
    Noi, cu “Legea antifumat” avem grija de sanatatea copiilor, sa inspire doar “aerul curat” scos prin tevile de esapament, a miilor de sute de cai putere.
    Le doresc acest aer curat TUTUROR nefumatorilor de TIGARA, care circula pe combustibili, cu patru roti !

  28. Nu am citit toate comentariile pentru ca sunt foarte multe.Sunt nefumator si va inteleg nemultumirea.Dar este cea mai buna lege adoptata in ultimii 5 ani.Nimeni nu este obligat sa stea in fumul vostru de tigara nici in bar,nici in club, nici in restaurant.Daca nu intelegi care ar fi rostul sa iesi afara sa fumezi,atunci inseamna ca tigara nu iti aduce vreun confort,o stare de bine pe care sa o constientizezi.Ci fumezi de plictiseala,pentru a beneficia de un aer de mister sau pur si simplu pentru ca fumeaza si restul si vrei sa fii in rand cu lumea.In orice caz tigara iti distruge sanatatea,vrei sa traiesti mai putin ,e treaba ta.stai in casa si taie fumul de tigara cu mana.Dar lasa-ne pe noi sa traim.

  29. Atat timp cat poti demonstra ca in acel spatiu nu se desfasoara activitati economice, e cat se poate de Legal.

  30. Si eu sunt fumatoare, si sunt intru totul de acord cu legea asta!
    Mi se pare ceva normal, ceva decent…
    In alte tari, aceasta lege e in vigoare de peste 5ani…
    Cu totii vrem drepturi europene, dar cand vine vorba de vreo lege absolut normala, toti se revolta..
    Ati simtit vreodata diferrnta intre un loc pentru fumatori si ujul pentru nefumatoti???
    Aerul curat, parca mai multa liniste, o altfel de armonie…
    Adica de ce sa nu imi ridic fundul de pe scaun sa ies afara sa fumez?
    Din punctul meu de vedere, aceasta lege trebuia aplicata de mult timp…
    Dar niciodata nu e prea tarziu….

  31. Cata egalitate … Daca erati OAMENI, n-ati fi vrut totul numai pentru voi, v-ati fi gandit ca nu traiti singuri pe lumea asta, ati avut nevoie si inca mai aveti nevoie de un fumator… sunt fumatori care sunt buni in meseriile lor …. cum sunt si nefumatori……. si daca tot e sa mori tot ai sa mori…. de ce ????? poti sa fumezi sau poti sa nu fumezi, de murit tot mori… esti nefumator si te calca un sofer neatent sau beat/pilit , te loveste unul nervos sau pilit ca nu i-a placut fata ta sau pur simplu…. NU FUMEZ dar chair atat zgarcenie???? de unde??? ce aveti mai ???? nu vedeti cata ura exista in lumea asta??? in loc sa ne intelegem nu stim cum sa ne mai mancam ? poi stresul te poate omori in 2 min ca faci cu inima sau te mai miri ce…. au fost oameni care au fumat de mai bn de 100 de ani …. ia vedeti clipuri si ascultati ce au de spus …. nu au pus nimic la suflet si nu s-au stresat de aceea au trait mai mult ….. dar cu mancatoria care creste pe zi ce trece tot mai mult nu stiu ce sa zic…. NU SE POATE CA DIN 10 BARURI SA CERETI 5 PT NEFUMATORI SI 5 PENTRU FUMATORI? NUUUUUUU … de ce? egoismul!!!! sunteti ca niste smeagoli …… am iesit cu 2 fumatori afara sa nu fiu numai eu si mobilierul … cata bataie de joc…. au fost oameni care si-au luat covrigi de la chiosc si o sticla mare de apa sau suc sau popcorn etc si se asezau pe banci…. de ce nu au intrat in bar ???? ca doar nu se mai fumeaza???? afara era cancer de frig… erau nefumatori … afara nu ii deranjeaza masinile care imbiba aerul ???? “aia nu e problema”…. afara la o plimbare copacii betonati nu va deranjeaza? “NUUUUU ca betonul ne da oxigen!!!! in special daca mai are si design”.. in baruri ce intra si in casele voastre????? nu aer imbaxit???????????????? totul e imbaxit ….. vad ca si mintile unora…. marii revoltati… asa sa ma revolt si eu ca intru in bar si miroase gura oamenilor a bautura, a transpiratie, te mai miri ce PITZI care a facut baie in parfum ieftin ca nu stie de existenta apei??????????? sau cand isi fac oamenii nevoile la baie , pe cat ca exista ventilatie si holul despartitor , cand intra in bar si trece pe langa masa ta aduce si “parfumul” din baie dupa ei ??????? imi vine sa vars…. un prieten, barman de meserie, a facut 300 de lei si ceva in seara de sambata?????? pe cand inainte facea peste 1600-1800 de lei????? unde-s marii nefumatori aia care sunt foarte respectati acum???? daca au ceva mai bun de facut cu banul atunci sa renunte la “NEFUMATUL IN BARURI” de ce nu fac consumatiile celor fumatori? bine ca vin 2-3 mese de nefumatori pe zi si inca mai rad si isi bat joc de fumatori si ii numesc in fel si chip…. asta este educatia unora …. frumos …. sa stiti, dragi nefumatori revoltati, ca voi nici macar unul singur nu faceti rau celuilalt de langa, voi nici 1% … “sfintilor”…

  32. Ok s.a dat legea nu mai fumam in cafenele ,cluburi s.a.m.d. ca sa fie aer curat peste tot bravo intrebarile mele sunt: De ce stau cafenele goale fara clienti??Unde sunt nefumatorii care isi doreau aer curat( ca eu inca ii astept) ???De ce trebuie sa obligam clienti sa stea in frig afara pentru o tigara si o cafea rece????Sa nu uitam ca e democratie avem libertate cica fiecare are dreptul sa faca si sa zica ce vrea daca esti nefumator si nu suporti fumul foarte bine sunt localuri pt voi dar si noi restul avem dreptul sa bem o cafea si sa fumam o tigara in limita decentei, fara sa fim nevoiti sa scoatem clienti afara sau mai rau sa ne inchidem afacerea!!!!!

  33. Buna tuturor….pareri si pareri….
    Consider ca orice tara trebuie sa fie civilizata .consider ca oricare dintre noi trebuie respectat ca este fumator sau nu.
    Foarte important este sanatatea noastra adevarat….insa din pacate sunt atatea lucruri de facut pentru a ajuta pe cei care NU FUMEAZA !!!!!! help, spitale.medicamente lipsa. Oameni nu mor de tigari….altele sunt cauzele urgente …enumar DOAR cateva…spitale infecte.lipsa personalului ( pregatit) .stresul, lipsa locurilor de munca,….o parte doar….
    Cu stima

  34. Oamenii care scriu astfel de articole si au pareri total imbecile nici nu merita luati in seama. Si eu sunt fumator DAR sunt constient la ce pericole ma supun atunci cand fumez
    De ce as vrea sa ii supun si pe altii??? Daca traiam acum 20 de ani intelegeam dar in zilele noastre deja se stie cat rau face tutunul.

  35. Oameni buni , nu are rost sa va certati , chestia asta sa intamplat in tarile ocidentale de acum cativa ani si credetima ca a devenit o moda de a iesi afara la o tigare , si o metoda mai buna de agatat sau a face cunostinta cu cineva . Subiectul de pornire fiind acea tigare in frig. Nu cred ca fumatorii vor renunta sa iasa din casa ca nu pot fuma intr-o incapere publica. Sau sa renunte a se distra intr-un club , nu dorinta de a fuma i-a scos la club , ci dorinta de a socializa si a se distra . O sa vedeti ca o sa socializati mult mai mult fumand afara cu alti.

Comments are closed.

Read more:
Când n-ai ce face cu vopseaua la Bușteni

Săptămâna trecută viitorul primar de la Bușteni ( Mircea Corbu), ii atrăgea atenția viitorului fost primar ( Ghiță Irinel ),...

Ședința ordinară a CL Bușteni in 30.01.2020, ordinea de zi și votul

Anunț ordinea de zi a ședințelor ordinare ale CL Bușteni și cum votez, pentru transparență și informarea cetățenilor orașului Bușteni,...

Close