Vin turistiiiiii ! Trageți obloanele și stingeți luminile la Bușteni

Vine zăpada ( a venit deja ), este posibil să vină și turiști, așadar, cel mai bine ar fi să ne ascundem, să tragem obloanele, să stingem luminile, să nu lăsam urme de civilizație buștenariotă că dacă ne invadează bunăstarea…

Sâmbătă, 16 ianuarie se tot anunța că iarna vine, astfel, bravii noștri conducători economi ( nu economiști ) au luat o decizie cel puțin ciudată sau idioată, AU OPRIT ILUMINATUL FESTIV din stațiunea unde s-a răsturnat căruța cu cetățeni ”onorifici” in mare parte.

003

Vă spuneam intr-un articol că Sinaia iluminează festiv 5 km de străzi și un parc ( Ghica ) cu aproximativ 100.000 euro / an iar Busteniul iluminează festiv 300 – 350 metri de DN1, parcul de la Poiana Țapului cu 20 de instalații de pom, parcul de pe Zamora din fața casei domnului primar cu vreo 50 de instalații festive, parcul de pe Telecabinei ( Schiel ) si Parcul Central cu o feerie de beculețe, instalațiii , 4 ingerași bleu-marin-negrii,plini de praf și câtiva ”moși stramoși” prăfuiți și aceia dar care ”becuresc”, mă rog, ”becureau”.

 

In principiu iluminatul festiv se plătește din Bugetul Local pentru a infrumuseța orașul, pentru a crea o ”magie” de care să se bucure locuitorii dar mai ales turiștii, vorba unui lider, ”aflați PRIN stațiune” și bineințeles pentru a se face niște achiziții publice interesante.

Oricum, Sâmbătă pe la ora 17.30, Sinaia iși aprinsese feeria stradală , Azuga menținea iluminatul festiv in parcul din ”Satul Nou”, pe Sorica duduiau tunurile de zăpadă și era aprinsă nocturna ( cred că ii faceau probe ) iar la Bușteni … BEZNĂ. Cea mai mare beznă era in parcul din Poiana Țapului, că acolo nu sunt prea mulți stâlpi de iluminat și când treci pe acolo dai tălpi mașinii că nu ști unde ești.

Când ajungeai la Primărie, parcă parcă iți venea să mai calci frâna și să admiri Parcul Central și totodată să te intrebi unde ești și dacă merită să rămâi. Dacă nu te hotărai repede, ghinion, se terminau beculețele și te-ntorceai in bezna rutieră și te tot duceai.

Am observat că nici ziua nu-i mai altfel, cel puțin pe timp de iarnă. Dacă doar ai auzit de Pârtia Kalinderu și nu ai GPS sau vreo hartă la tine, cu siguranță că vei căuta câteva ore bune pe străduțe vreun indicator, ei bine, NU VEI GĂSI in orașul Bușteni indicator spre Pârtia Kalinderu 🙂 , că dacă cumva ajungi acolo e deranj mare.

Știați că la Bușteni Consiliul Local Bușteni a aprobat ca activitatea D.S. Kalinderu care este PRIVATĂ, aparține Teleferic SA, să fie SUSȚINUTĂ in proporție de 50 % din pierderi, pentru că sezonul de schi nu a fost propice ? Păi nu aveați cum să știți, dar priviți aici :

HCL 79 / 2014 ( aprilie ) face referire la un act adițional pentru modificarea plății redevenței de 255,000 euro anual. Nu ințelegi nimic din hotărâre dar dacă citești PV 10.04.2014 iți pică ochii in gură

extraspv042014

Păi … așa se fac bănuții, scoți la licitație DS. Kalinderu pentru că are PIERDERI de 100.000 lei după care suporți pierderi de 100.000 euro, management tată, nu altceva. Mă intreb și eu de ce agenții economici de pe raza urbei nu s-au dus la primărie să ceară să li se dea/aprobe din buget 50% din pierderile inregistrate din cauză că turismul sau altele nu au fost propice ? Păi nu au știut că se poate, deci uite că se poate ! Așadar … drum bun spre Primărie cu cererea de neplată !

Dar să ne intoarcem… tot la Kalinderu, pârtia, care a fost realizată pe fonduri PHARE pentru dezvoltarea localității și atragerea de turiști nicidecum pentru a fi concesionată către Teleferic SA, dar trecând peste asta, tot la pârtia Kalinderu există NOCTURNĂ FUNCȚIONALĂ realizată pe bani europeni, care NU FUNCȚIONEAZĂ, aș putea spune că in mare parte din cauza mea dar și din cauză că la Primăria Bușteni avem NEGÂNDITORI.

Adică, la momentul licitației din cauza faptului că am scos un articol in care am scris că pârtia nu poate fi concesionată timp de 5 ani din cauză că nocturna este realizată pe bani europeni, cei care realizaseră ”ințelegerile” cu Teleferic S.A. , in ziua licitației au modificat Caietul de sarcini și au scos din licitație Nocturna și Transformatorul, chiar cu Hotărâre de Consiliu Local 🙂 , iar Teleferic S.A a luat o țeapă de la APL de 225.000 de euro pentru că asta era oferta depusă 🙂 , dar n-au renunțat la licitație 🙂 🙂 .

Totul este OK, numai că și acum dau eu ideea că poate vine cuiva aceeași idee, nu s-a gândit NIMENI după 2013 până in prezent să facă vreo HCL prin care să includă ILUMINAT NOCTURN PÂRTIA KALINDERU in iluminatul FESTIV și TURISTIC cu plata de la B. L . ( Buget Local ).

In principiu, dacă Teleferic S.A dorește să funcționeze după ora 16,30 pană la ziuă … ”fără legătură cu nocturna” și ar avea și ”turiștiiiiiiiii aflați prin stațiune” ce să facă, credeți că s-ar supăra cineva ? Păi să stai pitit 3 ani să nu faci turism de iarnă că nu-ți vine … ideea asta ? 🙂

Deci ideea există, a plecat de la un ”tâmpit” , este perfect legală, nu afectează contractul de finanțare cu UE …. BAGĂ MARE !!! FĂ TURISM !

Plecasem de la stingerea iluminatului festiv pentru că se anunța că vine zăpada, numai că pe lângă faptul că nu se mai luminează Parcul Central, nu este dată nici zăpada de prin el ca să poată tot omul să se relaxeze sau cel puți să treacă spre Fântânii prin Padurea cu Larici, prin Amfiteatru, pe lângă Minigrădina Botanică , tot nefuncțională, sau măcar să se informeze la Centrul de Informare Turistică .

006 007 009 011

Dezăpezirea nedezăpezită in ”Bușteni o stațiune renăscută” Duminică orele 17.00.

Nu-i așa că Bușteniul este frumos ? Este, numai să poți să-l traversezi …

005

Pentru a face o fotografie ca aceasta trebuie să fii NEINFRICAT !

001 002

S-a dus demult vopseaua antiderapantă și riști să-ți rupi mâinile, picioarele și gâtul insă cred că dacă ți le rupi cu siguranță vei putea utiliza TRECERILE DE PIETONI PENTRU PERSOANE CU DIZABILITĂȚI foarte bine păzite de Poliția Română pentru ca traficul să fie fluidizat.

Așa stând datele, vin turistiiiiiiiii ! Stingeți luminile, nu dați zăpada, inchideți obloanele, ferecați-vă casele și mirați-vă că Iarna e ca Vara , adică GOOOOOOL !

 

___Vizualizari 660

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Cu Foc sau Fara Foc – In Bucegi !

Toata presa romaneasca si autoritatile din judet au tot spus ca "Focul din Bucegi " a izbucnit in data de...

acrl10
Cafeaua mea de dimineaţă

Nu ştiu cum fac alţii, dar eu încerc să încep fiecare zi cu ceva cât mai plăcut. Aşa că, în...

Close