Liber la profanarea monumentelor istorice, autoritățile aplaudă profanatorul la Bușteni

M-am crucit săptămâna asta, că așa mă manifest eu când văd grozăvii demne de ani grei de temniță, și multe mii de lei amendă, pur și simplu aplaudate și promovate de autorități dar și de ”iubitorii de munte”.

După faza cu ”In fundu’ gol la metrou” a apărut un clipuleț cu un băiețaș, pe numele lui de fată mare Flavius Cernescu, neinfricat, susțin toți imbecilii, inconștient , zic eu, care s-a apucat, ”provocat” de Bear Grylls , să profaneze și să instige la profanare de monumente istorice și nu s-a apucat oricum ci a inceput cu Crucea de pe Caraiman.

Crucea de pe Muntele Caraiman reprezinta spiritualitatea romaneasca a zonei si este situata pe Saua Mare a Caraimanului.

Construită la o altitudine de 2291 m., intre anii 1926 – 1928 de către Căile Ferate Romane , Crucea are inalțimea de 48 m ( cu tot cu soclu), lătimea unui braț este de 14 m. Scheletul este realizat din oțel iar soclul pe care este asezată este din beton armat.In interiorul ei se afla un generator electric ce alimenta aproximativ 80 de becuri de 60 w. fiecare . In prezent este alimentată din rețeaua națională de electricitate, gratuit zic autoritățile.

0075crucea

Crucea de pe Caraiman a fost inclusă și in Guiness Book, deci slabe șanse să fie invocată ideea de ”promovare” a unor ”atracții mai puțin cunoscute”.

Da, inconștientul Flavius Cernescu a escaladat Crucea monument de pe muntele Caraiman, FĂRĂ ECHIPAMENT DE PROTECȚIE, și-a făcut selfie pe platforma din vârful Crucii, a fluturat steagul României, a făcut salturi și echilibristică iar apoi a coborât pe partea exterioară a Crucii.

A văzut FAIMA cu ochii, indemnând subliminal și pe alți ”VITEJI NEINFRICAȚI” să facă la fel ca el dacă vor șă fie cunoscuți:

M-am speriat puțin când am văzut că intră soarele în nori și se așează ceața. La un moment dat nu mai vedeam orașul absolut deloc. Curentul varia, cum intra soarele în nori, cum creștea curentul. Era frig, asta a fost cea mai mare problemă, mi-au înghețat mâinile urcând pe exteriorul structurii. Lumea se vede foarte frumos, înălțimea pune în valoare lucrurile într-un mod de ansamblu care mie îmi place

Ar trebui autoritățile competente să se ”AUTOSESIZEZE” in privința instigării la acțiuni necugetate, suicidale chiar, profanare de monumente istorice, inconștiență și multe altele pentru că altfel ne vom mira că Bucegiul va fi luat cu asalt de ”iubitori de inălțime” care vor servi o shaorma pe brațele Crucii de pe Caraiman, pe Sfinx, pe pereții Peșterii sau de ce nu pe acoperișul Primăriei Bușteni.

Este totuși de intrebat cine a fost ”istețul” care a aprobat deschiderea ușii metalice de la Cruce pentru ca fata mare neinfricată, Flavius Cernescu să poată să urce pe monument, asta dacă nu cumva a escaladat direct soclul că atunci …

Da, stiu că veți comenta ca și in cazul bannerului cu Simona de sub Cruce insă dacă cumva veți citi sau veți primi telefoane că vreo rudă a dvs s-a cățărat pe nu știu unde si și-a rupt gâtu’ să nu cumva să ziceți că am cobit sau să ”ieșiți in stradă că GUVERNUL CORUPT e de vină nu altcineva făr-de – creier.

Consider că acest ”tânăr inconștient” ar trebui să-și ceară niște scuze publice și să indemne la ”Așa NU ! – Viața și bunul simț au prioritate!” pe la  toate posturile unde i-a fost promovată ”nebunia” .

Și poate că mâine poimâine vom vedea vreo provocare de genul că Flavius Neinfricatul a escaladat Palatul Parlamentului, sau Casa Albă sau Turnul Eiffel sau poate zidurile inchisorii Jilava sau Balta Albă  că așa ii place lui sau dacă nu o fii el o fii altul sau mulți alții.

Tot zic că Bușteniul trebuie promovat, dar chiar așa ? Oricum, din cât am vizionat eu clipul nebunesc nu am auzit niciun BUȘTENI, deci …

Articolul este o ”instigare la normalitate și respect”iar din acest motiv nu puteți viziona in Ziar de Bușteni clipul și nu veți găsi link către ”știrea” cu și despre Flavius Cernescu, fata mare de pe Cruce provocată de Bear Grylls.

Și nu m-ar mira totuși să-l văd pe numitul Cernescu Flavius ”făcut” și Cetățean de Onoare al Orașului Bușteni pentru că ne-a adus faimă .

DOUĂ INTREBĂRI  de sfârșit : ESTE LEGAL SĂ TE CAȚERI PE CRUCEA CARAIMAN, FARA ECHIPAMENT DE PROTECȚIE IN SCOP PRIVAT ? DAR CU ECHIPAMENT DE PROTECȚIE ?

___Vizualizari 681

3 thoughts on “Liber la profanarea monumentelor istorice, autoritățile aplaudă profanatorul la Bușteni

  1. Totusi, ar fi bine sa vezi asta:
    https://www.youtube.com/watch?v=QH3GramKc7k&feature=share

    .. Apoi, poti sa te apropii de Crucea de pe Caraiman, suficient cat sa-i vezi ferestrele de… termopan (!) ciobite pe alocuri, de pe marginile carora nici macar nu s-a desprins folia protectoare (o fi din prea multa lene sau din prea putin bun simt?), sau scrjeliturile si mazgalelile de nume (de cocalari, de ghertoi si de prosti), sau rupturile, ciobiturile, crapaturile din trepte si din soclu, si nu in ultimul rand, aspectul lugubru de fier vechi, neingrijit…

    …Si de-abia dupa aceea sa mai vorbesti de profanare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Sedința publică ordinară a CL Bușteni va avea loc in 28.07 – ordinea de zi

Precum spuneam, voi face publică ordinea de zi a fiecărei ședințe a Consiliului Local Bușteni, conform legii, in mod transparent....

st3
Sentimente… stări… între REAL şi PATOLOGIC

Frumoasa zi de luni, stateam pe seara si citeam... N-am sa va spun tot ce citesc, am vazut poze care...

Close