In curând Bușteniul il va inciobăni și pe Gigi Becali

Se știe că dacă ești cât de cât cunoscut vi la Bușteni și te face Savin , Cetățean de Onoare.

Am pierdut numărul Cetățenilor de Onoare ”făcuți” la Bușteni așa că unul in plus nici nu mai contează.

Ideea este că dacă ajungi in localitatea in care s-a răsturnat căruța cu Cetățeni de Onoare și dacă ai cumva și sub 40 de anișori ”poți primi” 500 mp, loc de casă, dacă ești trecut de vârsta asta vei primi doar loc de veci și câteva foloase la impozite și taxe, da , conform Regulamentului Primăriei Bușteni.

Oricum, am citit in Libertatea, Observatorul, Cuvântul, Max Media că Gigi Becali, cel dintâi cioban al țării, după Ghiță de la Vodafone, a sosit intr-o vizită fulger la Bușteni, la Castelul Cantacuzino și a avut o scurtă intrevedere cu edilul orașului, nimeni altul decât Doctorul in Economia Turistică, Emanoil Savin.

Gigi-Becali-Emanoil-Savin-Busteni

Toate bune și frumoase insă Nea’ Gigi la lovit la titlu pe domn’ Doctor și ”l-a desemnat intermediar în afacerile de la munte, pe primarul staţiunii, Emanoil Savin”.

Cred că de când cu valizele cu sume de 1 milion care se perindă de colo colo edilul nostru a observat că Nea’ Gigi dă valize ” ca să-și facă oamenii treaba” și l-a chemat să schimbe și ei niste vorbe.

Cu șiguranță că Ciobanul i-a povestit lui Domn’ Doctor că are cea mai mare avere de pe pământ pentru că :

El vroia să rămână aici, să mănânce, dar a rămas stabilit că vine cu altă ocazie. I-a plăcut foarte mult castelul şi nu ştia nimic despre Gheorghe Grigore Cantacuzino şi a spus că oricum el e mai bogat. Iubeşte muntele şi tot aleargă, pentru că vrea să îşi facă ceva frumos pe Valea Prahovei. Ne vom întâlni după Sărbători, să stabilim mai multe detalii şi ştiu că locul l-a ales pentru că este binecuvântat de Dumnezeu şi că îi place aici”, a povestit primarul staţiunii, Emanoil Savin.

Hmmm ! 🙂 , legenda spune că aproape de finalizarea Castelului, Nababul s-a dus la Rege și cu trufie a spus :

Alteță ! Eu VREAU să acopăr acoperișul castelui cu Galbeni . Iar Regele i-a răspuns spiritual : Fără nicio problemă, condiția este insă să-i pui pe CANT ! …

Și uite așa a descoperit Nababul că nu e chiar așa de bogat, la fel cum va descoperi și Becali când va incepe să investească in turism, ”intermediat” de domn’ Doctor Savin.

Dar nu-i bai, in sfârșit vom avea și noi un cetățean de onoare care ne va reaminti că ”Comuna Bușteni era formată la inceputuri din câteva familii de ciobani” . Probabil că locul ales va fi pe lângă Mutu, prin Poiana Coștilei că tot nu se mai pășunează demult pe acolo.

Sursa foto: http://Max-media.ro

Sursa texte cu italic : http://sportnews.libertatea.ro/

 

___Vizualizari 2088

3 thoughts on “In curând Bușteniul il va inciobăni și pe Gigi Becali

  1. Cioban cioban,dar la cat bine a facut fata de multi oameni cu bani si functii,va-ti gandit???de ce este cioban?ca iubeste oile si traditiile din familia lui???poate si bunici vostri au fost ciobani si nu au fost criticati

  2. din cei care au primit titlul de cetatean de onoare al orasului poate va fi singurul care va ajuta orasul cu un spital, caci in rest numai promisiuni (minciuni)

    1. ”POATE va fi singurul care va ajuta orasul cu un spital” ?! … păi Ilie Năstase ? Nu credeți că ar fi bine ca să construiască INTÂI Spitalul și pe urmă să-l inciobănească ? Sau de acum inainte, Cetățenii ăștia de onoare să FACĂ CEVA PENTRU BUȘTENI și abia pe urmă chestia cu onorurile buștenărești .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Grădinița din Poiana Țapului nu va fi mutată

Aseară, in timp ce mă pregăteam să scriu despre parodia aceea de centură ocolitoare care va fluidiza bugetul țării de...

Bugetul orașului Bușteni pentru 2021, in consultare publică

Iată că a venit și ziua mult așteptată, cea a publicării pentru etapa de consultare publică a Bugetului Local al...

Close