Fenomene luminoase, peisaje, și amenințări iminente cu moartea

De vreo câteva săptămâni se apropie iarna și vrea să acapareze frumusețea toamnei. Coloritul deosebit al toamnei iți taie răsuflarea mai ales pe potecile montane dar și pe drumurile asfaltate de prin munții nostri.

Noaptea este deosebit de frumoasă, uneori, insă ce te faci când pe la orele 19.30 ”te mănâncă ursul” ?

Așadar am surprins câteva fenomene luminoase, in principal spre Bucegi din localitățile din arealul lor și dau si câteva repere in ceeace privește un mesaj de la o cititoare … ” Str Telecabinei nu are iluminat public de doua seri…ne mananca ursii de vii…nu toata lumea are servici de zi…” , că poate , cine știe, pun autoritățile locale de la Bușteni niște becuri prin cartierele Silva și Zamora ( nu la Castel, că acea zonă e bine luminată )și poate o fac inainte de a se intâmpla o tragedie !

021

A inceput … la Trei Brazi

016 017 020 022

Pe urmă in alte părți …

036 041 047 053 059 083 091 094 095 096 098 104 110

Bușteniul noaptea…

001 002 003

Și câteva repere, din Bușteni la 19.30 seara  …

001 002 006

Ursoaică cu doi pui, la tomberoane. Nu vă supărați stimați ”gânditori” in ale construirii de ”cuști” pentru tomberoane, dar nu credeți că ar trebui SUDATE și deasupra niște plase ? … Sau au fost ”găndite ” aceste cuști pentru a atrage urșii in mijlocul cartierului, chiar și in timpul zilei pentru a putea fi IMPUȘCAȚI că atacă omul ?

Păi mie chestia asta iresponsabilă de a monta ”hrănitoare” intre blocuri imi miroase a rea intenție și manipulare. Autoritățile vor spune in curând că nu au nicio vină, că de vină e ”direcția de vânătoare” că s-au făcut sesizări dar nu s-au luat măsuri , nu că URȘII au fost MOMIȚI INTENȚIONAT pentru a fi uciși sau strămutați !

După ce au fost rase hectare intregi de păduri pe teritoriul localității, le-au fost puse blocuri cu ”hranitoare” la liziere, le-a fost restrâns habitatul, acum ne mirăm că vin urșii peste noi și ne mănincă in toiul zilei , pai este un EFECT al celor de mai sus , al IRESPONSABILITĂȚII pe care cu toții am ”apreciat-o până acum.

 

___Vizualizari 384

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
00009poianatapului1
Poiana Țapului Podul deasupra gării

Fotografie realizată în 1920, reprezintă Poiana Țapului, Valea Babii. În plan secund vârfurile Piatra Arsă și Jepii Mari. 11 /...

Gigi-Becali-Emanoil-Savin-Busteni
In curând Bușteniul il va inciobăni și pe Gigi Becali

Se știe că dacă ești cât de cât cunoscut vi la Bușteni și te face Savin , Cetățean de Onoare....

Close