Blocuri sociale la Bușteni in curtea Școlii și lista viitorilor locatari

Acest articol este dedicat in primul rând locuitorilor get beget din Bușteni iar apoi celorlalți. Nu voi  incepe cu ”Să ne luăm orașul inapoi” pentru că aș fi ipocrit pentru că nu l-am pierdut ci l-am predat de bună voie celor care ”au făcut mai mult decât au promis” cu toate că și vice versa , ”au promis mai mult decât au făcut ” este perfect valabilă.

Acum vreo lună am inceput să scriu despre construirea a două blocuri sociale in curtea Scolii Nestor Ureche, ( Scoala Nr 1 ) din Bușteni, pentru că nu mi se părea normal să combini activitatea școlară cu o aglomerare urbană să spunem , mai puțin civilizată. Am scris și din cauza faptului că ”două mâini de locuitori” erau disperați de ce va urma, că se vor invecina cu manele și chiloți la geam, căruțe și mai știu eu ce. Am prezentat totodată aspecte de la alte două blocuri sociale deja construite tocmai pe traseul turistic al Urlătorii, bătăi, nudism, tomberoane la ”șosea”, privind și din punct de vedere turistic sau mai bine zis antituristic al amplasării acestor ”obiective” atât de necesare celor fără de locuință.

ZP Ansamblul fabricii de hartie

Pe măsură ce scriam articolele, că au fost două ( până acum ), acea mână de oameni devenea din ce in ce mai deznădăjduită, incepând să realizeze că oricâte petiții ar face, blocurile din curtea școlii se vor construi deoarece Administrația Publică are o țintă clară și precisă, ”blocuri sociale orice ar fi” și va trece cu tăvălugul peste orice și oricine , pentru că așa este ordinul.

Ce-i drept au existat și unele inconveniente și câteva intârzieri gen autorizații ilegale, preluari de suprafețe ilegale, suspendări de hotărâri de Consiliu Local imputeniciri avocațiale, controale, necesitatea unui aviz conform ale ministrului invățământului etc, dar cu multă perseverență și multă bătaie de joc la adresa celor nepăstuiți, prin invocarea unor pretexte de genul ”persoane răuvoitoare, au interese ascunse, nu au dreptate, nu au inceput lucrările, etc” , intr-un fel sau altul prin abuz și dezinformare s-a reușit intr-un final ”organizarea de șantier”, din nou, fără autorizații și avize, fără panouri informative conform legii 50, dar s-a inceput.

Așa ca banc de Radio Erevan…

Intrebare: Vasili Vasilovici a furat o Volga , va face pușcarie ?

Răspuns: Cu siguranță … pentru că lui Vasili Vasilovici de fapt i s-a furat o bicicletă cu care hoțul a lovit un polițist, acestuia i s-a descărcat arma intr-o roată de Volgă, care s-a răsturnat in curte la Vasili Vasilovici.

… Cam așa sună un răspuns către Președenția Romăniei a Administrației Publice de la Bușteni, că persoana care s-a adresat Președintelui pentru că nu i s-a dat un teren de 106 metri mai la deal, cu toate că persoana renunțase din proprietatea sa de bunăvoie in favoarea vecinului prin notariat la 25 -30 de metri cu ocazia unei intabulări prin 2014 … ce de căutări in arhive, ce de răstălmăciri cum devine un nevinovat vinovat, dar așa se face când vrei să faci mai mult decât ai promis.

Așadar, indiferent ce s-ar intâmpla, voința de fier a Administrației Locale este de neoprit. Vai de cei care se opun că se găsește ceva, cumva, dacă nu se inventează, dar asta nu e abuz in serviciu ci este Administrație PURĂ de Bușteni.

După al doi-lea articol am avut o intrevedere cu dl. Primar, Dr. Ec. Emanoil Savin și am atins aspectul construirii Blocurilor Sociale in curtea școlii.

Surprinzător, mi-a povestit că de fapt blocurile sociale nu sunt chiar așa de sociale și că vor fi locuite DOAR DE INTELECTUALI, DOCTORI sau PERSOANE CU BUN SIMȚ,  cum iși poate inchipui cineva că domnia sa poate să aducă ”antisociali” tocmai in centrul orașului, cum să-mi imaginez că odraslele noastre ar putea să asculte manele direct din sala de clasă, că se vor impune regulamente de conduită și vizibilitate, că ar trebui să le povestesc in numele domniei sale si celor care cred că vor fi ”luați cu asalt” de ”nespălați” aceleași lucruri și că Avizul Conform al Ministrului este luat deja.

Bineințeles că am solicitat listele viitorilor locatari DOAR DE INTELECTUALI, DOCTORI sau PERSOANE CU BUN SIMȚ, copie după Avizul Conform, o fotografie 3 D cu viitoarele locuințe și ceva planuri cu accese și utilități …

Am primit ce-i drept listele și Avizul Conform al Ministrului după două săptămâni și vi le prezint in continuare cu câteva mici specificări, din spirit ”jurnalistic”, ordinea din liste se poate modifica pentru că INCĂ nu sunt aprobate și de C.L. Bușteni din diverse motive, doar 36 de persoane/familii din liste vor primi o locuință și pentru a nu da naștere la interpretări ale legii, ca să nu zică lumea că se fac abuzuri, am acoperit DATA depunerii cererilor pentru locuințe. Cererile nu sunt similare cu DOSARUL SOLICITANTULUI care conține multe alte documente, dar asta deja nu mai este treaba mea ci a organelor abilitate.

1 2 Lista benef blocuri sociale busteni

Motivarea Avizului Conform al Ministrului o puteți citi și singuri, lista la fel, in primele două articole puteți vedea răspunsurile altor autorități, ISC, Garda de Mediu, Prefectură, etc, toate cam la fel … și nu ai cum să nu gândești că ar trebui să te oprești din scris sau să-ți pui cenușă in cap dar …

Acum o săptămână cineva , mai in glumă, mai in serios mi-a atras atenția că văd doar ce se vede și nu mă uit mai ”adânc”, să văd că Blocurile Sociale sunt doar un paravan pentru mânării, ilegalități și incălcări ale tuturor normelor de bun simț și sunt o sfidare la adresa vieții și sănătății locuitorilor orașului, nu numai la adresa sănătății vizuale a turistilor.

038

Chiar dacă s-au atras bani pentru locuințe sociale, autorizatiile și proiectele nu au fost conforme nici cu legislatia in vigoare , nici cu normele de mediu, nici cu legea 50 nici cu legea 230 cu NIMIC, iar pe lângă asta SE DISTRUGE cu bună știință ANSAMBLUL FABRICII DE HÂRTIE, obiectiv inclus in Lista Monumentelor Istorice.

Articolul se oprește aici pentru că urmează să vă minunați in următorul articol de CEEACE NU SE VEDE LA BLOCURILE SOCIALE DIN Traseul turistic Bușteni – Cascada Urlătoarea , cum locuitorii orașului incep să se strămute prin alte localități din cauza celor care ”au făcut mai mult decât au promis” , prin analogie cum se va distruge zona Valea Albă – Coștilei – Scoala Nestor Ureche plus incă ceva interesant .

 

___Vizualizari 2518

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Starchiojd-Loc-Sateasca
Mic indreptar al viziunii de turist in fuga mare. Oprește ! Partea a-II-a

Și continui galeria de imagini a maratonului spre Arealul Bucegilor in acest articol pentru că timpul de incărcare ar fi...

Anunț important – Biserica Sf. Constantin și Elena din Poiana Țapului

Administratia cimitirului parohial Zamora, din Parohia Poiana Tapului, Protoieria Campina, județul Prahova, in baza Regulamentului pentru organizarea si funcționarea cimitirelor...

Close