Ultimele articoleEra și păcat ca autoritățile locale să nu se implice și să treacă pe lângă o oportunitate atât de mare.

GreenPrav Panorama

Scriam sâmbătă in jurul orei 15 in Ziar de Bușteni că a avut loc un important eveniment la care au participat trei alpinisti de talie mondială care doreau să transforme Bușteniul in Capitala Alpinismului Românesc, dar nu au prea avut parte de implicarea Autorităților locale.

Ei bine, ceva s-a schimbat după publicarea articolului 🙂 , așa că in jurul orei 16, la eveniment au apărut …

Dl. Primar Dr. Ec. Emanoil Savin insoțit de PR Adriana Vâjeu, fotograful Primariei Dl. Bițoiu și un operator TV, Dl. Arhitect Dan Manea, Mihai Totpal, City Manager Marian Ilie și nu in ultimul rând Dl Aurel Borșan – Fundația Amfiteatru.

Au fost realizate interviuri cu Dl. Primar Dr. Ec. Emanoil Savin și Zsolt Torok apoi au inceput discuțiile privind viitorul alpinismului la Bușteni.

Astfel:

Se va inființa Centrul de Resurse in Turismul Montan ( CRTM ) cu sediul in Bușteni, lângă primărie, deasupra Centrului de Informare Turistică, care va fi funcțional in cel mai scurt timp și va beneficia de dotări, mobilier, aparatură de birou și alte echipamente pentru buna desfășurare a activităților specifice alpinismului, schiului și mountain – bike-ingului.

DSCN6532

Se va executa o stemă reprezentativă care va personaliza drapelul orașului și totodata prin actiuni susținute de marketing vor fi realizate imagini și bannere care vor fi plasate pe toate cladirile cu aspect neplăcut din Bușteni cum se intâmplă și in alte țări civilizate.

La hotelul Alexandros se va reabilita statuia lui Cezar Petrescu dar vor fi amplasate și alte noi statui ale lui Baticu, Bucura Dumbravă -și alți alpinisti celebri.

Se va iniția evenimentul ”PIOLETUL DE AUR” cu premii și medalii personalizate iar Primarul stațiunii Bușteni, Dl Dr. Ec. Emanoil Savin va pune la dispoziție GRATUIT Peretele de Escaladă situat pe domeniul schiabil Kalinderu, acolo unde anii trecuți in luna februarie se ținea Cupa Mondială de Escaladă pe gheață. Reamintesc faptul că valoarea Estacadelor de la Domeniul Schiabil Kalinderu depășește suma de 1 milion de euro.

Așadar Bușteniul in viitor va deveni Capitala Alpinismului și Turismului Românesc bineințeles datorită eforturilor pe care le vor depune autoritățile locale secondate de cei implicați.

DSCN6527

Mult succes !

 

___Vizualizari 847

Bușteniul va deveni Capitala Alpinismului Românesc in viitor
Tagged on:                     

Alte articoleOne thought on “Bușteniul va deveni Capitala Alpinismului Românesc in viitor

  • June 15, 2016 at 2:49 pm
    Permalink

    A trecut un an de atunci. Oare s-a intamplat ceva?
    La Hotel Alexandros este statuia lui Cezar Vargulescu si nu a lui Cezar Petrescu. Cezar Vargulescu a murit in 1985 la prima expeditie romaneasca in Himalaia.

    Reply

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Distribuie

Pentru a vizualiza conținutul

Read more:
DSCN5924
La sfârșitul verii

Zile superbe, chiar dacă nu caniculare au fost in această scurtă vară. Eram sătul de ploi până peste cap dar...

aplicatii-ozon-carne-putreda-329x246
Scandalul cărnii, prostia și boala somnului afectează România

Dacă prostia ar fi ilegală 22 de milioane de români s-ar regăsi prin pușcării cu pedepse foarte lungi pentru recidivă...

Close