Atacul clonelor la Primăria Sinaia

Ii iubesc de nu mai pot pe ”clonaci” și spărgătorii de site-uri. Am așa niște străfulgerări …

 

Primaria Sinaia

 

Ieri după amiază la ora de scanat net-ul imi sar in ochi niște știri la modă cu privire la Mircea Roșca – Deputat, reținut pentru fapte de corupție iar in titlu introdus așa, parcă ”sigur” un nume de reprezentant al Primăriei Sinaia care ar avea și el legătură cu cazul, urmând să-l urmeze pe prim-menționatul deputat.

Vorba lui Mugur Isărescu, ”am făcut ochii cât cepele” pentru că știrea venea de la o publicație a Primăriei Sinaia, mai precis ”Expresul de Sinaia” care știam că aparține intr-un fel sau altul de o instituție sau firmă, mai precis S.C. Quick Communication și ceva date de contact.

Ceva nu era in regulă cu toate că site-ul PĂREA real!

Fiind posesor de domeniu.ro, știam că pot afla proprietarul unui site și … surpriza mi-a fost maximă atunci când am văzut că pentru site-ul respectiv NU mai apar datele de identificare, asta insemnând că proprietarul este sau s-a transformat in PERSOANĂ FIZICĂ, iar conform  “Legii nr. 677/2001 pentru protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și liberă circulație a acestor date”, datele cu caracter personal ale persoanelor fizice nu se publică.

Primul gând a fost că ”Expresul de Sinaia” a fost spart și acum se repetă istoria de acum ceva timp când e-mai-ul Primăriei Sinaia fusese preluat de hackeri, insă uitându-mă mai bine la adresa web am observat că nu este aceeași cu ce știam. Am verificat ”fostul” Expres de Sinaia” și era in regulă.

Așadar am cerut un punct de vedere oficial cu privire la ceeace se intâmplă in spațiul virtual și am primit un răspuns pe măsură :

Siteul cu pricina este o clona ca si pagina de facebook.

Este vorba despre un atac la adresa publicatiei si a administratiei locale.

M-a interesat acest subiect pentru că NU mi-ar placea să văd că apar CLONE, nu-mi place furtul de texte și nici cel de fotografii, nici de pe Ziar de Bușteni dar nici de pe alte site-uri . Dacă cumva vă confruntați cu astfel de situații de inregistrari de domenii care să vă denatureze imaginea siteului, de către persoane fizice și doriți să le aflați pe căi LEGALE procedura este următoarea:

Daca sunteti nevoiti sa aflati datele personale ale detinatorului de domeniu.ro, acestia sunt pasii care trebuie urmati:

  • In original, cerere in vederea obtinerii datelor, care sa cuprinda numele de domeniu si motivul/scopul folosirii datelor de contact;
  • In original, declaratia pe propria raspundere din care sa reiasa ca nu va folosi aceste date decat in scopul mentionat in cerere;
  • In copie, act de identitate a persoanei care semneaza cererea si declaratia.

Aceste date se vor trimite prin Posta Romana, la adresa rotld.ro, respectiv: Institutul National de Cercetare – Dezvoltare in Informatica, B-dul. Maresal Averescu 8-10, sector 1, Bucuresti, Cod postal 011455.
Cel care solicita aceste date poate fi persoana fizica sau persoana juridica.
Cererile necesare pot fi descarcate de mai jos:
cerere-rotld-obtinere-date-personale.docdeclaratie-date-personale.doc

Pentru Facebook este un pic mai complicat insă și acolo se pot face ceva intervenții, primul fiind de inchidere a clonei prin raportarea de abuz.

Deci ce vedeți acum pe facebook privind DNA-ul pe la Sinaia, este FALS ! … cel puțin in acest caz.

Adresa OFICIALĂ a ”EXPRESUL DE SINAIA” este http://expresuldesinaia.ro și vă recomand să-i citiți articolele chiar dacă in ultima perioadă nu a mai avut o activitate jurnalistică atât de bogată.

 

 

 

___Vizualizari 928

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
Dezbatere publică Buget Local Bușteni 2018, in 20.02.2018, Ședință publică , ordinea de zi și votul

Până acum publicam ordinea de zi a tuturor ședințelor ordinare ale Consiliului Local Bușteni, pentru că era o cutumă, ca...

Vacanța de vară la Bușteni și moțul de la bască

Am așa o stare, nu prea pricep ce se intâmplă. Zi de zi ”bat ulițele” Bușteniului și probabil că am...

Close