O zi in Poarta Bucegilor – Cascada Urlătoarea

0007

 

Pentru aceia care-și doresc un week-end de neuitat in mijlocul naturii iși pot pregăti pentru o zi insorită un scurt traseu in Arealul Bucegilor. Pentru ca totul să fie minunat ar trebui să lase acasă autoturismul și să se suie in tren. Oprirea in GARA Bușteni.

 

La ieșirea din gară veți găsi un panou informativ cu traseele din Bucegi. Pentru o zi scurtă vă recomand să alegeți cel mai pitoresc traseu : Busteni – Cascada Urlătoarea.

Dacă doriți să stați peste noapte la Bușteni, puteți opta pentru o cameră in una din cele 289 de unități de cazare clasificate cu peste 2700 de locuri de cazare . Informații despre acestea puteți gasi in secțiunea Cazare din meniul de mai sus.

Dacă nu aveți harta traseelor turistice vă recomand să vă adresați Centrului de Informare Turistică Bușteni care are sediul in Casa Româno Franceză și care distribuie gratuit turiștilor diverse materiale de informare.

Puteți consulta și hărțile noastre din secțiunea Obiective și trasee turistice.

Dacă ați ales să vedeți cascada Urlătoarea…

veți ajunge sau veti fi indrumati spre Hotel Silva sau Telecabina Bușteni Babele, ca punct de reper și plecare spre traseele din Bucegi.

Lângă Telecabină veți găsi mai multe marcaje, urmați marcajul Cerc  Roșu : Bușteni – Cascada Urlătoarea. Cercul Albastru reprezintă traseul Cascada Urlătoarea – Poiana Țapului ca traseu alternativ de intoarcere in Bușteni.

butbu1

Inainte ( acum un an ) aproape de  intrarea in Parcul Natural Bucegi vă intâmpina panoul următor:

 

0013

 

Acum nu mai este insă recomandările rămân valabile. Veți vedea totuși ceva civilizat, sau cum se construiește civilizat…

 

pentru că viitorii locatari ai acestor Blocuri Sociale au un peisaj cu adevărat fantastic.

 

In sfârșit lăsați lumea civilizată in urmă și urmați traseul marcat. Primele 10 minute sunt un pic mai grele pentru ca aveți de urcat o panta de 300 de metri insă merită, apoi traseul este domol până la Cascadă

In drum puteți admira DOAR NATURĂ.

 

Ajungeți la CASCADA URLĂTOAREA in aproximativ 40 de minute dacă vă grabiți, dar DE CE ? , peisajul merită admirat și respirat.

 

De aici aveți două posibilități de intoarcere in Bușteni, prima pe drumul pe care ați venit, a doua urmând traseul marcat cu CERC ALBASTRU  spre Poiana Țapului.

Ca și in anii precedenți, din cauza faptului că autoritățile contează pe bunul simț și civilizația turistică, nu au montat coșuri de gunoi pe acest traseu, deci nu procedați așa chiar dacă nu vă vede nimeni.

0050

 

Este păcat ! …  La noi turiștii sunt civilizati doar dacă-i vede cineva.

Lăsând la o parte intâmplarea nefericită urmați traseul spre Poiana Țapului, este incântător. Intrarea in traseu :

 

Și urmează:

 

Dacă ați hotărât să stați două zile in Arealul Bucegilor ,  a doua zi puteți vizita Platoul Bucegi.

 

 

___Vizualizari 871

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Read more:
HPIM6468
Un nou trend capătă contur … în Germania și la Bușteni

Aflu din Ziarul Financiar, ( http://zf.ro ) că in Germania trendul de independență energetică a comunităților mici este in creștere....

Bușteniul va fi scos la VÂNZARE

Speram să nu am parte de astfel de ”provocări” in timpul mandatului de consilier cu care am fost investit, credeam...

Close